50/d Doktora Görevlendirme

maviiii

Öğrenci
merhaba bir sorum olacak. Şu anda bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim, kadrom 50d. yüksek lisans tez aşamasındayım. Ancak kadromun bulunduğu okulda bölümümün doktora programı yok. Böyle bir durumda görevlendirme yapıldığını biliyorum ancak 35. madde 39. madde gibi farklılaşmalar varmış. Bu iki maddenin ne farkı var birde başka bir okula doktora için gittiğimde maaş almaya devam ediyor muyum? İlgilenirseniz çok sevinirim.

Gorgias

Öğrenci
merhaba bir sorum olacak. Şu anda bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim, kadrom 50d. yüksek lisans tez aşamasındayım. Ancak kadromun bulunduğu okulda bölümümün doktora programı yok. Böyle bir durumda görevlendirme yapıldığını biliyorum ancak 35. madde 39. madde gibi farklılaşmalar varmış. Bu iki maddenin ne farkı var birde başka bir okula doktora için gittiğimde maaş almaya devam ediyor muyum? İlgilenirseniz çok sevinirim.

35 ile görevlendirme uzun dönemdir, 39 ile görevlendirme kısa ve belirli bir dönemdir. 35 ile gittiğinizde maaşınızı doktora yapacağınız yerden alırsınız ve doktora yaptığınız süre kadar zorunlu hizmetiniz olur kadronuzun olduğu üniversiteye, 39 ile gittiğinizde maaşınızı kadronuzun olduğu üniversite ödemeye devam eder ve yine görevlendirme süresi kadar hizmetiniz olur, size 35 ile görevlendirme verecekler, 35 ile görevlendirme süreci biraz uzun sürdüğü için öncesinde 39 ile görevlendirecekler, 35 çıkana kadar 39 olmuş olacak yani ve sonuç olarak maaşınızı alacaksınız fakat geliştirme ödeneği gibi net maaşa eklenen ücretleri doktora yapacağınız üniversiteye göre alacaksınız.

maviiii

Öğrenci
35 ile görevlendirme uzun dönemdir, 39 ile görevlendirme kısa ve belirli bir dönemdir. 35 ile gittiğinizde maaşınızı doktora yapacağınız yerden alırsınız ve doktora yaptığınız süre kadar zorunlu hizmetiniz olur kadronuzun olduğu üniversiteye, 39 ile gittiğinizde maaşınızı kadronuzun olduğu üniversite ödemeye devam eder ve yine görevlendirme süresi kadar hizmetiniz olur, size 35 ile görevlendirme verecekler, 35 ile görevlendirme süreci biraz uzun sürdüğü için öncesinde 39 ile görevlendirecekler, 35 çıkana kadar 39 olmuş olacak yani ve sonuç olarak maaşınızı alacaksınız fakat geliştirme ödeneği gibi net maaşa eklenen ücretleri doktora yapacağınız üniversiteye göre alacaksınız.

gerçekten cok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Rahatsız etmiyrosam bir sorum daha olacak. Bu görevlendirmede 50D 33a gibi bir ayrım söz konusumu? yani bazı yerlerde 50d görevlendirme yapılamaz diye okudum ancak okulda bölüm yok bu konuda bilginiz var mı?

Gorgias

Öğrenci
Net ve kesin bir bilgim yok ama 50D'li olsanız bile sonuçta eğitiminize devam etmeniz gerekiyor mantıken ve görevlendirme alınamaması çok saçma bu durumda o kişi nasıl yapacak doktorasını? :) Onu personel işlerine bir sorun isterseniz ama alamaz diye bir durum olacağını sanmıyorum.

sidneh

Profesör
50/d görevlendirme alamaz, çünkü 50/d kadrosu doktora bittiğinde biter. Görevlendirme alırsa zorunlu hizmet olur, düşen kadroyla nasıl yapacak zorunlu hizmetini? 50/d'li doktorasını ya atandığı üniversitede ya da git-gel yaparak yapar.

Ayrıca cari alımlarda görevlendirme zorunluluğu yok, okul isterse görevlendirme de vermeyebilir, doktoranızı git-gel yaparak tamamlamanızı isteyebilir.

maviiii

Öğrenci
en yakın doktora programıın olduğu okul 12 saat. Kadro ile ilişkim kesilecek anladığım kadarıyla böyle bir durumda. Yardımlarınız için teşekkürler.

godot1699

Öğrenci
arkadaşlar lütfen bilmeden konuşmayalım. 50/ D de görevlendirme olmaz ne demek? 50/D de bal gibi görevlendirme olur çünkü burslu lisansüstü öğrenci konumunda çalışılır. öğrenci olarak her hakka 33/A dan da fazla sahiptirler. ben bizzat yaşadım. yakın bir yerde yüksek lisans yapıyorum gidip gelmek istiyorum dedim üniversitemi zor ikna ettim görevlendirmem ben gelmeden yazılmıştı bile. döndükten sonra kadro 33/ A ya çevrilir ve gittiğiniz süre kadar zorunlu hizmetiniz olur. ben zorunlu hizmet istemediğim için ve yer yakın olduğu için gidip geliyorum. hatta personel emin misiniz sonra bizi eğitimimi engelledi diye dava etmeyin dedi.

sidneh

Profesör
Tamam, siz de aynı şeyi söylemişsiniz, kadronuz 33a'ya dönüştürülürse görevlendirme olur, 50d'li kalarak görevlendirme alamazsınız. Siz şanslıymışsınız, okulunuz 33a'ya çevirmeyi kabul etmiş, çoğu okul buna yanaşmıyor, biz de bunu söylüyoruz. Kimse bilip bilmeden konuşmuyor, merak etmeyin.

