33/a Kadrosu Garanti Kadro mudur? Doktora Yapması Zorunlu mudur?

arkadaşlar selamlar. forumda yeniyim. şu anda devlet memuru olarak çalışmaktayım. İngilizce Üds ye yeni girdim ve 52.5 aldım. Kendi alanımda birçok araştırma görevlisi ilanı açılıyor. benim merak ettiğim şu. 33a kadrosunda işten çıkarılma ihtimali var mıdır? Benden daha sonra doktora vs... isterler mi. yoksa kadroyu kalıcı mıdır. kadroyu aldıktan sonra emekli olana kadar bile araştırma görevlisi olarak kalınsa iş hayatım tehlikeye girer mi.? bu soruyu sormamdaki neden şu. sonuçta memurum ve memuriyeti bırakıpta üniversiteye gitmek için kendimi garantide hissetmem lazım. cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

chimeneyes

Öğrenci
Hocam daha ehildir muhakkak ama doktora yapmazsanız direk bir sorun olmaz ama sonuçta siz akademik bir kariyer için ordaysanız zaten bu süreçleri tamamlarsınız ama inatla doktora yapmıcam ben sadece y.lisans yapıcamda oturucam derseniz tabiki işinizden olursunuz

yok zaten yüksek lisansımı tamamladım. amaç şu anda olduğu gibi kendimi garantide hissetmek. eger sıkıntı çıkacaksa önce doktorayı garantileyip sonra ar. gör olmak daha mantıklı onun için sordum. cevabınız için teşekkür ederim. nazmi hocamında görüşlerini almak isterim yine de

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Normalde araştırma görevlisinin yükselmesi ve doktora yapması beklenendir ancak yönetmelikte doktora yapılmasını zorunlu kılacak bir şey yoktur. Bahsettiğim şu andaki yönetmelik biliyorsunuz ki yakında yeni bir YÖK yasası çıkacak, onunla beraber buna da bir madde getirebilir. Ben çalıştığım yerlerde doktora yapmayan bir araştırma görevlisi görmedim ya da doktora yapamadığı için işten çıkartılan ama dediğim gibi sorun olma ihtimali her zaman vardır.

teşekkür ederim hocam o zaman önce bir doktoraya başlayalım sonra bir yere yerleşirsek zaten sanırım doktora yaptığımız yere gönderiliriz. böylesi daha mantıklı sanırım

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Zaten araştırma görevlisi olarak atanırsanız sonrasında doktoraya başlamanız çok daha kolay olur onu da belirteyim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yeni yasa tasarısı;

Araştırma görevlisi: Yükseköğretim kurumlarında yürütülen eğitim-öğretim, araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan, yükseköğretim kurumunun yetkili organlarınca verilen akademik nitelikteki diğer görevleri yapan ve lisansüstü öğrenim yapmakla yükümlü olan öğretim elemanını ifade eder.

Böylece yukarıda dediğim çıkmış oldu :) yani yüksek lisans ve doktora yapmak zorunlu oluyor artık.

Yeni yasa tasarısı;

Araştırma görevlisi: Yükseköğretim kurumlarında yürütülen eğitim-öğretim, araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan, yükseköğretim kurumunun yetkili organlarınca verilen akademik nitelikteki diğer görevleri yapan ve lisansüstü öğrenim yapmakla yükümlü olan öğretim elemanını ifade eder.

Böylece yukarıda dediğim çıkmış oldu :) yani yüksek lisans ve doktora yapmak zorunlu oluyor artık.

ya iyi tahmin yada sağlam duyum :)

- - - Güncellendi - - -

şimdi araştırma gör. için de 55 olduysa dil puanı şartı mantıklı oldu 55 alan doktora içinde gerekli vizeyi almış oluyor araştırma gör. içinde...

some_one

Öğrenci
Selam Nazmi hocam,
bende benzer bir durum ile ilgili bilgi almak istiyordum. Sorum şu: 33/a kadrosudan olan bir Araştırma Görevlisi yüksek lisans yapmak istemez ise kadrodan atılma durumu söz konusu olabilir mi? 33a kadrolarının kalıcı kadrolar olduğunu ve yüz kızartıcı bir suç işlenmedikçe atamazlar diye bilirdim ama araş. gör.'lerinin sizin de dediğiniz gibi "lisansüstü öğrenim yapmakla yükümlü olan öğretim elemanı" gibi bir durum söz konusuysa iş farklılaşır. Bu madde nerde yazıyor? Kesin mi bu şart? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Mr December

