33/a Kadrosu Garanti Kadro mudur? Doktora Yapması Zorunlu mudur?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba, şu an 33/a kadrolu araştırma görevlisiyim atanırken IELTS puanımı kullanmıştım, onun süresi mayıs 2015 te doluyor... yüksek lisansımı haziran 2015 te bitirip doktoraya başlamam gerekiyor, doktoraya başlayamasam bile askerlik tecili için yüksek lisansı bitirmem gerekiyor... (kasım 2015 te tecilim bitiyor)... yds den şu an yeterli puanım yok o zaman kadar 2 sınav hakkım var inş. yeterli puanı alacam, ama bir aksilik olurda alamazsam ve doktoraya başlayamazsam yüksek lisansını bitirmiş ancak doktoraya başlayamamış bir araştırma görevlisi oluyorum. Araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim yapma zorunluluğu vardır maddesi açısından bu durum kadromla ilgili bir sıkıntı yaratır mı ? Şu anki kadromun olduğu üniversitemin dışında diğer bir üniversitede de devam eden yüksek lisans kaydım var, onun olması bir yarar sağlar mı yoksa illa kadromun olduğu üniversitede mi lisansüstü eğitim yapmam gerekiyor.... Teşekkür ederim.....
Şu anda ÖYP dışındaki kadrolarda lisansüstü eğitim yapma zorunluluğu bulunmuyor, dil puanınızı alana kadar kadronuzda beklersiniz 1 yıl içinde de alıp puanı doktoraya başlar ve yeniden tecil edersiniz yeni YÖK yasası hala yürürlüğe girmedi dediğiniz madde orada bulunuyor.

ftrbly

Öğrenci
Merhaba hocam. yüksek lisans tez aşamasındayım ve 3.yılım. bu yıl içerisinde bir univden kadro aldım (33 a kadrosu) ve 35. madde ile başka unive atandım. 3. yıl içerisinde bitirmeme durumunda ilişiğim kesilebilir mi? yani baz alınan süre yl a başlama zamanı mı yoksa kadroya geçiş mi?
bir diğer sorum da tezim şu an hazır ama görevlendirme işlemleri yapılacak tekrar ve eylülü kaçıracağım için şubatta kaydımın yapılacağı söylendi. peki ben şimdi tezi verirsem şubata kadar enstitü benim ilişkimi kesebilir mi? yoksa yazışmalar bitene dek YL mezunu olarak burda kalmaya devam eder miyim?

Cevaplarsanız cok sevinirim. kolay gelsin

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba hocam. yüksek lisans tez aşamasındayım ve 3.yılım. bu yıl içerisinde bir univden kadro aldım (33 a kadrosu) ve 35. madde ile başka unive atandım. 3. yıl içerisinde bitirmeme durumunda ilişiğim kesilebilir mi? yani baz alınan süre yl a başlama zamanı mı yoksa kadroya geçiş mi?
bir diğer sorum da tezim şu an hazır ama görevlendirme işlemleri yapılacak tekrar ve eylülü kaçıracağım için şubatta kaydımın yapılacağı söylendi. peki ben şimdi tezi verirsem şubata kadar enstitü benim ilişkimi kesebilir mi? yoksa yazışmalar bitene dek YL mezunu olarak burda kalmaya devam eder miyim?

Cevaplarsanız cok sevinirim. kolay gelsin
Yüksek lisansa başlama zamanınızdır sürenin başlangıcı atama ile bir bağlantısı yoktur, bu sürenin bitiminde ilişiğiniz kesilerek atandığınız üni.ye dönersiniz ve onlarda büyük ihtimal ile kadrodan iliğişinizi keser usul ve esaslarda durum böyledir.

ftrbly

Öğrenci
Peki yuksek lisansa baslama tarihi olarak kayit yarihi mi baz alinir?
Bir de 35madde islemleri surerken subata kadar enstitu iliskimi kesebilir mi yoksa arakayit donemine kadar enstitude kalabilir miyim

devrimci sinan

Kısıtlanmış Üyelik
Yeni yasa tasarısı;

Araştırma görevlisi: Yükseköğretim kurumlarında yürütülen eğitim-öğretim, araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan, yükseköğretim kurumunun yetkili organlarınca verilen akademik nitelikteki diğer görevleri yapan ve lisansüstü öğrenim yapmakla yükümlü olan öğretim elemanını ifade eder.

