Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mdphantom" data-source="post: 507807" data-attributes="member: 88227"><p>Emir Hocam, iyi günler, </p><p></p><p>Ben başka bir konuyu merak ediyorum ve geçmişte bu 35. madde senetlerine forumda en çok uğraşan kişilerden birisi olduğunuz için size de bir sormak istedim.</p><p></p><p>Şimdi YÖK'e ve Yargıtay'a göre bizim bu senetlerim 2 tarafında iradesine ve kabulüne dayanan özel hukuk sözleşmesi. Eğer biz bu senetlerden çayarsak bu sebep ile tazminat ödememiz gerekiyor. </p><p></p><p>Peki aynı şekilde Danıştay görüşlerine ve verdiğimiz senetlere göre bu senetlerin geçerli olduğu süreler içinde (mesela doktora eğitimi) kurumların bizi geri çağırması durumunda kurumlar taahhüt ettikleri vaatlerden vazgeçmiş olmuyorlar mı? Bu durum da bizim maddi-manevi tazminat hakkımız olur mu?</p><p></p><p>Mesela benim senedim 6 yıllık lisansüstü eğitim süresi için verilmişti ve kurum "öncelikli alan" kabul edilen bir alanda doktora yapmama, alanımın tüm gün lab. çalışması gereken bir alan olmasına ve doktora ders döneminde olmama rağmen 33/a'ya yeniden geçirmeyi bahane edip (benim kuruma geri dönmek gibi bir talebim olmadı) yeni açılan ve sadece 3 tane 1. sınıf öğrencisi olan ve her hangi bir lab. olanağı olmayan bölüme geri çağırdı.</p><p></p><p>Bu durumda sözleşmeye aykırı davranıldığı için tazminat talebi ile dava açılabilir mi sizce?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mdphantom, post: 507807, member: 88227"] Emir Hocam, iyi günler, Ben başka bir konuyu merak ediyorum ve geçmişte bu 35. madde senetlerine forumda en çok uğraşan kişilerden birisi olduğunuz için size de bir sormak istedim. Şimdi YÖK'e ve Yargıtay'a göre bizim bu senetlerim 2 tarafında iradesine ve kabulüne dayanan özel hukuk sözleşmesi. Eğer biz bu senetlerden çayarsak bu sebep ile tazminat ödememiz gerekiyor. Peki aynı şekilde Danıştay görüşlerine ve verdiğimiz senetlere göre bu senetlerin geçerli olduğu süreler içinde (mesela doktora eğitimi) kurumların bizi geri çağırması durumunda kurumlar taahhüt ettikleri vaatlerden vazgeçmiş olmuyorlar mı? Bu durum da bizim maddi-manevi tazminat hakkımız olur mu? Mesela benim senedim 6 yıllık lisansüstü eğitim süresi için verilmişti ve kurum "öncelikli alan" kabul edilen bir alanda doktora yapmama, alanımın tüm gün lab. çalışması gereken bir alan olmasına ve doktora ders döneminde olmama rağmen 33/a'ya yeniden geçirmeyi bahane edip (benim kuruma geri dönmek gibi bir talebim olmadı) yeni açılan ve sadece 3 tane 1. sınıf öğrencisi olan ve her hangi bir lab. olanağı olmayan bölüme geri çağırdı. Bu durumda sözleşmeye aykırı davranıldığı için tazminat talebi ile dava açılabilir mi sizce? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri