2015 Bahar Dönemi Yüksek Lisans Başvuruları

Meltem Ayser

Öğrenci
2015 yükseklisans başvuruları ne zaman başlar acaba şubat dönemi için bir de eğitim fakültesi yükseklisans açan üniler hangileri yardımcı olur musunuz acaba ve yds zorunlu mu?

Mustafa

Araştırma Görevlisi
Hocam bahar dönemi için lisansüstü alım tarihi üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. Siz Ocak ayından itibaren bu siteyi ya da üniversitelerin ilgili enstitü web sayfalarını takip edin. YDS zorunluluğu üniversiteden üniversiteye değişebilir. Bazı üniversiteler dil puanı isterken bazıları istemiyor ama puanınız varsa bunu alım puanında belli bir yüzde ile hesaplıyor (OMÜ gibi) bazı üniversiteler ise dil şartı koşmuyor. Yine bazı üniversiteler dil puanınız yoksa kendi dil sınavlarını yapıyorlar (KTÜ gibi) ve geçemediğiniz takdirde 1 yıl hazırlık veriyorlar. Eğitim fakültelerinde yüksek lisans programını çoğu üniversite açıyor ama Eğitim Bilimleri Enstitüleri olan üniversiteler (Marmara, Gazi, KTÜ, Dokuz Eylül gibi) daha fazla bölüme hitap ediyorlar.

onurvanli

Öğrenci
Hocam peki tezsiz yüksek ilanları çıkar mı
hocam bahar dönemi için lisansüstü alım tarihi üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. Siz ocak ayından itibaren bu siteyi ya da üniversitelerin ilgili enstitü web sayfalarını takip edin. Yds zorunluluğu üniversiteden üniversiteye değişebilir. Bazı üniversiteler dil puanı isterken bazıları istemiyor ama puanınız varsa bunu alım puanında belli bir yüzde ile hesaplıyor (omü gibi) bazı üniversiteler ise dil şartı koşmuyor. Yine bazı üniversiteler dil puanınız yoksa kendi dil sınavlarını yapıyorlar (ktü gibi) ve geçemediğiniz takdirde 1 yıl hazırlık veriyorlar. Eğitim fakültelerinde yüksek lisans programını çoğu üniversite açıyor ama eğitim bilimleri enstitüleri olan üniversiteler (marmara, gazi, ktü, dokuz eylül gibi) daha fazla bölüme hitap ediyorlar.

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans yapmak istediğiniz üniversitenin akademik takviminde yazar mutlaka başvuru tarihleri. Bi oraları kontrol edin derim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar ben Bahar donemi icin yüksek lisans yapmayi dusunuyorum ama yüksek lisans programlarini goremedim( Marmara universitesi ve istanbul universitesi icin) bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi lutfen? Hangi programlari actigini nerden gorebilirim?

C

cee

Guest
Merhaba arkadaslar şimdi y.l kabul edilmiş olsak dersler ne zamn başlayacak en sin ne zamana kadar belli olacak bu işin sonuclari

A

Akademik Forum

Guest
Hocam Merhaba,

Benim kafam iyice karıştı. Durumumu özetle anlatayım. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Halkla İlişkiler mezunuyum ve yüksek lisans yapmadım. Henüz herhangi bir üniversitede kaydım da bulunmamakta. Öyp ile atanmak istiyorum. Atama için kontenjanlar açıklandığında tercih yapacağımızı biliyorum fakat yüksek lisans için ne zaman tercih yapacağımızı bilmiyorum. Hangi dönemde hangi adımı atacağız ve işlem sıralaması nedir aydınlatmanızı rica ediyorum sizden.

Bir de yüksek lisans için tercih yaptığımız zaman sınavların ve diplomanın ortalamasıyla mı seçiliyoruz yoksa mülakat ya da herhangi başka bir sınav var mı?

Teşekkürler.

C

ceeee

Guest
evet evet ilkbahar alımları.. yanı herseyın sonu ocak ayına kadar tammlanmak zorunda demi..kazanırsakta ocakta derse baslycaz yani

gs266

Öğrenci
evet evet ilkbahar alımları.. yanı herseyın sonu ocak ayına kadar tammlanmak zorunda demi..kazanırsakta ocakta derse baslycaz yani

ikinci dönem dersleri başladığında başlarsınız sizde derslere, akademik takvimde belirtilir bu tarihler ekle sil, ders seçim tarihleri vb. tabi sizin merak ettiğiniz kesin kayıt tarihi ise o okuldan okula değişir ama genelde ders seçimi olmadan bir yada iki hafta önce kesin kaydınızı yaparsınız.