Böylece yukarıda dediğim çıkmış oldu :) yani yüksek lisans ve doktora yapmak zorunlu oluyor artık.

bu ülkeden bi halt olmaz :)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Peki yuksek lisansa baslama tarihi olarak kayit yarihi mi baz alinir?
Bir de 35madde islemleri surerken subata kadar enstitu iliskimi kesebilir mi yoksa arakayit donemine kadar enstitude kalabilir miyim
Kayıt tarihi baz alınır 6 dönem sonrasında da ilişik kesilir, 35. madde işlemleri durdurulabilir YÖK sürenizi farkederse süreci keser.

ftrbly

Öğrenci
Hocam son sorum. Sureci fark ederse islemi dondurup subattan hemen once mi sonlandiracak?bu esnada enstitude mi kalacam yoksa kadro aldigim yere mi donecrm? Bor de oyp de 3yil icinde doktotays baslamazsa iliski kesiliyor ben 33a lihim ve 3.yilim doluyor ama kadroyu alali 1yil olmadi.doktora islemi subata kalirsa sorun olacak mi 3yili gectigi icin?

Tek tek cvplarsaniz baska sorum yok hocam selamlar

- - - Güncellendi - - -

Hocam merhaba cevaplarsaniz sevinirim okulda bilen memur yok.Sureyi farkederse yök sureci keserden kastiniz ne anlayamadim?Bir de doktora baslangicim subata kalsa sorun olcak mi?Yani 33a li ve kadromu bu yil almis olarak yuksek lisans kaydimdan itibaren 3 yil icinde doktoraya baslamak zorunda miyim?yardimci olursaniz sevinirim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam son sorum. Sureci fark ederse islemi dondurup subattan hemen once mi sonlandiracak?bu esnada enstitude mi kalacam yoksa kadro aldigim yere mi donecrm? Bor de oyp de 3yil icinde doktotays baslamazsa iliski kesiliyor ben 33a lihim ve 3.yilim doluyor ama kadroyu alali 1yil olmadi.doktora islemi subata kalirsa sorun olacak mi 3yili gectigi icin?

Tek tek cvplarsaniz baska sorum yok hocam selamlar

- - - Güncellendi - - -

Hocam merhaba cevaplarsaniz sevinirim okulda bilen memur yok.Sureyi farkederse yök sureci keserden kastiniz ne anlayamadim?Bir de doktora baslangicim subata kalsa sorun olcak mi?Yani 33a li ve kadromu bu yil almis olarak yuksek lisans kaydimdan itibaren 3 yil icinde doktoraya baslamak zorunda miyim?yardimci olursaniz sevinirim
Hocam ben bir yeri atlamışım, siz ÖYP kadrosundan bahsetmiyorsunuz o zaman sizin için sorun yok şu ek'teki karara bakabilirsiniz. 33/a'lı bir arş. gör. 35. madde ile eğitim görürken yasal süreyi geçerse sadece kadrosu iade ediliyor, atılma yok. Önceki mesajda yaptığım hata için kusura bakmayın yoğunluktan yanlış görmüşüm.

Son düzenleme:

pancake35

Öğrenci
Nazmi Hocam Ben YLSY bursuyla yüksek lisansımı yurt dışında tamamladım. Kurul kararım belli oldu ve bir üniversiteye 33/a ile araştırma görevlisi olarak atamam yapılacak (4 yıl da mecburi hizmetim söz konusu). Ancak atanacağım bu bölümde doktora programı yok. Bölüm başkanı da bana doktora programı olmadığı için doktora yapamayacağımı söylüyor (sebepini anlamadığım şekilde istenmeyen eleman oldum ). Benim üniversite bünyesinde başka bir bölümde doktora yapmamı engelleyebilirler mi? Bir de ben şuanda başka bir üniversitede doktoraya başlamıştım 1 yarıyılı tamamlamış bulunmaktayım, burada doktorama devam edemez miyim görevlendirme alıp? Oldukça karışık bir durum. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam Ben YLSY bursuyla yüksek lisansımı yurt dışında tamamladım. Kurul kararım belli oldu ve bir üniversiteye 33/a ile araştırma görevlisi olarak atamam yapılacak (4 yıl da mecburi hizmetim söz konusu). Ancak atanacağım bu bölümde doktora programı yok. Bölüm başkanı da bana doktora programı olmadığı için doktora yapamayacağımı söylüyor (sebepini anlamadığım şekilde istenmeyen eleman oldum ). Benim üniversite bünyesinde başka bir bölümde doktora yapmamı engelleyebilirler mi? Bir de ben şuanda başka bir üniversitede doktoraya başlamıştım 1 yarıyılı tamamlamış bulunmaktayım, burada doktorama devam edemez miyim görevlendirme alıp? Oldukça karışık bir durum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba öyle bir durum söz konusu bile olamaz hocam, siz bir araştırma görevlisisiniz ve kendinizi geliştirerek doktoranızı yapmanız gerekmektedir. En kötü 35. madde ile farklı bir üniversiteye göndermesi lazım. Öğretim görevlisine doktora engelini biliyordum ama sizin durumunuzla ilk defa karşılaşıyoruz açıkcası.

pancake35

Öğrenci
Teşekkürler hocam. Şuan atamam henüz gerçekleşmedi, her şey henüz sözde kalan şeyler. Atamam yapıldıktan sonra da aynı tavrı süredüremezler belki de. Hocam bu durumla ilgili mevzuatı söyleme şansınız varmıdır? Karşılarına sağlam ve haklarımdan emin bir şekilde çıkmak istiyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Teşekkürler hocam. Şuan atamam henüz gerçekleşmedi, her şey henüz sözde kalan şeyler. Atamam yapıldıktan sonra da aynı tavrı süredüremezler belki de. Hocam bu durumla ilgili mevzuatı söyleme şansınız varmıdır? Karşılarına sağlam ve haklarımdan emin bir şekilde çıkmak istiyorum.

