Arkadaslar bende su AB<AC<BC felan lı soru vardı ya tek onda takıldım ve ıkı sorunun cevabınıda 6 yaptım dogru mudur acaba ya?
Şuraya sorarsanız cevap alabilirsiniz: http://www.akademikpersonel.org/ale...lkbahar-sinavi-sayisal-soru-tartismalari.html
Arkadaslar bende su AB<AC<BC felan lı soru vardı ya tek onda takıldım ve ıkı sorunun cevabınıda 6 yaptım dogru mudur acaba ya?
Bu sorunun çözümü iki kaynakta farklı şekilde anlatılıyor. Yada ben anlayamıyorum. Hangisi sizce doğru?
Zirve Yayınları :
A şehrinden B şehrine 3, B şehrinden C şehrine 4 farklı yol vardır. A'da C ye gidilen yol dönüşte kullanılmamak koşulu ile, A dan C ye kaç farklı yoldan gidilip dönülebilir?
Sorunun çözümü
A dan B ye 3 yol, B den C ye 4 yol olduğu için 4.3=12 farklı yoldan gidilir. Dönüşte gittiğimiz yolu kullanmayacağımız için 11 farklı yol tercihimiz kalmaktadır. O halde 12.11=132 farklı yoldan gidilip dönülebilir.
Yedi İklim :
A dan B ye 4, B den C ye 5 farklı yol bulunmaktadır. A dan C ye giden kişi B ye uğramak koşulu ile C ye gidiyor. A ya dönerken gittiği yolu kullanmamak koşulu ile kaç farklı şekilde A dan C ye gidilip dönülebilir?
Çözüm: A dan B ye 4, B den C ye 5 farklı yol olduğu için 20 farklı yoldan gidebiliriz. Giderken A-B arasında 1. yolu kullandık, B-C arasında da x yolunu kullandık. A-B arasında 3 yol, B-C arasında 4 yol kalmıştır. Dönerken 3.4 =12 farklı yol tercihimiz bulunmaktadır. O halde 20.12 =240 farklı yoldan gidilip dönülebilir
bunlardan hangisi doğru ?
Çizemeyeceğim için yol göstererek anlatmaya çalışacağım.
1.Cevap:Her dairenin etrafndaki çizgilere dikkat ederek soru çözülür. 4 çizgi olan L dir. Bariz ortadadır. 2 tane 3 çizgisi olan vardı bunlar
M ve N dir. N L ile bağlantı kuramazken M ile kurara bu noktadan Y nin N olduğunu anlayabiliriz. X ise P olur. Analitik düşünmeye çalışın. Birazdan uzamsal zekaya bakıyor bu cevaplar. X=P, Y=N CVP: E
2. Simgelere x,y,z,k değerlerini vereke denklem haline getirerek çözebiliriz.
Kare, üçgen, yuvarlak, beşgen = x,y,z,k olsun
A ise aradığımız cevap olsun. Denklem kurarsak;
x+y+z=2k
x+k=2z
y+z+k=A
A=?
ilk iki denklemı topluyalım => zx+y+z+k=2k+2z => 2x+y=k+z dir.
istenilen denklemde k+znin yerine buldugumuzu yazarsak;
y+z+k = A => 2x+2y= A olur. yani 2 tane üçgen ve 2 tane kareye ihtiyaç vardır. CVP :C
Cevap3:
Yol soruları olarakta karşımıza çıkabilecek klasik soru tiplerindendir.
s>a olmalı cunku satıs her zaman kar saglanabılmesı ıcın alıstan buyuk değere sahiptir.
s=5a-1368 ise s gördugumuz yere bu degerı yazarsak;
5a-1368>a => 4a> 1368 a>342 olur. O halde kar yapılması isteniyorsa a'nın alabileceği en küçük değer 343'dür. CVP:A
Cevap1.
Şekillere bakaraka elimizde olan değerleri şu şekilde yazabiliriz;
a-b=6
a/b=3 => a=3b
(a+c)/2=8
c-d=6
c/d=k
a= 3b ise a-b=6 denkleminden a'ya 3b diyelim o halde;
3b-b=6 , b=3 'dür.
a=9 olur.
(a+c)/2=8 => c=7
c-d=6 => d=1 olur
k=c/d idi. K=7 olur. Cvp:B
Cevap2: iki kare farkı denkleminden; üstteki denklemin açılımı (2a-b) (a-2b) olur. alttaki ise (a+2b)/2 'dir. yerlerine yazıp sadeleştirme yaparsak;
2.(2a-b) sadeleşmiş halini elde ederiz. 2a-b = 2 değerini almış. O halde sonuc 2 X 2= 4 'tür. CVP: D
Alese hazırlanmaya başlamalıyım :/
Ekli dosyayı görüntüle 2298 kolay gelsin...
Cevap E gibi geldi bana.
bana da öyle geldi ama... cevap o değilmiş...
cevap kesin e.
Hocam, takıldığım ve çözemediğim sorular, yapılan son iki ales sınavında ki mantık sorularıdır. İşin ilginç yanı, önceki sorulan mantık sorularını yapabiliyordum ama bu son iki sınavda kalem oynatamadım, 3'lü kombinasyon mu ? 4'lü kombinasyon mu ? öyle bir şey diyorlar. Hayır, dediğim gibi önceki mantıkları yaparken bu son iki ales de yapamamak insanın canını sıkıyor. Acaba mümkünse, yapılan son iki ales sınavındaki mantık sorularını anlatarak çözmeniz ya da çözebilen arkadaşların anlatması mümkünmüdür. Öyle tahmin ediyorum ki forumda üye pek çok kişi için de faydalı olacaktır böyle bir şey...
TODAİE sınavında çıkmış soru ve cevabı da E değil