arkadaşlar mezun olduğumuz alan dışında yüksek lisans programları hakkında bilgi verebilir misiniz ? örneğin müzik öğretmenliği mezunu hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir ve hangi üniversitelerde alım vardır.
merhaba arkadaşlar,
ben almanca öğretmenliği mezunuyum. ilahiyat alanında (felsefe ve din bilimleri) yükseklisans yaparsam din kültürü öğretmenliği yapabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
merhaba ben iktisat mezunuyum ; ales den ea :66 sözel :82 aldım.. sözel puanım daha yüksek olduğu için bunu değerlendirmek istiyorum . hangi yüksek lisans programlarına başvurabilirim ?
özellikle aklınızda bir alan yok mu ya da yüksek lisans olsun da ne olursa olsun mu fikrindesiniz ? İktisatçı olduğunuz için eğer İİBF alanlarından birinde YL yapmak isterseniz EA puanızı kullanırsınız, ya da bazen puan türü belirtilmeden alım yapılabiliyor bu durumda sözel puanınızı da kullanabilirsiniz (çok nadir görülen bir durumdur). Sözel puanınızla Sözel alanında öğrenci alan bölümlere başvuru yapabilirsiniz ancak şartlarda " Herhangi bir alandan lisans mezunu olmak ya da İktisat mezunlarının da başvurabileceğine ilişkin" bir bilginin yer alması gerekmektedir.
ben matematil bölümü mezunuyum ama iktisat işletme maliye alanlarından yüksek lisans yapabiliyor muyum???
merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak. yüksek lisans yaptığım bölüm lisans bölümümün dışında ancak çok alakasız değil. Doktora yapmak istiyorum. İlla alanımda yüksek yapmam şart mı ? ne yapmayalıyım ??? mastersız doktora şartları nedir?