Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Gir
Ales iptal edilmeli....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hicran" data-source="post: 10825" data-attributes="member: 1365"><p>@bayan yanı , oldukça makul şeyler söylüyorsunuz. evet kahramanlığı bir yana bırakırsak olan biten bundan ibaret. ısrarla iptal ve yeni sınav isteyen arkadaşların ya sınavının çok kötü geçtiğini ya da diğerlerine daha kolay sorular sorulacağı için kolay sınavı kaçırdığını düşünmeye başlıyorum.</p><p></p><p>sanılıyor ki ilk sınav komple iptal olunca haksızlık ortadan kalkacak. neden? ilk sınavdaki sorun o sınava girenlerden hiçbirinin hatası değildi, ösymnin hatası. peki bu yüzden neden ilk sınavı iyi geçen adam alacağı puandan feragat etsin de ikinciye girsin? burada bir haksızlık var.</p><p>tamam ilkini iptal ettik ikinciye de girdik ve istediğimiz puanı kullanabiliyoruz. şansa bakın ki ilk sınavın puanı daha yüksek. bu defa tek sınava girenlere haksızlık olmuyor mu? evet yine haksızlık var.</p><p>o zaman şöyle yapalım, sadece onlar sınava girsin. (zaten ösym de buna karar verdi) e daha zor veya daha kolay soruluğ sorulmayacağı ne malum? ki benin korktuğum daha zor sorulması. zaten insanların morali kötü vaziyette, bir de o halde bir tekrar sınavına girecekler.. her neyse, nihayetinde bu çözümde de bir haksızlık var. </p><p>şimdiye kadar bulduğum en mantıklı çözüm iki sınavın standart sapmasının ortak bulunmasıydı. başka bir forumda başka bir arkadaş da yazmış. tabii işin daha teknik bir anlatımı vardır ama biz basit örneklerle anlatmaya çalıştık. çok da üzerinde durulmadı.</p><p>sonuç olarak, sınavın iptali hiçbir haksızlığı gidermeyeceği gibi başlı başına bir haksızlık olacaktır.</p><p>çünkü bize belki ilk sınavda yapamadığımızı ikinci sınavda yapma şansı verilecek. ama onlar sadece bir sınava girmiş olacak. bu yüzden kimse hakkımı savunuyorum ayağına iptal edilsin demesin, hiç samimi değil.</p><p>(genellikle "gerçekten hakkını savunanları tenzih ederim" tarzı şeyler yazılır ki çok tepki gelmesin, ben gerçektten hak savunan arkadaşları da tekrar düşünmeye davet ediyorum. gerçekten sınavın tamamen iptali ve tekrarı ne derece adil?)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hicran, post: 10825, member: 1365"] @bayan yanı , oldukça makul şeyler söylüyorsunuz. evet kahramanlığı bir yana bırakırsak olan biten bundan ibaret. ısrarla iptal ve yeni sınav isteyen arkadaşların ya sınavının çok kötü geçtiğini ya da diğerlerine daha kolay sorular sorulacağı için kolay sınavı kaçırdığını düşünmeye başlıyorum. sanılıyor ki ilk sınav komple iptal olunca haksızlık ortadan kalkacak. neden? ilk sınavdaki sorun o sınava girenlerden hiçbirinin hatası değildi, ösymnin hatası. peki bu yüzden neden ilk sınavı iyi geçen adam alacağı puandan feragat etsin de ikinciye girsin? burada bir haksızlık var. tamam ilkini iptal ettik ikinciye de girdik ve istediğimiz puanı kullanabiliyoruz. şansa bakın ki ilk sınavın puanı daha yüksek. bu defa tek sınava girenlere haksızlık olmuyor mu? evet yine haksızlık var. o zaman şöyle yapalım, sadece onlar sınava girsin. (zaten ösym de buna karar verdi) e daha zor veya daha kolay soruluğ sorulmayacağı ne malum? ki benin korktuğum daha zor sorulması. zaten insanların morali kötü vaziyette, bir de o halde bir tekrar sınavına girecekler.. her neyse, nihayetinde bu çözümde de bir haksızlık var. şimdiye kadar bulduğum en mantıklı çözüm iki sınavın standart sapmasının ortak bulunmasıydı. başka bir forumda başka bir arkadaş da yazmış. tabii işin daha teknik bir anlatımı vardır ama biz basit örneklerle anlatmaya çalıştık. çok da üzerinde durulmadı. sonuç olarak, sınavın iptali hiçbir haksızlığı gidermeyeceği gibi başlı başına bir haksızlık olacaktır. çünkü bize belki ilk sınavda yapamadığımızı ikinci sınavda yapma şansı verilecek. ama onlar sadece bir sınava girmiş olacak. bu yüzden kimse hakkımı savunuyorum ayağına iptal edilsin demesin, hiç samimi değil. (genellikle "gerçekten hakkını savunanları tenzih ederim" tarzı şeyler yazılır ki çok tepki gelmesin, ben gerçektten hak savunan arkadaşları da tekrar düşünmeye davet ediyorum. gerçekten sınavın tamamen iptali ve tekrarı ne derece adil?) [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Gir
Ales iptal edilmeli....