Mr December

Baş Editör
arkadaşlar lütfen bilmeden konuşmayalım. 50/ D de görevlendirme olmaz ne demek? 50/D de bal gibi görevlendirme olur çünkü burslu lisansüstü öğrenci konumunda çalışılır. öğrenci olarak her hakka 33/A dan da fazla sahiptirler. ben bizzat yaşadım. yakın bir yerde yüksek lisans yapıyorum gidip gelmek istiyorum dedim üniversitemi zor ikna ettim görevlendirmem ben gelmeden yazılmıştı bile. döndükten sonra kadro 33/ A ya çevrilir ve gittiğiniz süre kadar zorunlu hizmetiniz olur. ben zorunlu hizmet istemediğim için ve yer yakın olduğu için gidip geliyorum. hatta personel emin misiniz sonra bizi eğitimimi engelledi diye dava etmeyin dedi.

Her okul bunu yapmaz.

cranberry

Öğrenci
merhabalar, bende bir devlet üniversitesinde 50/d kadrosunda araştırma görevlisiyim. Yüksek lisansımın bitmesine az kaldı, bulunduğum üniversitede doktora programı yok. Enstitüyle görüştüm, tezimi verdiğimde ilişiğimin kesileceğini ve başka bir üniversitede doktora yapma şansımın olmadığını söylediler. Şu ana kadar farklı üniversitelerde git-gel yaparak doktora programına devam eden araştırma görevlilerinin olduğunu duymuştum. Benim bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok mu? Elim kolum bağlandı resmen..

nikbinlik

Öğrenci
Selamlar arkadaşlar,

Karmaşık bir durum diye başlasam söze forum birçok karmaşık durumla dolu :) 50 d li olarak gorev yapmaktayım, yuksek lisanstan sonra doktora programı yok ama benzer bir bölümde doktora yapılarak kadroya devam ediliyor. aynı fakultenın dıger bolumlerınde doktora oldugu ıcın oralarda doktorada gorevlendırme gıbı bır bolum yok. Bölüm, gorevlendırme verılmedıgını soyluyor ve pasif kalıyor. fakat enstitü (baska bir fakulteden ornek gostererek)doktora yoksa gorevlendırme verıldıgını soyluyor (hatta bızzat gordum). Doktora ıcın gosterılen bolum benı ıstedıgım ana bılım dalından oldukca uzaklastıracak. Bu anlamda doktora ıcın gorevlendırme ısteyecem ama nasıl bır yol ızlemem gerekıyor. kım dogru kım yanlıs soyluyor cozemedım. Bölümün doktoraya gondermede pasif oldugu bir durumda yapmam gereken nedir?

sidneh

Profesör
Doktoraya görevlendirme verebilmeleri için sizi görevlendirme verirken ya da görevlendirmeden sonra döndüğünüzde 33/a kadrosuna geçirmeleri gerek. Bu durumda önce 33/a'ya geçmek için daha sonra da 35. madde ile görevlendirme için dilekçe vermeniz gerekli. Ya da size git-gel yaparak doktoranızı tamamlamanız için izin verecekler.

cranberry

Öğrenci
Doktoraya görevlendirme verebilmeleri için sizi görevlendirme verirken ya da görevlendirmeden sonra döndüğünüzde 33/a kadrosuna geçirmeleri gerek. Bu durumda önce 33/a'ya geçmek için daha sonra da 35. madde ile görevlendirme için dilekçe vermeniz gerekli. Ya da size git-gel yaparak doktoranızı tamamlamanız için izin verecekler.

Hocam git-gel doktora için nasıl izin alacağız? Enstitüde her kafadan bir ses çıkıyor, yönetimin bu konuda hiçbir tecrübesi olmamış. Öğrenciliğin biterse ilişiğin kesilir, başka üniversitede doktora yaparsan burada öğrenci olarak kalamazsın dolayısıyla kadron düşer diyorlar..

F

financier

Guest
Hocam git-gel doktora için nasıl izin alacağız? Enstitüde her kafadan bir ses çıkıyor, yönetimin bu konuda hiçbir tecrübesi olmamış. Öğrenciliğin biterse ilişiğin kesilir, başka üniversitede doktora yaparsan burada öğrenci olarak kalamazsın dolayısıyla kadron düşer diyorlar..

Hocam benim iş arkadaşım 50/d kadrosunda , 35. madde görevlendirmesi çıktı. normalde çıkmaz hatta çıkamaz diyorlardı (50/d mantığına ters olduğunu ifade ediyorlardı) ancak çıktı. ve görevlendirme çıkınca bir nevi 33/a kadrosuna dönüşüyor kadronuz. çünkü zorunlu hizmetiniz doğuyor. başka yerde doktora yapıp git-gel yapmanız zor bir ihtimal çünkü 50/d de esas olan bulunduğun okulda lisansüstü eğitimini gerçekleştirmiş olman , başka yerde görevlendirme haricinde bulunman problem olabilir, tabi bunun da örnekleri var eğer ki dekanlık ve rektörlük bu konuda ortak karar verip bu tür bir durumu onaylarlar ise olabilir...

sidneh

Profesör
financier o zaman senin arkadaşına anlayış göstermişler, bir nevi 33/a'ya geçirmeyi kabul etmişler. Ama çoğu okul bu anlayışı göstermiyor.