35. Madde Dava Kazanimi

kagan12

Öğrenci
35. madde ile bir devlet universitesinde doktora yapmaktaydim, ancak doktora tez hazirlik doneminde tezimin bitirilme suresinin oldukca yeterli olmasina ragmen 2 adet basarisiz Tez Izleme Raporuyla doktora programindan atildim ve kadromu kaybettim. Uzunca suren bir dava sureci sonunda actigim davayi kazandim ve doktoradan atilmam haksiz bulundu. Kadromu geri almam bu dava sonucuyla mumkun oldu ancak ben ne gibi sureclerle gorevime ve doktora programima geri donecegimi bilmiyorum. Bu konuda yardimci olmanizi rica ediyorum.
 

Nunu

Öğrenci
Merhaba. Aynı durumdayim şu an. Sizin dava süreci nasıldi ve uzunca bir zaman dediğiniz tam olarak ne kadar bir zaman. Paylaşırsanız çok sevinirim
 

Nunu

Öğrenci
Birikmiş izinlerini kullandim. Tebliğ edilmedi ama atılacagim kesin. Yani izleme gibi bir süreçte tezin kapağını bile açıp okumayan bir jüri. Öncelikle rektörlüğe, daha sonra da YÖK e dilekçe yazacağım. Daha sonra da dava açacağım. Merak ettiğim benim durumunun emsali var mıdır ,dava acarsam kazanma ihtimali ne olur?
 

Tezmagduru

Öğrenci
Bende benzer bir durumdayım, dava açacağım dava sürecini anlatabilirmisiniz, ne kadar sürüyor, tam olarak hagi işlemlerden geçtiniz.
 

Nunu

Öğrenci
Dava sürecine rektörlüğe dilekçe verip cevap aldıktan sonra başvuracağım. Benim de bir bilgim yok dava süreci hakkında. Emsal bulmaya çalışıyorum. Zor bir durum, anlıyorum sizi
 

hukukcuyazar

Öğrenci
Dava süreci olarak durumunuzu belirtir dilekçe ile idare mahkemesine dava açmanız gerekir. Lehinize karar çıkması halinde rektörlüğe başvurarak kararın yerine getirilmesini istersiniz. İdare mahkemeleri kural olarak dilekçeler üzerinden davayı yürütür. Bu nedenle adli yargıya göre nisbeten daha kısa sürme ihtimali var. Ancak süre konusunda tahmin yapmak gerçekten çok zor. Sorunuza tam cevap olmasa da biraz olsun yardımcı olmak istedim.
 
Üst