100/2000 Yök Doktora Bursları

sobe84

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ben de bugün enstitüye evrakları verdim başvuru için fakat pişman oldum buradakileri okuyunca. Çok kötü yükümlülükleri olduğunu söylemişler. Bi de bu bursu alırken kadro almak mümkün değil demişler neyi kastediyorlar anlamadım.
Sizlere sorum:
1-Yükümlülükleri kim belirliyor? Tez hocası mı, bölüm başkanı mı?, enstitü mü? YÖK mü?
2-Kadrodan kasıt nedir? Neyin kadrosu?

A

Akademik Forum2

Guest
Yükümlülükleri tamamen bölümün ve hocalarının insiyatifine kalmış durumda.

Kadro meselesi ise Araş. Gör. Kadrolarından bahsediliyor, bulunduğum fakültede aynı kürsüde 1 sene önce doktoraya başlamış 2 kişi kadro alırken ki hali hazırda 3 kadrolu elemanları var, başka bir kürsüde 2.5 sene önce başlamış ve kürsüsünde 1 kadrolu kişi olmasına rağmen burs aldığı için kadro verilmeyen arkadaşım var.

Şuan için 100/2000 pişmanlıktır, 2000 bin liraya Araş. gör., teknisyen veya tekniker gibi ama sigortasız, hiç bir hakkın olmadan çalıştırılman demektir.

S

seskontrol

Guest
100/2000

2 sene önce öyle birşey olmunş galiba ama bu birsürprizmiş.

ülkenin güncel ekonomik durumu çok iyi olmadığına göre bu dönem böyle bir sürpriz yapmaları pek olası görünmüyor.

sgk152535

Öğrenci
Yine bu kadro işi de okuldan okula değişiyor. 100/2000 Bütünleşik DR bırsiyeri arkadaşım 2 farklı kadroyu kazandı. İki yerle de görüştü, iki okulda hiçbir sıkıntı çıkarmadı.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum2

Guest
Bizim bölümde doktora yaptığınız bölüme duruma göre 1-2 yıl düzenli araştırma görevlisi gibi devam ettiğiniz takdirde kadro talep ediliyor, bu şekilde düzenli devam eden öğrencisi yoksa zaten hiç kadro başvurusunda bulunmuyor bölümler, o yüzden de şimdi biz burs alıyoruz zaten ama diğer ana bilim dalındaki kişi ya da kişiler burs almadan senin gibi her gün geliyor, çalışıyor, kadroda önceliğimiz onlar diyorlar. Olay bu.

Bu arada Mart ödemesinde geçen sene gecikme yaşandı mı arkadaşlar, bilgisi olan var mı? Başlarken olan 2-3 aylık gecikmeyi tekrar yaşamayız inş.

TheKorhan

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ben de bugün enstitüye evrakları verdim başvuru için fakat pişman oldum buradakileri okuyunca. Çok kötü yükümlülükleri olduğunu söylemişler. Bi de bu bursu alırken kadro almak mümkün değil demişler neyi kastediyorlar anlamadım.
Sizlere sorum:
1-Yükümlülükleri kim belirliyor? Tez hocası mı, bölüm başkanı mı?, enstitü mü? YÖK mü?
2-Kadrodan kasıt nedir? Neyin kadrosu?

Kim zırvalıyor böyle şeyleri.
Yök 100/2000 bursu alırken araştırma görevlisi kadrosuna giren 3 arkadaşım oldu.
Doktora bitince de diğerleri gibi aynı koşullara sahipsiniz..
Neyin yükümlülüğü? Yükümlülük filan yok. Böyle gereksiz polemikler kim yapıyor anlamış değilim.

Ö

Özlem Kaplan

Guest
Yökdil

Yök 100/2000 bursu alırken araştırma görevlisi kadrosuna giren 3 arkadaşım oldu.
Neyin yükümlülüğü? Yükümlülük filan yok. Böyle gereksiz polemikler kim yapıyor anlamış değilim.