Baş Editör
Selam Nazmi hocam,
bende benzer bir durum ile ilgili bilgi almak istiyordum. Sorum şu: 33/a kadrosudan olan bir Araştırma Görevlisi yüksek lisans yapmak istemez ise kadrodan atılma durumu söz konusu olabilir mi? 33a kadrolarının kalıcı kadrolar olduğunu ve yüz kızartıcı bir suç işlenmedikçe atamazlar diye bilirdim ama araş. gör.'lerinin sizin de dediğiniz gibi "lisansüstü öğrenim yapmakla yükümlü olan öğretim elemanı" gibi bir durum söz konusuysa iş farklılaşır. Bu madde nerde yazıyor? Kesin mi bu şart? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Taslakta var öyle bir madde. YÖK'ün anasayfasından ulaşabilirsiniz. Daha kesin olan birşey yok ortada.

jeolog_azz

Öğrenci
Taslakta var öyle bir madde. YÖK'ün anasayfasından ulaşabilirsiniz. Daha kesin olan birşey yok ortada.[/QUOTE]

hocam şu an itibaren kesinleşen birşey var mı ben 50 d li araş. gör. yim. 33 a ya geçebilirsem şayet bunun bana avantajı olur mu 33a daimi kadro mudur y.lisansımın 6. dönemine giriyorum bu dönemin sonuna kadar y.lisans bitmezse işsiz kalıyorum 33 a geçersek böyle bi sorundan kurtulmuş olunur mu hocam

- - - Güncellendi - - -

Taslakta var öyle bir madde. YÖK'ün anasayfasından ulaşabilirsiniz. Daha kesin olan birşey yok ortada.[/QUOTE]

hocam şu an itibaren kesinleşen birşey var mı ben 50 d li araş. gör. yim. 33 a ya geçebilirsem şayet bunun bana avantajı olur mu 33a daimi kadro mudur y.lisansımın 6. dönemine giriyorum bu dönemin sonuna kadar y.lisans bitmezse işsiz kalıyorum 33 a geçersek böyle bi sorundan kurtulmuş olunur mu hocam

jeolog_azz

Öğrenci
sayın Mr December hocam şu anlık demişsiniz 33 a nın işleyişi nasıl oluyor? 50 d den 33 a ya geçebilmek için neler yapmalıyım. 33 a diyoruz geçebilirsek güvencemiz var mıdır hocam yoksa buda 50 d gibi yaptırımları var mı? benim ingilizcem doktoraya başlamak için şu an yetersiz 33 a ya geçersek üniversitede ne kadar kalabiliyoruz? cevaplayabilirseniz çok sevinirim hocam şimdiden çok teşekkürler

Mr December

Baş Editör
sayın Mr December hocam şu anlık demişsiniz 33 a nın işleyişi nasıl oluyor? 50 d den 33 a ya geçebilmek için neler yapmalıyım. 33 a diyoruz geçebilirsek güvencemiz var mıdır hocam yoksa buda 50 d gibi yaptırımları var mı? benim ingilizcem doktoraya başlamak için şu an yetersiz 33 a ya geçersek üniversitede ne kadar kalabiliyoruz? cevaplayabilirseniz çok sevinirim hocam şimdiden çok teşekkürler

Şu andaki 33a da ölene kadar ar. gör. kalabilirsiniz ve eğitim alma zorunluluğunuz yok.
Şu anlık diyorum çünkü taslak işleri çok karıştırıyor.
33a ya sizi okul geçirir eğer geçirmek isterse.

optimum

Öğrenci
Merhaba, şu an 33/a kadrolu araştırma görevlisiyim atanırken IELTS puanımı kullanmıştım, onun süresi mayıs 2015 te doluyor... yüksek lisansımı haziran 2015 te bitirip doktoraya başlamam gerekiyor, doktoraya başlayamasam bile askerlik tecili için yüksek lisansı bitirmem gerekiyor... (kasım 2015 te tecilim bitiyor)... yds den şu an yeterli puanım yok o zaman kadar 2 sınav hakkım var inş. yeterli puanı alacam, ama bir aksilik olurda alamazsam ve doktoraya başlayamazsam yüksek lisansını bitirmiş ancak doktoraya başlayamamış bir araştırma görevlisi oluyorum. Araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim yapma zorunluluğu vardır maddesi açısından bu durum kadromla ilgili bir sıkıntı yaratır mı ? Şu anki kadromun olduğu üniversitemin dışında diğer bir üniversitede de devam eden yüksek lisans kaydım var, onun olması bir yarar sağlar mı yoksa illa kadromun olduğu üniversitede mi lisansüstü eğitim yapmam gerekiyor.... Teşekkür ederim.....