- - - Güncellendi - - -

Hocam Merhaba,

Benim kafam iyice karıştı. Durumumu özetle anlatayım. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Halkla İlişkiler mezunuyum ve yüksek lisans yapmadım. Henüz herhangi bir üniversitede kaydım da bulunmamakta. Öyp ile atanmak istiyorum. Atama için kontenjanlar açıklandığında tercih yapacağımızı biliyorum fakat yüksek lisans için ne zaman tercih yapacağımızı bilmiyorum. Hangi dönemde hangi adımı atacağız ve işlem sıralaması nedir aydınlatmanızı rica ediyorum sizden.

Bir de yüksek lisans için tercih yaptığımız zaman sınavların ve diplomanın ortalamasıyla mı seçiliyoruz yoksa mülakat ya da herhangi başka bir sınav var mı?

Teşekkürler.

bildiğim kadarıyla,öncelikle öyp kontenjanları yayımlandıktan yaklaşık bir hafta sonra öyp puanımıza göre yayımlanan kadrolar için tercihlerimizi yapıyoruz. daha sonra 1-2 hafta içinde tercih sonuçları açıklanır ve daha sonra atama işlemleri için atandığımız okula gerekli evrakları götürmeniz gerekmekte (vesikalık resim, adli sicil kaydı vb.) daha sonra atamız geldikten sonra yüksek lisans için tercih yapmamız gerekir buda öyp puanımıza göre olur tabi atandığımız okulda atandığımız ana bilim dalında o dönem için açılmış yada açılacak yüksek lisans programı yoksa yüksek lisans tercihi yaparız. yanlış bilmiyorsam sürec bu sekilde ilerliyor.

A

Akademik Forum

Guest
ytü yüksek lisans

Merhaba hocam;
gıda mühendisiyim. ytü yüksek lisans yabancı dil sınavından 48 aldım başarısız oldum. yüksek lisansımı tezli yapmak istiyorum. fakülteye kabul edilme olasılığım var mıdır?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocam;
gıda mühendisiyim. ytü yüksek lisans yabancı dil sınavından 48 aldım başarısız oldum. yüksek lisansımı tezli yapmak istiyorum. fakülteye kabul edilme olasılığım var mıdır?

yabancı dil puanı olarak en az 50 gibi bi puan isteniyorsa ve yds puanın da yoksa kabul edilmezsin

A

Akademik Forum

Guest
sevgili hocam, kızım bilgisayar mühendisliği mezunu yüksek lisans başvurusu henüz yok açıldığında yapacağız. Ancak ales 86,5 yds 77,5, okul puanı 78,06 ÖYP atama kontenjanlarını bekliyoruz. yüksek lisans tercihi ile öyp nerdeyse iç içe çok yakın tarihler bazı üniv. lerde yükseklisans yapıyor olmak koşulu var zannediyorum. sizin öneriniz çok önemli. cevaplarsanız sevinirim.

leyll

Öğrenci
grafikten hiç mi yuksek lisan s için kontejan acan üniversite yok acaba yoksa bn mi göremedim ? lütfen yardımcı olur musunuz ?

vga

Öğrenci
öyp için grafik yüksek lisans ilanlarını yök yine unutacak gibi, unutulduk gitti. yök te ilgilenen yok okullar almak istemiyor zaten.

- - - Güncellendi - - -

azınlıktayız diye kimse ilgilenmiyor, nerde bu devlet... o zaman ben de bu başlığı her daim güncel tutacağım, troll olmaya karar verdim. vira bismilla

- - - Güncellendi - - -

öyp için grafik yüksek lisans ilanlarını yök yine unutacak gibi, unutulduk gitti. yök te ilgilenen yok okullar almak istemiyor zaten.

- - - Güncellendi - - -

azınlıktayız diye kimse ilgilenmiyor, nerde bu devlet... o zaman ben de bu başlığı her daim güncel tutacağım, troll olmaya karar verdim. vira bismilla

yetkili bir abi yok mu buralarda ?

- - - Güncellendi - - -

günaydın herkese

- - - Güncellendi - - -

hayırlı sanahlar...