Bununla ilgili mevzuat şu anda yeni YÖK yasasına dahil edildi oradaki madde de Araştırma görevlilerinin yüksek lisans ve doktora yapması zorunludur diye bir madde var. Hali hazırdaki araştırma görevlisi tanımı zaten sorunlu ancak hiç bir üniversitede lisansüstü eğitim yapmayan (dil puanı sorunu haricince) araştırma görevlisi göremezsiniz. Öğretim üyesi olabilmek için doktora yapmanız şarttır, bununla ilgili YÖK'e dilekçe yazarsanız onlar da size bu bilgiyi vereceklerdir, YÖK doktora mezununa ihtiyacımız var derken size doktora yaptırmamalarını izah etmeleri gerekir :)

composer

Öğrenci
Hocam ben bir yeri atlamışım, siz ÖYP kadrosundan bahsetmiyorsunuz o zaman sizin için sorun yok şu ek'teki karara bakabilirsiniz. 33/a'lı bir arş. gör. 35. madde ile eğitim görürken yasal süreyi geçerse sadece kadrosu iade ediliyor, atılma yok. Önceki mesajda yaptığım hata için kusura bakmayın yoğunluktan yanlış görmüşüm.

Nazmi hocam merak ettiğim bir konu; 33a'lı araştırma görevlisinin yüksek lisans ve doktora yapma şartı yoksa madem, nasıl oluyor da yüksek lisans yapan biri yasal süre içinde bitirmezse, ya da yasal süre içinde doktoraya başlamazsa kadrosu iade ediliyor acaba?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocam merak ettiğim bir konu; 33a'lı araştırma görevlisinin yüksek lisans ve doktora yapma şartı yoksa madem, nasıl oluyor da yüksek lisans yapan biri yasal süre içinde bitirmezse, ya da yasal süre içinde doktoraya başlamazsa kadrosu iade ediliyor acaba?
Kanunda yazmıyor ama uygulamada ve dava savunmalarında YÖK araştırma görevlisi lisansüstü eğitim yapmalıdır diyor.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba Nazmi Hocam,
Ben 2014 Temmuz ayında y.lisanstan mezun oldum.33/a kadrosunda bir üniversitede arş. gör. olarak çalışmaktayım. Bölümde tekim. Hiçbir hoca yok. Görevlendirilme verilmediği için doktora konusunda istediğim hocayla çalışamadım.
Geçtiğimiz Eylül ayında ve bu dönem doktoraya başlama konusunda talihsizlikler yaşadım.
Mecburen bi sonraki dönem başlayabilicem.
İşten çıkarılma gibi bir durum söz konusu olur mu??
Doktoraya başlama süresi 33/a kadrolular için ne kadardır?

A

Akademik Forum

Guest
33a

Doktora öğrencisiyım 33a da araştırma gorevliside aynı zamanda. Ama doktorayıı bırakmak istıyorum. Beni okuldan atma gıbı bır hakları varmıdır? Istedıgım kadar orda kalabılırmıyım? Yuksek yaptım

Ink Bottle

Moderator
Doktora öğrencisiyım 33a da araştırma gorevliside aynı zamanda. Ama doktorayıı bırakmak istıyorum. Beni okuldan atma gıbı bır hakları varmıdır? Istedıgım kadar orda kalabılırmıyım? Yuksek yaptım

Doçentlik öncesinde (yardoçluk da dahil) hiç bir kadro daimi değildir 33a kadrosuyla araş gör olanlar için en çok 3 yıllık sözleşme yapılır. Eğer verilen görevleri yapıp eğitim almaya da devam ederseniz kimse sizin sözleşmenizi sonlandıramaz 33a'da ve her defasında yenilenir bu doçentliğe kadar böyle gider, . Ancak doktoranızı bırakırsanız (ki zaten bu akademisyenliğin mantığına terstir) o zaman bunu gerekçe gösterip ilişiğinizi kesebilirler.

asistanmehmet

Öğrenci
Merhaba hocalarım ve Nazmi Hocam. Bu konu benim içinde çok önemli. Yüksek lisansım bittikten sonra dil puanımı alana kadar doktoraya girebilmek için 1 yıl bekleyebilirmiyim.(33 a lıyım) Yönetim isterse bunu sorun edip atma işlemi vb yapabiliyormu. Nihai cevap nedir bu konuda.