2018 Öncelikli Alan Araştırma Görevlisi Lisansüstü Eğitim Tercihleri

vateq

Öğrenci
2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanan "Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlileri"nden lisansüstü eğitim için tercih yapacakların* 26.01.2018 tarihine kadar e-devlet şifreleri ile https://yoksis.yok.gov.tr/TS adresinden sisteme giriş yaparak, kişisel bilgilerini ve eğitim bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.
Öncelikli Alan Araştırma Görevlilerinin Lisansüstü Eğitim Kontenjanları ve Tercih İşlemlerine ilişkin duyuru ise daha sonra yapılacaktır.
*2017 yılında tercih yaparak bir lisansüstü programına yerleşen araştırma görevlileri tercih yapmamalıdır.
Soru ve görüşleriniz için Başkanlığımıza ait [email protected] e-posta adresini veya 0312 298 74 74 no'lu telefonu kullanabilirsiniz.

Önemle duyurulur.

İlgili araştırma görevlilerinin bilgilerinin güncellenmesi isteniyor. Önümüzdeki hafta Pazartesi sanırım tercih sayfası aktif edilecektir. şimdiden hayırlı olsun.

C

clausius

Guest
Merhaba, haziran ayında öncelikli alanlarda araştırma görevlisi olarak bir üniversitede başladım. Yüksek lisansımı başka bir üniversitede devam etmekteyim ve tez aşamasındayım. Sisteme girip bilgilerimi güncellemek istediğimde önce geçerli ales puanınız bulunmadığından tercih yapamazsınız ardından da belirtilen tc kimlik numarasına kayıt bulunmamaktadır hatarlını verdi. Bu dönem tercih yapmayı düşünmüyorum. Sistemde böyle olması bir sorun olur mu. Yök'ü aradığımda açan olmadı malesef

vateq

Öğrenci
yüksek için tercih yapacaksanız yüksek lisans süresi kadar, doktora ise doktora süresi kadar. (her ikisi için de ders + tez)

mephisto

Öğrenci
yüksek için tercih yapacaksanız yüksek lisans süresi kadar, doktora ise doktora süresi kadar. (her ikisi için de ders + tez)

Kaynak var mı acaba?

- - - Güncellendi - - -

Bunu kanıtlar nitelikte olan bir yönetmelik vs. var mı acaba?

- - - Güncellendi - - -

ders dönemlerinde 35. madde görevlendirme kesin olarak veriliyor. tez döneminde ise kadronuzun bulunduğu okulun inisiyatifine bırakılmış

Herkes farklı bir şey söylüyor.

Kontenjanları neye göre belirleyecekler ?
Ben yüksek lisans yaptığım üniversitede doktora eğitimime devam etmek istiyorum. Bu durumda nolacak kontenjan açmazlarsa?

MuratCelik

Öğrenci
Tarih öyp kontenjan bilgilerini paylaşabilecek bir arkadaş var mı? 2015 yılına ait kontenjan bilgisine ulaştım. 2016 ve 17 ye ulaşamadım bi türlü.

vateq

Öğrenci
Merhaba, haziran ayında öncelikli alanlarda araştırma görevlisi olarak bir üniversitede başladım. Yüksek lisansımı başka bir üniversitede devam etmekteyim ve tez aşamasındayım. Sisteme girip bilgilerimi güncellemek istediğimde önce geçerli ales puanınız bulunmadığından tercih yapamazsınız ardından da belirtilen tc kimlik numarasına kayıt bulunmamaktadır hatarlını verdi. Bu dönem tercih yapmayı düşünmüyorum. Sistemde böyle olması bir sorun olur mu. Yök'ü aradığımda açan olmadı malesef

bu dönem tercih yapmayacağınız için sorun oluşturmaz. yapılacak ilk alese girip bir sonraki tercih döneminde tercih yapabilirsiniz (yapmaz zorundasınız) kesin bilgi.

