Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="karkinli" data-source="post: 457882" data-attributes="member: 91899"><p>Öyp liler ve arş görler konusunda söylediklerinize katılıyorum. Tabiki burslu öğrenci değiliz ve çalıştığımızın karşılığında maaş alıyoruz fakat şuan ki içtihat maalesef bunu böyle yorumlamıyor. Yurtiçi Görevlendirmelerde Mecburi Hizmetin Olmadığına Dair Yargı Karar ve İçtihatları mevcuttu fakat danıştay artık böyle düşünmüyor ve farklı karar veriyor. 2013 yılına kadar dava açan kazanırken artık pek mümkün değil.</p><p>Yanlış uygulama belki ama şuan bizim kurumda 35.le bulunan 2 öypli arkadaş 2' side farklı üniversitelerde kurumlarına istifa edersek ne olur diye sorduğunda, senetlerinizi işleme koyarız cevabını alıyor. Bizi 33/a ya almadınız senet geçerli değil dendiğinde eğitiminizi bitirin gelin ozman karar veririz diyorlar. Yök'e bu konuda bilgi edinmeden sorulan soruya sadece cevap vermiş olmak için khk daki maddeyi yazıp göndermiş açıklama yok.</p><p></p><p>35. madde dava konularını arş. gör olduğum 2009 dan beri takip ediyorum. Tüm sürece hakimim diyebilirim. İdari mahkemelerde dava kazanmak artık mümkün değil danıştay artık görüş değiştirdi reddediyor. Adli mahkemelerde dava masrafları söz konusu rakam üzerinden hesaplanıyor ve yargıtay neredeyse hiç olumlu değil. Dava kaybedildiğinde birde 20-30 binleri bulan mahkeme ve karşı tarafın avukat ücretleri karşımıza çıkıyor.2006, 2011 ve 2014 yıllarında torba yasalarla çıkan aflar la senet borçları silindi birçok kişi bu şekilde kurtuldu. Şuan senet konusunda danıştay da bu forum konusunda açılmış dava var oda mecburi hizmeti kaldırma değil senet in hukuksuz olduğu yönünde (Danıştay 8. daire 2016-618). Bu işin sonu bence de ya anayasa mahkemesinde çözülür yada avrupa insan haklarında . Ama oraya gidilip çözülmesi hukuk sisteminin bu hızıyla daha ne kadar sürer bilemiyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="karkinli, post: 457882, member: 91899"] Öyp liler ve arş görler konusunda söylediklerinize katılıyorum. Tabiki burslu öğrenci değiliz ve çalıştığımızın karşılığında maaş alıyoruz fakat şuan ki içtihat maalesef bunu böyle yorumlamıyor. Yurtiçi Görevlendirmelerde Mecburi Hizmetin Olmadığına Dair Yargı Karar ve İçtihatları mevcuttu fakat danıştay artık böyle düşünmüyor ve farklı karar veriyor. 2013 yılına kadar dava açan kazanırken artık pek mümkün değil. Yanlış uygulama belki ama şuan bizim kurumda 35.le bulunan 2 öypli arkadaş 2' side farklı üniversitelerde kurumlarına istifa edersek ne olur diye sorduğunda, senetlerinizi işleme koyarız cevabını alıyor. Bizi 33/a ya almadınız senet geçerli değil dendiğinde eğitiminizi bitirin gelin ozman karar veririz diyorlar. Yök'e bu konuda bilgi edinmeden sorulan soruya sadece cevap vermiş olmak için khk daki maddeyi yazıp göndermiş açıklama yok. 35. madde dava konularını arş. gör olduğum 2009 dan beri takip ediyorum. Tüm sürece hakimim diyebilirim. İdari mahkemelerde dava kazanmak artık mümkün değil danıştay artık görüş değiştirdi reddediyor. Adli mahkemelerde dava masrafları söz konusu rakam üzerinden hesaplanıyor ve yargıtay neredeyse hiç olumlu değil. Dava kaybedildiğinde birde 20-30 binleri bulan mahkeme ve karşı tarafın avukat ücretleri karşımıza çıkıyor.2006, 2011 ve 2014 yıllarında torba yasalarla çıkan aflar la senet borçları silindi birçok kişi bu şekilde kurtuldu. Şuan senet konusunda danıştay da bu forum konusunda açılmış dava var oda mecburi hizmeti kaldırma değil senet in hukuksuz olduğu yönünde (Danıştay 8. daire 2016-618). Bu işin sonu bence de ya anayasa mahkemesinde çözülür yada avrupa insan haklarında . Ama oraya gidilip çözülmesi hukuk sisteminin bu hızıyla daha ne kadar sürer bilemiyorum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri