35. Madde Eş Durumu-Sağlık Mazereti

P

Phys-0644

Guest
Eş durumu 35. Madde öyp

Eş durumundan faydalanabilmek için öncelikle doktoranın bitmesi ve gitmek istediğiniz üniversitede kadronun size açılması ve bu kadroyu kazanmış olmanız gerekiyor. Daha sonra üniversiteniz izin verecek. muaf belgenizin altına eşinizin çalıştığına dair belge. Sonra YÖK'e gider YÖK'te uygun görürse gideceğiniz üniversiteye yazar. Oda onayladımı geçiş başlar.

dynamutulin

Öğrenci
Merhabalar,
Yurtdışı doktoradan dolayı halen kadromun bulunduğu üniversiteye mecburi hizmetim doğdu (hal-i hazırda 1 senesi gitti).Ünv de halen Ar Gör kadrosundayım. Eşimse 3 yılı aşkın bir süredir kesintisiz olarak başka bir ilde kolejde öğretmen. Eşimin bulunduğu ilde Yar Doç kadrosu açtırdık,atanmaya hak kazandım. YÖK'e eş durumundan mecburi hizmet devrinin buraya aktarılması için başvurduk. Kadromun bulunduğu üniversite doğal olarak olumsuz görüş bildirdi. Görev'de yükselme ve başvurduğum kadroda öğretim görevlisi açığı (öğrenci alamıyacaklar seneye) söz konusu olmasına rağmen Yürütme Kurulu ilk başvuruda red verdi. Başvurduğum üniversite üst yazıyla adıma tekrardan başvuru yaptı fakat ikincisinde de red kararı verdiler. Yani arkadaşlar eş durumundan mecburi hizmet devri genelgesindeki bütün şartları taşımanız, kadro bulmaniz yeterli değil. Yürütme kurulu kararı nihai oluyor. Sonuç olarak, dava açmayı düşünüyoruz. Bu konuda hangi adımları takip etmemiz gerekir? Davayı Ankara'da mı açmak gerekir (YÖK Ankara'da)? Eş durumu (aile birliğinin sağlanması), görevde yükselme (Ar Gör'den Yar Doç'lüga) ve Kamu yararı (hoca ihtiyacı vs) gibi gerekçeler yeterli mi? İdare mahkemesine mi gitmeliyiz? Emsal kararları vs yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Gelişmeleri diğer arkadaşlara da örnek olması açısından buradan paylaşmayı düşünüyorum. Saygılar :)

A

Akademik Forum

Guest
Eş durumu

Arkadaşlar merhaba. Ben bakanlık merkez uzman yardımcısıyım. Benim kadromdan dolayı hiç bir yere gidemiyorum. Nişanlım öyp araştırma görevlisi.Evlendiğimiz zaman nişanlımın benim yanıma gelmesi mümkün mü? Nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor?

G

Gizemli

Guest
Öyp-35. Madde Eş durumu tayin

Eş durumu mazeretini kullanarak doktorayı bitirdiği ile yada sınır illere geçiş yapan varmı? Bir örnek arıyorum şu ana kadar ben bulamadım. Bende Ankarada doktoramı bitirdim bağlı olduğum üniversiteye atamam yapıldı ve eşim ankara da bir müdürlükte 6 senedir memur olarak çalışmakta. Çalıştığı birim uzmanlık gerektiren bir birim. Dolayısıyla kendisine ihyiyaç var ayrıca benim bağlı olduğum üniversitede bölüm kapalı. Öğrenci alınmıyor. Ve yönetim bölüm kapalı olduğu için başka bir üniversiteye gitmeme sıcak bakıyor. Bu nedenle gitme durumum nedir diye merak ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Şu anda durumunuz nedir Hocam, benzer bir sorunu ben de yaşıyorum. Dava açtınız mı? Karar açıklandı mı?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocalarım benimde bir sorum olacak
Ben 35. Madde ile Akdeniz Üni deyim eşim öğretmen Antalya'da görev yapıyor benim doktoram eylül de bitecek ancak eşimin gideceğim üniversiteye eş durumu ile gelebilmesi için ağustosta eş durumuna başvurmamız lazım acaba 35. Madde bitmeden kendi üniversitemden görev yeri belgesi alıp MEB e başvurabilir miyiz
Teşekkürler

A

AliSeyitKara

Guest
ÖYP yabancı eş zorunlu hizmet senet

Merhabalar,
ÖYP araştırma görevlisiyim. Yakında evleneceğim ve eşim yabancı. Eşimin yaşadığı ülkeye gitmek istiyorum. Eşim de orada kamu görevlisi olduğu için buraya gelmesi mümkün değil. Türkiye içerisinde başka bir kamu kurumunda zorunlu hizmetimi yerine getirmek istesem bu durum kabul görüyor. Ancak yabancı kişiyle evlenme durumunda zorunlu hizmetin ortadan kalkması-senedin ibrası mümkün müdür? Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi çalışmalar..