Akademisyenler İçin İngilizce Konuşma Becerisini Geliştirme Programı Konuşmayı Geliştirmiyor.

veritas1

Öğrenci
Merhaba,

Akademisyenler için ingilizce konuşma becerisini geliştirme programına yabancı öğretmenlerle ingilizce konuşma pratiği yapmak amacıyla katıldım.

1) Söz konusu program konuşma becerisinin gelişmesine yönelik bir program değil. Akademisyenlerin ingilizce konuşmasını sağlamıyor. Sadece belli konularla ilgili temel bilgiler veriliyor. Katılanların ingilizce konuşması neredeyse imkansız.(derslerde birkaç soru sormanın ötesine geçilmiyor, katılımcıların konuşması için konu anlatmaktan vakit kalmıyor)

2) Akademisyenler için anlatılan konular ve yapılan alıştırmalar çok basit düzeyde kalıyor.

3) Öğretmenin kullandığı üniversitenin ses sisteminde ve internet bağlantısında aksaklıklar yaşanıyor.


İngilizce konuşma becerisini geliştirmek için sadece karşılıklı konuşmaların yapılacağı dersler öngörülürse daha iyi olabileceği kanaatindeyim. Ayrıca akademisyenlerin belli bir düzeyde yabancı dil yeterliliğine sahip olduğu göz önünde tutularak akademik ingilizceye yönelik programlar hazırlanması daha yararlı olabilir.
 

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam telefonuna Alo Amerika paketi yükle, ara sağı solu geyik yap. İngiliz aksanı için de Avrupa paketi yükle. Okullar, hastaneler, araba firmaları, vize şirketleri, oteller filan baya gelişir konuşman.

Ayda 100 lira verip konuşma paketi alırsan en geç 2-3 aya baya baya anadilinmiş gibi sohbet edecek kıvama gelirsin. Tabi bu arada kelime haznesini arttırmak için kitap okumayı da es geçmiyoruz.
 

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
hovcam bitek bu değil ki.. bence bizdeki herşey türk usulu ile yapılıyor ,mesela pisa eğitim sistemiyle eğitim yapılan hong kong ,finlandiya gibi ülkelerde çekilmiş "ilköğretim" öğrencilerinin sölediği şeylere baksanız ağzınız açık kalır.. küçücük çocuk şunu söylüyor

"ben matematik üzerine araştırmalar yapmak istiyorum , astronomi deki bazı hesaplamaları belki bu şekilde geliştirebilirm" daha başka vardı da hiç hatırlamıyorum ama farkettiğim kesinlikle şu oldu :

bizdekiler prof olunca finlandiyada çekilmiş bu küçücük ç.ocuklarının söylemlerini daha yeni söylüyolar. :) ,şimdi işin üzücü tarafı bizim insan kaynaklarımız da çok zengin mesela bizdeki 18-25 aralığındaki bireyler fazladır (genç nüfus) , ama işte eğitim sistemi toplumun en önemli çekirdeği olan genç bireyi bence hiç önemsemiyor ,üzgünüm .. kendi öğrencilerimden biliyorum ceylan gibi ve akıllı zeki üstelik..

hatta boğaziçi üni ,bu okulun ülkemizdeki iyi bi okul olduğunu herhalde kimse reddetmez, iyi ama ordan mezun olan da artık (hatta öncede) sağlıklı iş yapamıyor ki..genele baktığında sıkıntı var yoksa kim o sınavda fulemiş bir öğrenciye sen kötü iş çıkardın diyebilir ,vicdan kabul etmez..ancak mesela bi sadece bu okul değil tüm mezunların mezun,iyetten sonraki profillerini bi inceleyin ,mesela kamuda çalışıyor mezun ,memur yani.. ama önemli olan kaliteli iş çıkarmak hiç olmaz, memurlar arasında vatandaşa pişkin pişkin cevaplar vermek meşhurdur .. öte yandan ülkemizde ,yalnız ve yalnızca "ben atanmak istiyorum ,allahtan en çok istediğim bu" ndiyen 26-35 aralığında birçok birey vardır (kpss verilerine bakınız). iyi ama bunun neresinde bir ideal yatıyor ,bu durum akademisyenler arasındada vardır , yalnız burada çok önemle altını çizmek istediğim birşey varki esas vurgulamak istediğim de budur

suclu olan KESINLIKLE bu durumdaki bireyler değil! ,sistemimiz hatalı ..üniversitelerin profili , faydalı ve nitelikli eleman yetiştirmek olmalı ,sistem bu şekilde düzenlenmeliydi

ama işte bizdeki eğitim politikamız (en önemli şeydir bence) ne yazık ki ha ben yaptım oldu yaklaşımları..mesela dersaneleri kapatalım bunun bi,r örneğiydi.. doğrusu ise ,yoğun ve özverili KOLLEKTIF BİR ÇALIŞMA , ve gerçekten emek vererek ,araştırılarak ypaılacak olan olmalıydı...katılır veya katılmazsınız saygı duyarım.

