Akademisyen Maaş Hesaplama

xsedat

Öğrenci
En güncel ek ders ücretleri şu sitedeki mi?

AKADEMİK PERSONEL 2015 YILI EK DERS ÜCRETLERİ

Orada katsayı vermiş onu da mesela yardımcı doçent için 200 le çarpınca 15.86 çıkıyor.Yani en güncel yardımcı doçent ek ders ücreti 15.86 mı? İkinci öğretim ek ders ücreti için ise 15.86x3.2 mi yapacağız?

Ayrıca merak ettiğim diğer husus şu: Yardımcı doçent doçent ve profesörler için ders yükü 10 saat yazıyor. Bu şu demek mi? Bu kişiler 2 saat derse girseler ya da 10 saat derse girseler ham maaşı alırlar. Dersleri 10 saati geçerse ek ders ücreti almaya başlarlar?


Ayrıca mesela yardımcı doçent için 1.öğretim mecburi ders saati 8,istekle 12 yazıyor. Yani bir yardımcı doçent 1.öğretimde en az 8 saat derse girecek. Ama bu durumda ek ders ücreti felan alamaz.2.öğretime girme zorunluluğu yok yani öyle mi?

İstekle 2.öğretim için 10 saat girebilir diyor.Peki 2.öğretim için 15 saat derse giremez mi? Girse bile 2.öğretim ücreti olarak 10 saat ek ders ücreti mi ödenir?

Mesela bir yardımcı doçent gündüz 20 saat derse giriyor,gece ise 15 saat giriyor olsun.Ek ders hesabı nasıl olacak? Gece 10 saati aşsa da 10 saatten hesaplanıyorsa 10 ile ek ders ücretini çarpacağız. Gündüz 20 saat derse giriyorsa ek ders ücreti nasıl hesaplanacak? 10 saati ek dersten sayılmayıp geri kalanı mı ek dersten sayılacak?

Biraz karışık oldu,anlatamadım demek istediğimi sanırım.

Kısaca gece 15 saat derse giren kişiye 10 saat gece ek ders ücreti mi ödenir?

Gündüz girilen ders sayısından 10 ders sayısı çıkarılır sonra mı ek ders hesaplanır?
 

keynesyengil

Öğrenci
orda yazanlar brut ucret net ucret 13 tl falangoogle ek ders hesaplama yaz ozkansoft diye bir site var orda program cok guzel hesapliyor ek ders mevzusu maas karsiligi 10 saat bundan sonra ikinci ogretim icin max 10 saat birinci ogretim icin max 40 saat derse girebilir
 

xsedat

Öğrenci
O siteyi ben de buldum ;ama şöyle sıkıntı var. O direk ek ders ücretini alıyor. Maaş karşılığı 10 saati de işin içine katıyor. Denemek için ders saati yerine 5 ve 9 yazdım yine ek ders hesapladı. Oysaki 10 saate kadar olan dersler maaş karşılığıdır.Ayrıca ücret alınmaz.

2.öğretim için max.10 saat girebilir demişsiniz. Mesela 15 saat derse giremez mi? Girse bile 10 saat gece öğretimi dersi mi alıyor.
 

keynesyengil

Öğrenci
hocam tam anlamadim site ek ders hesapliyor iste 10 saat maas karsiligi ustu ek ders ek ders olarak gunduz 20 saat ikinci ogretimde 10 saat girebilirsin yani 10+20+10=40 saat haftalik max ders saati bunun 10 saati maas 20 saati ilk ogretim nax ek ders diger 10 tanesi ikinci ogretim ek ders mesela siz 15 saat gece derse giriyorsaniz 10 saatini ikinci ogretim 5 saatini ilk ogretim sekli de alirsiniz
 

xsedat

Öğrenci
Hocam, kusura bakmayın. Bu konulardan pek anlamıyorum da.Ama şimdi demek istediğinizi anladım. Oraya girerken 10 saatten sonraki ek dersleri yazacağız :) Ben ise anlamıştım ki, oraya ek ders olarak değil de girilen tüm dersleri yazacağız sonra hesap karşımıza çıkacak :)

Bir de şunu sorayım :m Üniversitedeki bir yardımcı doçent haftada kaç saat derse girer ortalama.Tabiki bu üniversiteye,bölüme göre değişir;ama ben genel olarak soruyorum. Genelde ek derslerini doldurabilirler mi? Hoca istemezse 2.öğretime girmez mi? Yoksa üst kademedekiler gireceksin deyince girmek zorunda mı?

Diyelimki hocanın dersi sabah yok,öğleden sonra. Bu durumda hoca sabah üniversiteye gitmek zorunda mı? Her halde rektöre veya dekana bağlı şey bu. Peki genel olarak rektörler öğretim üyelerine sabah 8de burada olacaksınız derler mi?

Yaz okulunda alınan ek ders ücreti normal zamanda alınan 2.öğretim gibi midir?Öğrenci sayısına göre yaz okulu ek ders ücretleri değişir mi?

Yapılan sınavlardan öğrenci başına belirli bir ücret mi alınır? Vize veya final sınavı olmasının farkı var mı?

Kusura bakmayın sorular çok oldu.Ama bu işlerin çok acemisiyim o yüzden buraya yazdım.
 

keynesyengil

Öğrenci
hocam bende sana sorayim yrd doc atanmak uzere misin yoksa daha onunde yilllarin mi var afaki olarak mi soruyorsun eger oyle ise turkiyede bir kac sene de herseyin allak bullak olabilecegini hesaba katmalisin bugun yaptigin hesap gelecekte tutmayabilir akademi diger hicbir memuriyete benzemez
rektorun ve yonetimin gucu ust duzeydedir docent ve ustu degilsen hicbir kadronun garantisi yoktur
seni bugun yrd doc olarak atamani yapar yarin ogretim gorevlisine cevirir
ya da arastrma gorevlisi olursun doktora bitsede bir turlu yrd doc vermrz sende burdaki ek dersleri hesap ettiginle kalirsin
akademik camianim kurallari farkli gelecegi simdiden kestirmen imkansiz
ama sorularina bugunden bakip cvp vereyim.hocam eger kadrosu neredeyse dolmus bir unide isen buyuk ihtimalle cok az ek ders ucreti alirsin ikinci ogretime zorla girmek diye birsey yok zaten istemezsen emin ol o dersi vermek icin can atan hocalar olacaktir.
universiteler degisiyor ben yakinda ikinci ogretimlerin ve yaz okullarinin kapanacagini dusunuyorum. final sinavlarinda 50 ogrenci icin 1 ek ders fazlasi icin iki ek ders yani 13 tl ya da 26 tl alirsin ki bunu konusmak bile komik hocam cok dusuk rakamlar yani bunlara kimse aldiris etmez
yonetim hocalari 8 de gelecen diye zorlayamaz
 
Üst