Kontenjanları neye göre belirleyecekler ?
Ben yüksek lisans yaptığım üniversitede doktora eğitimime devam etmek istiyorum. Bu durumda nolacak kontenjan açmazlarsa?

kontenjanlar yök'ün belirlediği öncelikli alan konularına göre belirleniyor. yök daha önceden istediği konularla ilgili çalışma yapılması için ödenek verdiği okullara kontenjan açıyor. kontenjan açacağı okulların büyük çoğunluğu yökün sitesinde yayınlanan 100/2000 bursu verilecek okullar ile benzerlik gösterecektir. ayrıca yüksek lisans yaptığınız okulda devam etmek sizin inisiyatifinizde değil, doktoraya geçtiğiniz zaman sizden başka okula gitmenizi isteyecek. açtığı tercih listesinde sizin okulunuz bulunmadığı taktirde şuanki okulunuzda kalma şansınız yok ne yazık ki.

Tarih öyp kontenjan bilgilerini paylaşabilecek bir arkadaş var mı? 2015 yılına ait kontenjan bilgisine ulaştım. 2016 ve 17 ye ulaşamadım bi türlü.

öyp kontenjanları ile öncelikli alanlar kontenjanları tamamen farklı konseptlere göre açılıyor. öyp neredeyse tüm okullar için açılırken öncelikli alanlar çok daha az sayıda okulda açılıyor. kastınız hala öyp kontenjanları ise aradığınız başlık burası olmamalı :)

O

Olalannn

Guest
Merhaba arkadaşlar. Öncelikli alan araştırma görevlisi kadrosunu kazandım. Lisansüstü eğitim yaptığım üniversite ile kazandığım üniversite aynı. Benim de lisans üstü eğitim tercihi yapmama gerek var mı?

K

Kmn

Guest
hocalarım benim başvurduğum ve kazandığım kadro rehberlik ve psikolojik danışmanlık anabilim dalında açıldı ve öncelikli alan özel eğitimdi. Başvuru şartında da özel eğitim veya pdr alanında yüksek lisans yapıyor olmak yazıyordu. Ben pdrden yüksek lisans yapıyorum. Ben şimdi pdrden devam edeceğim değil mi? Özel şartı da buydu çünkü.

F

Filoosss

Guest
Hocalarım ben öncelikli alan araştırma görevlisi kadrosunu kazandım. Güvenlik soruşturması sürecim yeni başladı. Bahar dönemi lisansüstü eğitim tercihi yapamayacağım bu yüzden, güz döneminde ise ben tez dönemine geçmiş olacağım. O zaman tercih yapmama gerek kalmayacak değil mi?

A

Akademinnn

Guest
Hocalarım öncelikli alanlarda araştırma görevlisi olmak belirli bi alanda uzmanlaşmayı gerektirdiği için daha avantajlı diyebilir miyiz? Bu konudaki fikirlerinizi paylaşır mısınız?

vateq

Öğrenci
Hocam yüksek lisans alanımla öncelikli alan farklı olsa da bu geçerli değil mi? Çünkü diğer türlü bir yılım boşa gitmiş olacak. Tez döneminde olduğum için mantıklı olan bu.

tez konunla öncelikli alanın farklı ise, bu duruma kadronun bulunduğu okul karar verecektir. muhtemelen sorun çıkarmayacaklardır

- - - Güncellendi - - -

Hocalarım öncelikli alanlarda araştırma görevlisi olmak belirli bi alanda uzmanlaşmayı gerektirdiği için daha avantajlı diyebilir miyiz? Bu konudaki fikirlerinizi paylaşır mısınız?

öncelikli alanlar, dünya çapında yaşanan gelişmeler ve ülkemizin bu konuda geri kaldığı ve gelişmesi istendiği konular olarak belirlendiğinden dolayı, konularınız güncel ve yenilikçi konular olacaktır, bu açıdan düşünüldüğünde tabi ki daha avantajlı diyebiliriz ancak sadece yök'ün istediği şehirlerde çalışma zorunluluğunuz olduğu ve doktora sonrası iş güvencenizin olmayışı açısından diğer kadro çeşitlerinin de dezavantajını taşımaktadır.