11 Kasım ALES 2012 Ne Zaman Açıklanır?

aDNA

Profesör
Arkadaşlar bu Ales sınavı ne zaman açıklanır? Birçok üniversite kadro açtı aralığın ilk haftası son gün çoğunda o zamana kadar yetişir mi sizce? Geçen yılda felan 21-23 günde açıklamışlar..

Aynı sürelerde açıklanır. ÖYP alımlarını da peşi sıra yaparlar inş. Hayallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle.

mahtan

Öğrenci
Arkadaşlar bu Ales sınavı ne zaman açıklanır? Birçok üniversite kadro açtı aralığın ilk haftası son gün çoğunda o zamana kadar yetişir mi sizce? Geçen yılda felan 21-23 günde açıklamışlar..
üniversitelerin açtığı kadroları nasıl görebileceğiz yardımcı olursanız sevinirim çünkü ben daha açıklanmadı diye biliyorum

eray000

Öğrenci
ÖSYM'nin sitesine girilemiyor, ALES mi açıklandı yoksa, site yoğunluktan mı açılmıyor? :) Panik atağım, kaygı bozukluğum, herşeyim coştu bir cevap yazın lütfen :D

mavi24

Öğrenci
Serkan bey ilkbahar dönemi gibi olursa 4 aralıkta açıklanır.Ama benim bildiğim sonbahar döneminde ales daha çok giren olduğu. Dolayısıyla aralığın 7 sini bulur diye düşünüyorum üzülerek.....:(

Moderatör tarafında düzenlendi:
mavi24 hocam 7 aralık benim için geç bir tarih bazı kadrolara başvurmak için bu alesi kullanmak istiyordum ama eskisini kullancagız muhtemelen..tşk ederim hocam ;)

eray000

Öğrenci
Ben en geç pazartesi günü açıklanacağını tahmin ediyorum :) Geçmişteki sınav takvimlerinden ales tarihlerini, alesten önce yapılan sınavların durumlarını ve sonuçların açıklanma tarihlerini karşılaştırdım; ALES denen meret en erken 19 günde, en geç de 32 günde açıklanmış :) 32 günde açıklanan sınavlarda ÖSYM epey yoğunmuş, ikiden fazla sınav okuyormuş... ÖSYM'nin 11 Kasım'daki sınavdan bir önce yaptığı sınav 20-21 Ekim tarihlerinde yapılmış ki onlar çoktan açıklandı. Fazla sürmez gibi geliyor bana, hayırlısıyla açıklasalar da herkes işine baksa :))

Bu alana bir cevap yazın...