mesela bakın pisa eğitim sisteminde ilk-orta kademede bunlar yoktur. çocuğun evi ile okul arasında çok bir fark yoktur yani bakın boş vakitlerinizde, okulda mutlaka yemekhane vardır, banyo ve tuvalet vardır, halılar vardır.

ibni sina bile şunu söylemiştir. çocuklarınıza bol elbise giydiriniz, dar elbise giydirmeyiniz.yoksa hasta olur hastalık dediği de aslındsa stres yani..

eee biz naptık peki.. şimdi küçücük çocuklar bile "temel ortaokul" olan bahçesi bile olmayan dersaneden dönme okulara döndü.. ben olsam çocuğumu asla ve asla böyle bir okula yazdırmam ..

ÖZET

bence bizde birey ppek önemsenmiyor ,üzgünüm .. daha kötüsü her zaman zatedn vardırf ama yapılması gerekern bu değildir ,sakınılması gerekir.

- - - Güncellendi - - -

Hocam telefonuna Alo Amerika paketi yükle, ara sağı solu geyik yap. İngiliz aksanı için de Avrupa paketi yükle. Okullar, hastaneler, araba firmaları, vize şirketleri, oteller filan baya gelişir konuşman.

Ayda 100 lira verip konuşma paketi alırsan en geç 2-3 aya baya baya anadilinmiş gibi sohbet edecek kıvama gelirsin. Tabi bu arada kelime haznesini arttırmak için kitap okumayı da es geçmiyoruz.

yaf yemin ederim bu arkadası ÇOK SEVİYORUM...adam haklı abi.. ne öle ingilizce öğretmeni derse girip anlatıyor ama kendi ingilizce bilmiyoır ( üstte açıklandı) , bak bu dediğini araştırdım [MENTION=63315]qpuro[/MENTION]
8 ay önce demişsin hatta ben alo amerika aveadan faydalanacam fiyatıda uygunmuş 120 dk 9tl yada 11 di sanırım .. gayet mantıklı ii de kankita ,demişsin ki otelleri motelleri arayın Demişsin (sanıırm devlet daireleri ni de demişsin) :) sorun olmazmı sence teknikte ,yok sabaha kadar konuşurum car car da boş konuştuğumu düşünmüyorum aslında :) ne diyecem oteldeki hanfendiye yada beyfendiye ,bir arzuhalim var felan desem tamam da seni tanımıyorum ki felan demez mi herif :D bunlar şaka maka ..süperr fikir valla ,yalnız şunu da unutmayın ben projemi oraya gönderdim ,bi baktım gecenin bir yarısında (12-1) cevap gelmiş.. ii de bu satte kim var ki..meğersem unutmuşum burada gecenin körü olunca oralar gündüz oluyormuş :) yani konuşacaksanız gece konuşacaksınız just in meaning :)
[MENTION=63315]qpuro[/MENTION] ,ayrıca gerçekten fikirlerin , ne bilim davranışların felan çok hoş :D bi gün kadim bir matematikçi olabi,lirsem , bu tarzda insanların sevilmesi gerektiğini matematiksel induksiyon yardımıyla ispatlayacağımı düşünüyorum :D ciddi bak :) ama matematikte kalmam için şunların en yaKın zaman içinde (1 ay) 2 sinden birinin olması şart.
:D :D

1)gönderdiğim okul projeyi kabul etmeli

3) disiplinlerarası yepyeni makellerim yayınlanmalı ...(2-3 tanesi hazır)

sevgili eski düşmanlarım da artık hakaret etmesinler ,abi herkesi sevdiğimi söylüyorum daha ne diyim :D

not: bu metin düzenlenmemiştir. yazım hataları mevcuttur.
 
Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Hocam haklısınız. Bir de mesai saatlerinde olmasını anlamıyorum. 18-24 saatleri arasına konulursa hem dersler boş geçmez (kayıtlanan arkadaşların işleri çıkmasından dolayı az katılım oluyor) hem de hocalara karşı kimse mahcup olmaz!
 

Mrvsnt

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar ben de open english diye bir programı araştırmıştım,ücretli bir program internetten canlı derslere katılabiliyorsunuz, erişim sınırsız, henüz sadece bilgi aldım ama martın sonu gibi başlamayı düşünüyorum,özellikle konuşmasını ilerletmek isteyenler araştırabilir.
 

kuramci

Araştırma Görevlisi
Mesai saatlerinde olması bence de kötü. Pazartesi derse randevu almıştım, meşgul olduğumdan derse giremedim.
 
Üst