Alan Dışında Yüksek Lisans Yapmak

brcomer

Öğrenci
arkadaşlar mezun olduğumuz alan dışında yüksek lisans programları hakkında bilgi verebilir misiniz ? örneğin müzik öğretmenliği mezunu hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir ve hangi üniversitelerde alım vardır.

Mustafa

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar mezun olduğumuz alan dışında yüksek lisans programları hakkında bilgi verebilir misiniz ? örneğin müzik öğretmenliği mezunu hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir ve hangi üniversitelerde alım vardır.

Bunu üniversitelerin YL ilanlarından kendiniz bakmalısınız. Mesela IIBF fakültesinin bazı bölümleri alan dışından her bölümden öğrenci kabul edebiliyor. Ama bu durum üniversiteden üniversiteye de değişebilir. Eğitim bilimlerinin bazı bölümleri ise eğitim fakültesi mezunu olma şartı taşıyor.

brcomer

Öğrenci
Çok teşekkür ederim.İlanlara bakıyorum ama alandışı alımları oldukça az sayıda.peki eğitim fakültesi mezunu olup çocuk gelişimi ya da pedagojik eğitim yüksek lisans veren üniversiteler hakkında bilginiz var mı ?

emineco

Öğrenci
Alan Dışında Yüksek Lisans

merhaba arkadaşlar,
ben almanca öğretmenliği mezunuyum. ilahiyat alanında (felsefe ve din bilimleri) yükseklisans yaparsam din kültürü öğretmenliği yapabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

fsueda

Öğrenci
merhaba ben iktisat mezunuyum ; ales den ea :66 sözel :82 aldım.. sözel puanım daha yüksek olduğu için bunu değerlendirmek istiyorum . hangi yüksek lisans programlarına başvurabilirim ?

F

financier

Guest
merhaba ben iktisat mezunuyum ; ales den ea :66 sözel :82 aldım.. sözel puanım daha yüksek olduğu için bunu değerlendirmek istiyorum . hangi yüksek lisans programlarına başvurabilirim ?

özellikle aklınızda bir alan yok mu ya da yüksek lisans olsun da ne olursa olsun mu fikrindesiniz ? İktisatçı olduğunuz için eğer İİBF alanlarından birinde YL yapmak isterseniz EA puanızı kullanırsınız, ya da bazen puan türü belirtilmeden alım yapılabiliyor bu durumda sözel puanınızı da kullanabilirsiniz (çok nadir görülen bir durumdur). Sözel puanınızla Sözel alanında öğrenci alan bölümlere başvuru yapabilirsiniz ancak şartlarda " Herhangi bir alandan lisans mezunu olmak ya da İktisat mezunlarının da başvurabileceğine ilişkin" bir bilginin yer alması gerekmektedir.

Ş

şiir

Guest
alan dışı yüksek lisans

arkadaşlar alanım edebiyat formasyonum var fakat eğitim bilimleri ensttsnde türkçe eğitimi alanında yüksek lisans yapmak istyrm bu durumda alan dışı mı sayılıyorum bilgisi olan yardımcı olabilir mi? bir de küçük ünilerde daha mı çok şansım olur başvuru için puanlarım çok iddalı değil çünkü.teşkkrler...

ebrar24

Öğrenci
özellikle aklınızda bir alan yok mu ya da yüksek lisans olsun da ne olursa olsun mu fikrindesiniz ? İktisatçı olduğunuz için eğer İİBF alanlarından birinde YL yapmak isterseniz EA puanızı kullanırsınız, ya da bazen puan türü belirtilmeden alım yapılabiliyor bu durumda sözel puanınızı da kullanabilirsiniz (çok nadir görülen bir durumdur). Sözel puanınızla Sözel alanında öğrenci alan bölümlere başvuru yapabilirsiniz ancak şartlarda " Herhangi bir alandan lisans mezunu olmak ya da İktisat mezunlarının da başvurabileceğine ilişkin" bir bilginin yer alması gerekmektedir.