Arkadaşlarınız ders döneminde miydi tez döneminde miydi acaba, biliyor musunuz? Kadrolarda belirtilen şart tez dönemine geçmemiş olmak gerektiği sanırım çoğu zaman

promoteidea

Öğrenci
Burstahsis içinuygunadayınnihai tespiti YÖKtarafından,“YüksekÖğretimKurulutarafındanDoktoraProgramlarına
KayıtlıÖğrencilere Verilecek Burslara İlişkinUsulVeEsaslar”a göreyapılacaktır. Bu kapsamda doktora programına
kayıtları yapılan öğrencilerin YÖK tarafından burs tahsisi uygun görülmemesi halinde kayıtları silinir.
Burada uygun görülmemesi içinde neyi barındırıyor ?

TheKorhan

Öğrenci
Burstahsis içinuygunadayınnihai tespiti YÖKtarafından,“YüksekÖğretimKurulutarafındanDoktoraProgramlarına
KayıtlıÖğrencilere Verilecek Burslara İlişkinUsulVeEsaslar”a göreyapılacaktır. Bu kapsamda doktora programına
kayıtları yapılan öğrencilerin YÖK tarafından burs tahsisi uygun görülmemesi halinde kayıtları silinir.
Burada uygun görülmemesi içinde neyi barındırıyor ?

Burs hakkı kazanan adaylar tıpkı asistan kadrolardaki gibi az buçuk güvenlik soruşturmasına uğruyor.
Yani almaya hak kazansa bile eğer güvenlik soruşturmasında sıkıntı varsa burs verilmez.
Bence burada belirtilen bu..Çünkü burs almaya hak kazandığınızda 1-2 ay sonra ancak burs alabiliyorsunuz.Bu süreçte bu soruşturmalar vb. evrak işleri yapılıyor diye düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba. Arkadaşlarınız araştırma görevlisi kadrosuna girerken ders aşamasında mı yoksa tez aşamasında mıydı? Araştırma görevlisi kadrosu ilanlarında tez aşamasına geçmemiş olmak ibaresi de bulunduğu için merak ettim. Bir de doktora bursunu almak için üniversite kadrosunda olmamak gerekiyor diye biliyorum. Onlar burs almaya mı devam ettiler yoksa burs iptal olup kadroya mı geçtiler?

TheKorhan

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Merhaba. Arkadaşlarınız araştırma görevlisi kadrosuna girerken ders aşamasında mı yoksa tez aşamasında mıydı? Araştırma görevlisi kadrosu ilanlarında tez aşamasına geçmemiş olmak ibaresi de bulunduğu için merak ettim. Bir de doktora bursunu almak için üniversite kadrosunda olmamak gerekiyor diye biliyorum. Onlar burs almaya mı devam ettiler yoksa burs iptal olup kadroya mı geçtiler?

Selam..
Arkadaşlar ders aşamasındaydı ama ben ilanlarda tez aşamasına geçmemiş olmak ibaresi çok görmedim. Belki nadir 1-2 ilanda olmuş olabilir. Çünkü kendimden biliyorum. Evet kadroda olanlara bu burs verilmiyor. Zaten kadroda olan birinin bu doktora bursuyla ilgilenmesi çok anlamsız. Bursları iptal oldu çünkü çalışan statüsünde oldular ve de kadrolular. Üniversite kadrosu dışında devletin kadrosunda olsalardı 'çalışana 650 tl burs' kapsamında alabilirlerdi.

h.emresaygi

Öğrenci
merhaba arkadaşlar,
2018-2019 güz dönemiyle birlikte 3 arkadaş olarak BEÜ'de bu programa başladık. hepinizin malumu bizim de burslarımız aksak bir şekilde yatırıldı ve hala devam ediyor. en son aralıkta yattıktan sonra mart 1'de toplu yatırdılar. daha kötüsü şu ki bu ne Yök'ün ne de Rektörlük makamının bir kabahati değil. tamamen görevli ve yetkili memurların işini düzgün ve etik bir şekilde yapmamasından kaynaklanıyor. emin olun aylardır yaşadığımız koşturmadan bunu anladık biz aldığımız cevaplardan. şimdi ise dilekçe ile hiyerarşik bir şekilde gereken her mevkiye sesimizi duyurma kararı aldık. görüyorum ki 100-2000 bursunu verimli bir şekilde kullanabilen kimse yok aramızda. acaba şu anda durumlarınız nasıl? görenler yazabilir mi acaba hangi üniversitede olduğunu ve düzenli yatıp yatmadığını?

A

Akademik Forum2

Guest
Arkadaşlar öncelikli alanlardan mezun olduktan sonra bizi ne bekliyor? Diğer doktoralılardan bir farkımız olacak mı? Bizlere bir avantaj sağlayacak mı öncelikli alanda olmamız?

sobe84

Öğrenci
...halinde kayıtları silinir.
...

demişsiniz nereden kaydı siliniyor doktoradan mı?

- - - Güncellendi - - -

Ben burs kontenjanıyla ilgili bir soru soracağım. Mesela bizim enstitü Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi alanında 3 kontenjan ayırmış 2 kişi başvurmuş. 3 kişilik kontenjan dolmadığı için bu başvuran 2 kişi de otomatikman alamıyor mu? Başvuruların dikkate alınması için en az 3 kişi mi başvurmalı o alandan? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

S

Sarp Dağlı

Guest
Merhaba,

Kaydımı 26 Şubat'ta yaptırdım. Bursların her ayın 1-10 arasında yapılacağı yazıyor; fakat hala bir ödeme gelmedi. Tecrübeli arkadaşlar tahmini olarak ne zaman yatacağını söyleyebilir mi?

figlidelsole

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

Ben burs kontenjanıyla ilgili bir soru soracağım. Mesela bizim enstitü Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi alanında 3 kontenjan ayırmış 2 kişi başvurmuş. 3 kişilik kontenjan dolmadığı için bu başvuran 2 kişi de otomatikman alamıyor mu? Başvuruların dikkate alınması için en az 3 kişi mi başvurmalı o alandan? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

evet bende bunu duyuyorum. Sınavına 3 kişi girdiğimiz alandan üçümüz de kazandık. Birisi atanmış, diğeri de vageçti. Ben tek kaldım. Çok büyük ihtimalle alamayacağım 3 kişi olmadığı için. Cimere yazmayı düşünüyorum çünkü burs amacını aştı. Sanki vermemek için burs yayınlanmış.

TheKorhan

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

Evet maalesef en az 3 kişi olması gerekiyor.. Yoksa açılmıyor.

- - - Güncellendi - - -

merhaba arkadaşlar,
2018-2019 güz dönemiyle birlikte 3 arkadaş olarak BEÜ'de bu programa başladık. hepinizin malumu bizim de burslarımız aksak bir şekilde yatırıldı ve hala devam ediyor. en son aralıkta yattıktan sonra mart 1'de toplu yatırdılar. daha kötüsü şu ki bu ne Yök'ün ne de Rektörlük makamının bir kabahati değil. tamamen görevli ve yetkili memurların işini düzgün ve etik bir şekilde yapmamasından kaynaklanıyor. emin olun aylardır yaşadığımız koşturmadan bunu anladık biz aldığımız cevaplardan. şimdi ise dilekçe ile hiyerarşik bir şekilde gereken her mevkiye sesimizi duyurma kararı aldık. görüyorum ki 100-2000 bursunu verimli bir şekilde kullanabilen kimse yok aramızda. acaba şu anda durumlarınız nasıl? görenler yazabilir mi acaba hangi üniversitede olduğunu ve düzenli yatıp yatmadığını?

Maalesef çoğu üniversitede benzer durumlar var.
İşin acı tarafı Yökten kaynaklı olmaması. Paralar 6 aylık şekilde üniversiteye yatırılıyor ama üniversite içindeki memurların işgüzarlığı nedeniyle geç yatırılıyor.

- - - Güncellendi - - -

mart bursunuz yatırıldı mı arkadaşlar?

Henüz yatırılmadı.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar öncelikli alanlardan mezun olduktan sonra bizi ne bekliyor? Diğer doktoralılardan bir farkımız olacak mı? Bizlere bir avantaj sağlayacak mı öncelikli alanda olmamız?

Öncelikli alanda doktora yapmak bir kere gelecekte ihtiyaç duyulan alanlar olacağı için anlamlı olmaktadır.
İleride belki öncelikli alanlarda doktoralı insanlara ihtiyaç duyan kamu ya da üniversitelere alımlar olacaktır ki küresel konjektürde bu zaten kendini belli ediyor.

Bize bir öncelik verilmesine gerek yok zaten öncelikli alanda doktora yapman adı üstünde öncelikli olmalı sağlıyor.