Şu anda ÖYP dışındaki kadrolarda lisansüstü eğitim yapma zorunluluğu bulunmuyor, dil puanınızı alana kadar kadronuzda beklersiniz 1 yıl içinde de alıp puanı doktoraya başlar ve yeniden tecil edersiniz yeni YÖK yasası hala yürürlüğe girmedi dediğiniz madde orada bulunuyor.Merhaba, şu an 33/a kadrolu araştırma görevlisiyim atanırken IELTS puanımı kullanmıştım, onun süresi mayıs 2015 te doluyor... yüksek lisansımı haziran 2015 te bitirip doktoraya başlamam gerekiyor, doktoraya başlayamasam bile askerlik tecili için yüksek lisansı bitirmem gerekiyor... (kasım 2015 te tecilim bitiyor)... yds den şu an yeterli puanım yok o zaman kadar 2 sınav hakkım var inş. yeterli puanı alacam, ama bir aksilik olurda alamazsam ve doktoraya başlayamazsam yüksek lisansını bitirmiş ancak doktoraya başlayamamış bir araştırma görevlisi oluyorum. Araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim yapma zorunluluğu vardır maddesi açısından bu durum kadromla ilgili bir sıkıntı yaratır mı ? Şu anki kadromun olduğu üniversitemin dışında diğer bir üniversitede de devam eden yüksek lisans kaydım var, onun olması bir yarar sağlar mı yoksa illa kadromun olduğu üniversitede mi lisansüstü eğitim yapmam gerekiyor.... Teşekkür ederim.....