39. Madde ve Zorunlu Hizmet

F

financier

Guest
39. madde görevlendirilmesinde genellikle senet olmaz(ÖYP dil eğitimleri hariç) ancak bazı üniversiteler bunu yapıyorlar. amaç; maaşınızı verip sizi eğitime gönderiyorlar, en azından senet bağlayıcılığı ile istifa vs. durumlarla ani ayrılışlarınızı engellemektir.

gezegen

Öğrenci
merhaba. yüksek lisans tez donemindeyim fakat 39. madde ile yukseklisansımın bulunduğu unive gorevlendirme alacağım. ancak kadromun bulundupu okul 39.maddede de senet yapılacağını söyledi. bu genel bir durum mudur? ikinci olarak da senet yapılırsa 39.madde ile gitsem yine de kadromun olduğu yerin maaşını mı alacağım yoksa çıplak maaş mı alacagım?
yardımcı olursanız çok sevinirim.

kaamos

Araştırma Görevlisi
merhaba. yüksek lisans tez donemindeyim fakat 39. madde ile yukseklisansımın bulunduğu unive gorevlendirme alacağım. ancak kadromun bulundupu okul 39.maddede de senet yapılacağını söyledi. bu genel bir durum mudur? ikinci olarak da senet yapılırsa 39.madde ile gitsem yine de kadromun olduğu yerin maaşını mı alacağım yoksa çıplak maaş mı alacagım?
yardımcı olursanız çok sevinirim.

39. md. ile lisansüstü eğitime giderseniz senet yapılmaz (yapılmaması daha uygun en azından, çünkü 35. md.nin aksine kadronuz başka bi okula taşınmıyor) . 39. md. görevlendirmelerinde geliştirme ödeneğiniz varsa o kesilir, ham maaş alırsınız.

Son düzenleme:

anutre4

Öğrenci
kusura bakmayın rahatsız ediyorum ufak ama büyük bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşakkürlerben 2011 de kafkas üniversitesine öypden atandım dil eğitimine gittim geldim ve 39 ile erzurum atatürk ünv. yüksek lisansa başladım bu arada en son ki öypden tercih yaptım ve sakarya üniversitesine yerleştim
35.madde ile görevlendirilmedim yani senete imza atmadım sadece dil eğitimindeki senet var bunuda 39 dan önceyaklaşık 4 ay kadarını yaptım şimdi sakaryaya gitmek istiyorum sakaryadakiler muaffakat için kafkasa yazı gönderdi ama kafkas vermeyecek bende istifa edeceğim muhtemelen ama kafkasla görüşmemde bana ne olursa olsun hukuki yoldan dava açacaklarını söylediler benim zorunlu bir görevim yok diye ısrar ettim sonuçta 39 ile onlar beni görevlendirdi ve maaşımı karsdan aldım bu noktada ne yapmalıyım sakaryadakilerde kafkasla bir ilişkim olmadığına dair yani zorunlu hizmet falan .. belge istiyorlar malum yökdekilere nerdeyse aylar oldu ulaşamıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim herşey için teşekkürler

Durum aynı kazandığım üniversitede sakarya üniversitesi ben 5 ay çalıştım dil kurusundan sonra. 39 süresinini de dahil edince 7 ay oluyor. herhangi bir sorun oldu mu hocam geçişinizde? istifa mı muvaffakatla mı?

Bilmediğimi için korkuyorum bu süreçlerden...

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi Hocam

Cari usulle atanmış araştırma görevlisiyim. 5-6 ay gibi bir süreyle yurtdışında erasmus öğrenim hareketliliğine katılmaya hak kazandım. Mecburi hizmet yüklenmeden görevlendirme almam mümkün müdür?

İşe girmemden itibaren 1 yıl geçmesi şartını sağlamam için 15 güne ihtiyacım oluyor mazeret izni ile bu problem halledilebilir mi?

shevva777

Öğrenci
Merhabalar,

Bende her şey var :) ÖYP liyim. 35 var ve de 39 ile 1 yıllık ABD görevlendimemdeyim şuan. 39 alabilmek için her iki üniversitemden olur aldım. Şuanki mevcut durumda 50d olduk malum ama benim 39 olduğu için geri çağrılma durumum olabilir mi ? DR tez dönemindeyim, 39 olmasa idi geri çağrılmam normal sonuçta 50d li araş gör 35 alamaz ama işte 39 olduğu için geri çağrılmamın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Aydınlatırsanız sevinirim