Normal
hocam bende sizinle aynı sonuçları buldum. sadece soruyu hazırlayan kişinin mantığını merak ettiğim için sordum. muhtemelen 20. soruda %25 azaltmayı doğru alıp 8 bulmuş. lakin %50 artırmayı iki katına çıkarmak gibi çözüp 12 saat bularak (1/8 - 1/12)=1/x denkleminden x=24 bulmuşlardır.4. soruda ise -%30 ve +%70 eşleştirmesinden +%40 bulup 20 günü %40 azaltarak 12 cevabını bulmuşlardır.ben 2 işçi olduğundan %40 ı ikiye bölüp 20 günün %20 si oranında azaltarak 16 bulmuşlardır diye tahmin ettim ama adamlar hakikaten yanlışta sınır tanımamışlar sonuç olarak sizin çözümlemeleriniz doğru lakin soruyu hazırlayanların çözümü yanlış olduğundan şıklarda dolayısıyla yanlış. benimki sadece meraktı kısa bir süreliğine de olsa yanlış yaptığınızı düşündürdüğüm için kusura bakmayın. iyi çalışmalar...
hocam bende sizinle aynı sonuçları buldum. sadece soruyu hazırlayan kişinin mantığını merak ettiğim için sordum. muhtemelen 20. soruda %25 azaltmayı doğru alıp 8 bulmuş. lakin %50 artırmayı iki katına çıkarmak gibi çözüp 12 saat bularak (1/8 - 1/12)=1/x denkleminden x=24 bulmuşlardır.
4. soruda ise -%30 ve +%70 eşleştirmesinden +%40 bulup 20 günü %40 azaltarak 12 cevabını bulmuşlardır.
ben 2 işçi olduğundan %40 ı ikiye bölüp 20 günün %20 si oranında azaltarak 16 bulmuşlardır diye tahmin ettim ama adamlar hakikaten yanlışta sınır tanımamışlar
sonuç olarak sizin çözümlemeleriniz doğru lakin soruyu hazırlayanların çözümü yanlış olduğundan şıklarda dolayısıyla yanlış. benimki sadece meraktı kısa bir süreliğine de olsa yanlış yaptığınızı düşündürdüğüm için kusura bakmayın. iyi çalışmalar...