33/A'lı Araştırma Görevlisi Başka Üniversitede Görevlendirildiğinde Senet İmzalar mı?

Sercan

Profesör
33a'lı fakülte kadrolu Araştırma görevlisi doktora için 35. madde / 39. madde ile görevlendirildiğinde senet imzalar mı?

Senet görevlendirme çıktıktan sonra mı öncesinde mi imzalanır? 2 kefil şart mı?

Sanırım daha önce bu senet olayına karşı yasal mücadele vermişsiniz. Bana da son durum hakkında bilgi verip aydınlatabilir misiniz. ?

Dava Danıştayda hocam. Bekliyoruz sonucu.

89 günü geçen tüm görevlendirmeler için 2 kefil gereken senet imzalatıyorlar maalesef. Bazıları kefillerin illa memur olmasını istiyor.

Bir insan yetiştirme yurdunda büyümüş olabilir. Hiçbir şekilde memur tanıdığı olmayabilir. Bu durumdaki insan ne yapacak acaba???

Görevlendirme sonrasında kefil bulamadığı için ilişiği kesilenler tanıyorum hocam :S

M

Misafir yorumcu

Guest
bilen var mı ?

mtht_akgn; "hocam son olarak bi sorum daha olacaktı
oyp de senet imzalanınca başarısızlık durumunda ödememiz gereken senet miktarı cari alım da ( 35. maddde ile görevlendirmede başarısız olursak senet miktarı ödenir mi yoksa esas kazanılan üniversiteye dönüş mü olur ?"

Bu sorunun cevabını bende merak edıyorum. Bilen biri cevaplayabilir mi ??

Mr December

Baş Editör
mtht_akgn; "hocam son olarak bi sorum daha olacaktı
oyp de senet imzalanınca başarısızlık durumunda ödememiz gereken senet miktarı cari alım da ( 35. maddde ile görevlendirmede başarısız olursak senet miktarı ödenir mi yoksa esas kazanılan üniversiteye dönüş mü olur ?"

Bu sorunun cevabını bende merak edıyorum. Bilen biri cevaplayabilir mi ??

Senet işleme konur.

pangea

Öğrenci
Eğitim almak istiyorsa bölümden izin alarak git gel yapabilir. Bölüm uygun görürse 35. madde ile görevlendirme alabilir. 33a araştırma görevlilerinin eğitim alma zorunlulukları yoktur.

Hocam Merhaba,
Ben Aralık ayında 33a ile atandım. Yüksek lisansımı bitirmiştim. Atandığım üniversitede doktora programı yok. Bulunduğum ilde de bölümümle ilgili herhangi bir doktora programı yok. Dolayısıyla şuan itibarı ile kayıtlı olduğum herhangi bir doktora programı yok. Aralık ayında sözleşmem yenilenirken öğrenci olmamam sorun yaratır mı? Eğer sözleşmem yenilenirken mutlaka bir lisansüstü programa kayıtlı olmam gerekiyorsa başka bir bölüme kayıt yaptırarak bu sorunu çözebilir miyim? Yukarıda 33a kadrosu için eğitim zorunlulukları yok demişsiniz. Bu benim durumumu da kapsar mı? Bu ibare YÖK'ün hangi maddesinde geçmektedir?
Teşekkürler,

Mr December

Baş Editör
Hocam Merhaba,
Ben Aralık ayında 33a ile atandım. Yüksek lisansımı bitirmiştim. Atandığım üniversitede doktora programı yok. Bulunduğum ilde de bölümümle ilgili herhangi bir doktora programı yok. Dolayısıyla şuan itibarı ile kayıtlı olduğum herhangi bir doktora programı yok. Aralık ayında sözleşmem yenilenirken öğrenci olmamam sorun yaratır mı? Eğer sözleşmem yenilenirken mutlaka bir lisansüstü programa kayıtlı olmam gerekiyorsa başka bir bölüme kayıt yaptırarak bu sorunu çözebilir miyim? Yukarıda 33a kadrosu için eğitim zorunlulukları yok demişsiniz. Bu benim durumumu da kapsar mı? Bu ibare YÖK'ün hangi maddesinde geçmektedir?
Teşekkürler,

http://www.yok.gov.tr/documents/102...m+Kanunu/f439f90b-7786-464a-a48f-9d9299ba8895

50. maddede lisansüstü eğitimi görebilirsiniz. 33. maddede eğitim almak zorunluluğunu belirten bir ifade yok.

pangea

Öğrenci
Buna göre doktoraya henüz başlayamasam da görevime devam edebilir miyim? Bu durum nedeniyle sözleşme yenilemede sorun çıkar mı? Doktora programı açılana kadar bu şekilde bekleme hakkım var mı acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar eşim sözleşmeli öğretmen olarak atanabilir yeni sözleşmeli öğretmenlik yönetmeliğine göre diğer eş öğretmene tabii onun tayin imkanı 6yıl boyunca kesinlikle yok.ben bir üni.de araştırma görevlisiyim başka bir üni.de doktorama başladım ders aşaması bittikten sonra şu durumda eşimin atandığı yere görevlendirme gidebilirmiyim nasıl mümkün olabilir acaba? Şimdiden çok teşekkürler.

karmate

Öğrenci
Merhabalar,
33/a lı bir araştırma görevlisi için doktora döneminde 35. madde ile mi 39. madde ile mi görevlendirilme uygun olur? İkisinin avantajları dezavantajları nelerdir?