Akademik kadro başvurularında ÜDS sınavı geçerlilik süresi

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
Merhaba değerli arkadaşlar,

2012 Bahar döneminde ÜDS sınavından almış olduğum dil puanımı şuanki mevcut akademik kadro başvurularında kullanma şansım var mıdır?
YÖK'ün bu konu ile ilgili ilan ettiği bildiride üniversitelere yeni kayıt olacak olan öğrencilerin yabancı dil sınavları için ÜDS, YDS ve dengi sınavların 5 yıl geçerli olacağı belirtilmiş.
Ancak bu durumun Doçentlik sınavını kapsamadığı ifade edilmiş, bunun haricindeki akademik kadro başvuruları ile ilgili bir ibare (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman, okutman) bu bildiride ifade edilmemiş.
İstanbul'da özel bir üniversiteye Arş. Gör. kadrosuna başvuruda bulundum ancak ÜDS sınavım 2012 tarihli olduğu için değerlendirmeye alınmadım.
Yıllardır bu camianın içerisinde olan biri olarak bu konuda kesinlikle bir standart olması gerektiği kanaatindeyim, yoksa bu durum üniversitelerin insiyatifine bırakılırsa her üniversite bunu kadro başvurularında lehine kullanarak istediği kişi ve kişilerin kadro alması için çaba gösterebilir.

Bu konudaki değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
M

Ma0190

Guest
Misafir01

Bende cok merak ediyorum 2013 mart uds den 72 almistim simdi ogretim gorevlisi olarak girmek icin tekrar sinava girmelimiyim?
 
Üst