100/2000 Yök Doktora Bursları

dogukandag58

Öğrenci
Çok saçma değil mi hocam eylül girişliyiz, dersler eylülde başladı, YÖK'ye burslarımızı eylül dahil ödediyse üniversite neden bir ay geriden geliyor? Buna itiraz etmenin bir yolu, yordamı yok mu acaba? Sonuçta 6 ay sonra YÖK tekrar yatırmayacak mı? Artan bir aylık burs ne olacak o zaman?

wnaker

Öğrenci
Çok saçma değil mi hocam eylül girişliyiz, dersler eylülde başladı, YÖK'ye burslarımızı eylül dahil ödediyse üniversite neden bir ay geriden geliyor? Buna itiraz etmenin bir yolu, yordamı yok mu acaba? Sonuçta 6 ay sonra YÖK tekrar yatırmayacak mı? Artan bir aylık burs ne olacak o zaman?

biz çok uğraştık ama olmadı. böyle yapmalarının sebebi burs iadesi işleri.

diyelim ki ocak ayının parasını aldınız ve ocağın 20sinde ayrıldınız programdan, kalan on günlük parayı sizden geri almaları gerek. fakat 1 ay geriden yatırırlarsa geri almakla uğraşmazlar sonraki ay 20 günlük yatırırlar size. anlayacağınız üniversite personeli fazladan iki evrak işi yapmasın diye kasımda 3 aylık alamadık.

bursun mantığına aykırı şekilde işçi maaşları gibi bir ay geriden veriyorlar bize parayı. bunun sebebi de yökün mevzuatında bu konuda net bir ibarenin olmaması, ödeme şeklini üniversitenin inisiyatifine bırakması.

Son düzenleme:

cemoguzbuke

Öğrenci
Arkadaşlar selamlar
Yıldız Teknik CBS ve UZAL'da alandışı doktora yapıyorum. Eylül ayında 100 /2000 doktora bursunu kazandım. Bugün enstitüye gittim ancak YÖK benim başvurumu hazırlık okuduğumdan dolayı kabul etmemiş. Sorun şu ki ben hazırlık okumuyorum ders aşamasındayım. Enstitü YÖK'e yazı yazacakmış iki-üç hafta sürer dediler. Benim durumumda olanlar var mı? yada yapabileceğim bir şey var mı? Sonuç ne olur? Bilgilendirebilen varsa sevinirim.

spark_ugur

Öğrenci
Arkadaşlar ben özel sektörde çalışıyorum. Lisansüstü öğrencisiyim. Düzce üniversitesi yatırdı; fakat 1 aylık yatırdı. Böyle bir şey mümkün müdür? Herkese 2 aylık yatarken bize 1 ay yatması biraz garip olmuş.

Not: Akademik takvimimizde dersler eylülde başlıyor.

M

misafir forumcu

Guest
neden bu bursları hala yatırmıyorlar, ünv'lerin bürokratik işlemleri nasıl bu kadar uzun sürebiliyor.. tuhaf

wnaker

Öğrenci
Arkadaşlar ben özel sektörde çalışıyorum. Lisansüstü öğrencisiyim. Düzce üniversitesi yatırdı; fakat 1 aylık yatırdı. Böyle bir şey mümkün müdür? Herkese 2 aylık yatarken bize 1 ay yatması biraz garip olmuş.

Not: Akademik takvimimizde dersler eylülde başlıyor.

bunun cevabını size sadece üniversitenizin paranızı ödeyen birimi verebilir.

S

simonbey1

Guest
100/2000 bursu

Arkadaşlar Merhaba;
Ben A üniversitesinde doktora yapıyorum. burs başvurusu yapabileceğim program B üniversitesinde açılmakta. B üniversitesinde ki bursu kazandığımda hangi üniversite de doktora yapmaya devam edeceğim?

simonbey1

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba;
Ben A üniversitesinde doktora yapıyorum. burs başvurusu yapabileceğim program B üniversitesinde açılmakta. B üniversitesinde ki bursu kazandığımda hangi üniversite de doktora yapmaya devam edeceğim?

