10 Mart 2019 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti?

K

Kakareç

Guest
Hata

Ya bir soru vardı “alien” geçiyordu içinde iki kere aynı fiili kullanmışlardı.
 

aktassa

Öğrenci
Paragraf soruları hariç bence zor değildi ama ben paragraf sorularından dolayı epey zor durumdayım. Bakalım yeter puan alabilecek miyim.
Onun haricindeki konular bana göre gayet basitti.
 

SAS

Öğrenci
Sınavı zorlaştırmaya başlamışlar. Paragraflar ve roma rakamları YDS’nin aynısı.

Sosyal Bilimler hatırladıklarım:
Because
Not only but also
Therefore
When
Which
Deprived from
Unless
 
Y

Yılgın Adam

Guest
2019 Mart Dönemi YÖKDİL Sınavı

1 yıl yurtdışında postdoc yaptıktan sonra kendimi denemek amacıyla YÖKDİL sınavına girdim. Yaklaşık 1 ay oldu Türkiye'ye geleli ve bugün Fen Bilimlerinden sınava girdim, uzun zamandır sınavlara girmiyordum ancak sorular gördüğüm kadarıyla eski ÜDS ayarında bence. Türkçe'den İngilizce'ye ve İngilizce'den Türkçe'ye çeviriler çok basitti, tıpatıp cümle çevirilerinden yola çıkarak kolayca cevabı bulunabilecek türdendi. Paragraf sorularından ilk ikisi biraz zamanımı aldı ancak yine de sınav süresinden yaklaşık olarak 1 saat önce tüm soruları cevaplamıştım. Ancak tabi bu tür sınavlar sürprizlerle dolu; iyi beklediğiniz bir sınavdan 60-65 civarı veya hiç ummadığınız halde 85-90 almanız mümkün. Sınav günü psikolojisi çok önemli, heyecanı kontrol etmek ve dikkati iyi bir şekilde yoğunlaştırarak dağıtmadan soruları çözmek gerekiyor. Tahminlerime göre 85-90 civarı bir not alırım diye düşünüyorum ama dediğim gibi sınav sürprizlerle dolu her şey olabilir.
 
A

Akademik07

Guest
Rzgyas

Sınav Bi tık daha zorlaşmış.saglıkta cevaplar while, since, due to, nonetheles, such as, so that, as long as, ilk 20 de hatırladıklarım.
 
A

Akademik es

Guest
hangisiydi

Sağlık Bilimlerinde on in mi in against mi diye arada kaldığım bir soru vardı. İkinci kisimda invading bacteria geçiyordu, and cevap ne olmalıydı?
 
L

LukeSkywalker

Guest
İlk 30'da zorluk biraz artmış/S.B.

İlk 30 da 5 yanlışım var, ilk 30'dan sonra fazla sıkıntı yaşamadım, 1, roma rakam sorusu haricinde diğerleri normaldi. Paragraflar anlaşılırdı. Ozellikle cevaplar netti diyebiliriz. Sadece bir paragraf sorusu biraz daha zorlayıcıydı. Sosyal bilim çozdum, eski sinavlara gore ilk 30 soru zorlaşmış diyebilirim. 85 puanım var, 85-90 bandında bir puan bekliyorum. Doktora yaptığîm için yabancı kaynak çok okuyorum bu nedenle sınavlarda zorluk katsayım azalıyor. Hazırlananlara tavsiyem akademik okumalardır.
 

Rsvs

Öğrenci
ingilizce disinda bir dilde yökdil sinavina giren var mi? ilgili kisimda ben soru ve cevaplara ulasamiyorum, dille alakali olabilir mi? itirazlar kisminda ben de birsey yok? Almanca'dan girmistim sinava.
 

kaansydmr

Öğrenci
Bu sefer full cekecegim deyip gene 100 alamadigim sinav. Herkesin hedefi farkli olabiliyor kizmayin. 3 yanlis, maksimum 5 yanlis bekliyorum. O kadar basit sorulardan yanlis yapmisim ki kendime dovmek istedim. Dogru şıkki silip yanlis yaptigim sorular ustelik. Neyse. Umarim herkes istedigi puani alir. Basarilar.
 
Üst