ben felsefe mezunuyum ılahıyattan tefsır yada hadis üzerine yüksek lisans düşünüyorum aceba basvurabılırmiyim başvurabilirsem hangi üniversitelere basvurabilirim

- - - Güncellendi - - -

ben felsefe mezunuyum ılahıyattan tefsır yada hadis üzerine yüksek lisans düşünüyorum aceba basvurabılırmiyim başvurabilirsem hangi üniversitelere basvurabilirim

Sivaslı58

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar. Fizik bölümü mezunuyum yüksek lisansı başka bir bölümden yapmak istiyorum. hangi bölümlerden yüksek lisans yapabilirim. bilgisi olan varsa lütfen bilgilendirir mi beni?

fsueda

Öğrenci
iktisat ,işletme var ea dan. yalnız sözel puanımdan dolayı şansım daha yüksek olabilir. hangi üniversiteler alıyor bunu bilmiyorum ve araştırmalarım kısıtlı oluyor..birkaç devlet üni.leri YL alımlarını açıklayınca bakabilirim ancak..teşekkür ederim.

semrann

Öğrenci
alan dışı

merhabalar
ben işletme mezunuyum ve alan dışı yl yapmak istiyorum ama aynı zamanda üniversitede memur olduğum için iki faklı şekildede yl yapmak istiyorum hem derece olarak hemde akademisyenlik için ve eğitim bilimlerinde bazı bölümler var sonrasında akademisyenliğe geçiş yapabilir miyim? ayrıca tezli ve tezsiz uzaktan eğitim vs. yapmak çok fark ediyor mu?

bigthunder

Doçent
alan dışı yl yapmak isteyenlerden biriside bendim hatta benim alanıma yakın bir bölüm olan tarihte yapmak istedim sosyal mezunuyum ancak hocalarım bunun zor olacağını sonuçta o alanda okumuyorsunuz ekstra çalışma ve önyargı olabileceği söylediler bence vazgeçtim sizde iyi düşünün bence nasıl bir forvet oyuncusu defansta görev yapamazsa buda aynı şey iyice düşünün derim bence

- - - Güncellendi - - -

ben matematil bölümü mezunuyum ama iktisat işletme maliye alanlarından yüksek lisans yapabiliyor muyum???

bazı okullar yl ilanlarına lisans şartı koymuyor tarihçi bile başvurabiliyor yeterki mülakatta ikna edin hocaları bu tip okulları araştırırsanız yapabilirsiniz

guray

Öğrenci
Merhaba, Ben 2 yıllık bilgisayar teknolojileri ve programlama bölümü mezunuyum.Daha Sonra İşletme Fakültesini bitirdim.Bilgisayar veya elektronik alanında yüksek lisans yapmak istiyorum.Mesleki bilgimin yeterli olduğunu düşünüyorum.Bir bilişim firmasında çalışıyorum.Aynı zaman da bir devlet üniversitesinde bilgisayarlı turizm uygulamaları dersine giriyorum.
Akademik personel olabilirmiyim?.

yeniceri

Öğrenci
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olup da Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yapmak mantıklı olur mu? (sonrasında işsiz kalmamak açısından). Teşekkürler..

butterfly_355

Öğrenci
Alan dışı yüksek lisans

merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak. yüksek lisans yaptığım bölüm lisans bölümümün dışında ancak çok alakasız değil. Doktora yapmak istiyorum. İlla alanımda yüksek yapmam şart mı ? ne yapmayalıyım ??? mastersız doktora şartları nedir?

Mr December

Baş Editör
merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak. yüksek lisans yaptığım bölüm lisans bölümümün dışında ancak çok alakasız değil. Doktora yapmak istiyorum. İlla alanımda yüksek yapmam şart mı ? ne yapmayalıyım ??? mastersız doktora şartları nedir?

Mastersız doktora diye birşey yoktur. Lisans sonrası doktora programı diye birşey vardır. Ayrıca sadece eczacılık, tıp vb. mezunları direk doktora yapabilirler.