Son düzenleme:

wnaker

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba;

A üniversitesindeki kaydınızı sildirip, b üniversitesine yeni kayıt yaptıracaksınız.

dogukandag58

Öğrenci
Bir de arkadaşlar araştırma görevlilerinin yaptığı bölümün rutin işlerini yapmak zorunda mıyız? Ders dönemleri dışında ki tatillerde de gitmek/rutin işlerde çalışmak zorunda mıyız? Tatil, izin günlerimiz neye göre belirleniyor?

O

OooooooooozoOoo

Guest
Bu tamamen sen ve danisman hocanin arasinda olan birsey. Istersen hic gitme hocan imzalasin yeter. Bu yuzden bu konuyu hocan ile gorusmelisin.

qwerty

Öğrenci
Bir de arkadaşlar araştırma görevlilerinin yaptığı bölümün rutin işlerini yapmak zorunda mıyız? Ders dönemleri dışında ki tatillerde de gitmek/rutin işlerde çalışmak zorunda mıyız? Tatil, izin günlerimiz neye göre belirleniyor?

(5) Doktora programlarına kayıtlı öğrenciler ders aşamasında ilgili anabilim/bilim dalının başkanı; tez aşamasında ise danışmanının gözetiminde çalışmalarını gerçekleştirir.
Ayrıca öğrenciler, kendilerine doktora çalışmalarında katkı sağlamak amacı ile sınırlı olmak üzere, ders ve tezin dışında yüklenen yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır

S

sdfsfgdk

Guest
2018-2019 Bahar Dönemi için 100/2000 yök doktora bursu devam edecek mi? Yök üniversitelere çağrı yapmadı henüz sizce yapacak mı bahar dönemi için?

qwerty

Öğrenci
2018-2019 Bahar Dönemi için 100/2000 yök doktora bursu devam edecek mi? Yök üniversitelere çağrı yapmadı henüz sizce yapacak mı bahar dönemi için?

Yeni dönem için çağrı yapıldı.
Burslara da zam yapıldı. Öncelikli alanlarda büyük hedefler için çalışan doktora öğrencileri asgari ücret altında kalmadı. Çok şükür.:nonchalance:

A

Akademik Forum1

Guest
Bu programa para ihtiyacınız aşırı önem teşkil etmiyorsa başvurmayın arkadaşlar. Çünkü bildiğiniz taşeron işçilik yapıyorsunuz. Üniversitede araştırma görevlisi gibi çalıştırılma şartı var. (her üniversitede aynımıdır bimiyorum). Herhangi bir sigortanız vesayre yok.Sizinle aynı odada çalışan kadrolu arş gör en az sizin 2,5 katınızı alıp ayrıca sigortası yatarken siz iki kuruş paraya kadrolu arş.görün yaptığı hemen hemen her işi yapıyorsunuz ve hocaların gereksiz kaprislerini çekiyorsunuz. Bu program dışarıdan bakıldığında makul gibi gözükse bile işin içine girdiğinizde dediğim sebeplerden ötürü istediğinizi karşılayamayacak.

A

Akademik.Forum

Guest
Bu programa para ihtiyacınız aşırı önem teşkil etmiyorsa başvurmayın arkadaşlar. Çünkü bildiğiniz taşeron işçilik yapıyorsunuz. Üniversitede araştırma görevlisi gibi çalıştırılma şartı var. (her üniversitede aynımıdır bimiyorum). Herhangi bir sigortanız vesayre yok.Sizinle aynı odada çalışan kadrolu arş gör en az sizin 2,5 katınızı alıp ayrıca sigortası yatarken siz iki kuruş paraya kadrolu arş.görün yaptığı hemen hemen her işi yapıyorsunuz ve hocaların gereksiz kaprislerini çekiyorsunuz. Bu program dışarıdan bakıldığında makul gibi gözükse bile işin içine girdiğinizde dediğim sebeplerden ötürü istediğinizi karşılayamayacak.

Sonuna kadar katılıyorum, başlamayın, başlatmayın, ufakta olsa kadro ihtimaliniz var ise de bu burs yüzünden o da yanacak, sigortasız üç kuruşa kaçak işçi gibi çalıştırılacaksınız.

A

Akademik Forum2

Guest
Kesinlikle katılıyorum, sigortasız, üç kuruşa kaçak işçi gibi çalışacaksınız, üzerine bir de kadro alma ihtimaliniz vars ise de burs aldığınız için o da yanacak, elinizde bir tek pişmanlığınız kalacak.