100/2000 Yök Doktora Bursları

qwerty

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Benim sizlere bir sorum olacak. Ben de 100/2000 bursu almaktayım fakat bu ay itibariyle TÜBİTAK 1001 projesinde de bursiyer olarak çalışmaya başladım. Bursiyer olmam nedeniyle sigorta da yaptılar. YÖK bursu başvurusu sırasında SGK bilgisi için belge istemişlerdi. O zamanlar yoktu. Ancak şuan sigortam var. Her ne kadar 100/2000 bursu almama engel olmayacağını düşünsem de emin olamadım. Bu konu hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Herhangi bir sorun olmaz.

M

misafirrr1234

Guest
Benim merak ettiğim konu da şu. Yönetmelikte bursun 12 ay süreyle 4 yıl boyunca verileceği yazmış. Ben doktora eğitimine güz yarıyılında başladım ancak bölümünde bahar yarı yılında burs açıldı. Güz dönemine ait toplu bir burs ödemesi olacak mı? Yoksa sadece bursu kazandıktan sonrası için mi ödeme yapılacak?

wnaker

Öğrenci
Benim merak ettiğim konu da şu. Yönetmelikte bursun 12 ay süreyle 4 yıl boyunca verileceği yazmış. Ben doktora eğitimine güz yarıyılında başladım ancak bölümünde bahar yarı yılında burs açıldı. Güz dönemine ait toplu bir burs ödemesi olacak mı? Yoksa sadece bursu kazandıktan sonrası için mi ödeme yapılacak?

100/2000'e güz döneminde mi başladınız bahar döneminde mi? normal doktoraya başlayıp bahar döneminde kaydı silip 100/2000'e mi başladınız?

brsgny93

Öğrenci
5. çağrı dönemi üniversiteler konuları belirledi ama hangi üniversite hangi bölümden kaç kişi beli alacak henüz belli olmadı ne zaman belli olur bilgisi olan var mı?

adandpr

Öğrenci
merhabalar, Yök 100/2000 bursuna başvurmak istiyorum. Şu anda özel sektörde çalışıyorum. Burs kazandıktan sonra işten ayrılırsam, burs tam olarak mı yatar yoksa çalışanlar için olan tutar üzerinden mi? Ona göre işten ayrılmayı planlıyorum.

sgk152535

Öğrenci
siz çalışıyorken çalışan statüsünde burs alırsınız. ayrıldığınızda enstitüye dilekçe vererek çalışmadığınızı, bursunuzun tam bursa çevrilmesini istediğinizi belirten dilekçe verirsiniz. bunu yine de bağlı olduğunuz enstitüye sorun.

brsgny93

Öğrenci
asgari ücretin altında olursa sorun olmaz ama üstünde olursa 1/3 burs veriliyo

- - - Güncellendi - - -

Pardon hocam, geçen yılın alanlarıymış onlar.

hayır bu yılın ama geçen sene okulların ismiyle beraber açıklamışlardı bu sene onu açıklamadılar hangi okul hangi bölümden alıyo sadece okulların sitesine girerek bulunabiliyo

- - - Güncellendi - - -

Bugün belli oldu, yarın başvurular başlar. Cuma günü mülakat var

üniversiteleri toplu şekilde üniversitelerin bölümlere göre belliydi geçen sene. bu sene genel yayınlanmıyor her üniversitenin sayfasına girip bakmak lazım

- - - Güncellendi - - -

maalesef üniversite sayfalarına tek tek bakmak gerekiyor

A

Akademik Forum2

Guest
Arkadaşlar merhaba, geçen sene 2. 6 aylık dönem olan Mart ayı ve sonrasındaki bursların ödenmesinde gecikme yaşandı mı acaba?

ofy

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Bu cuma günü 100/2000 için mülakat var. Kesin kayıtta istenen belgeler belirtilirken parantez içerisinde "yazılı mülakata gelirken getirilecektir" yazıyor. Yani bir yazılı sınav yapılacağı belli. Bu yazılı mülakatta ne sorulur?

Konu hakkında tecrübeli olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

S

Selim alp

Guest
100/2000 yok doktora bursu

Merhaba arkadaşlar.. 100/2000 bursu için öğrencisi olduğum üniversite tez aşamasına geçmemiş olmak diye ilana çıktı, ben ders dönemini bitirdim ama henüz yeterliliğe girmedim başvurumu reddetmişler..itiraz edebilir miyim..acil cevaplarsanız sevinirim

A

akademik009

Guest
100/2000 yok doktora bursu

Merhaba.. 100/2000 doktora bursu için başvuru yaptım fakat başvurum reddedildi.. şartlarda doktorada tez aşamasına geçmemiş olmak yazıyor ben ders dönemini bitirdim ama yeterliliğe bile girmedim daha.. bilgisi olan varsa cevaplarsanız çok Sevinirim..

T

Tıbbi Biyoloji

Guest
Üniversitelere sadece bilgi vermişler hocam. Her üniversite kendi sayfasında başvuruları açtı ama bizde maalesef 3 kişiyi tamamlayamadığımız için alamayacağız gibi görünüyor. Saçma sapan bir şart işte

ofy

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.. 100/2000 bursu için öğrencisi olduğum üniversite tez aşamasına geçmemiş olmak diye ilana çıktı, ben ders dönemini bitirdim ama henüz yeterliliğe girmedim başvurumu reddetmişler..itiraz edebilir miyim..acil cevaplarsanız sevinirim

Bizim üniversitenin burs başvuru dilekçesinde, "ders dönemi / yeterlik" diye ayrı ayrı seçenekler var hocam.

merhaba, hocam itiraz etmelisin çünkü yeterliliği geçmeden tez çalışmasına başlayamazsın ve ilgili enstitüye tez öneri formu ve tez başlığı sunmamışsın gereksiz bir reddediş olmuş sanki.