ALES Takıldığınız/Çözemediğiniz Sorular Bölümü Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Radiation1

Öğrenci
Evet hocam gayet anlaşılır oldu teşekkür ederim :)
Komik olucak ama ben taralı alanda ifade edilmesi gerektiğini düşündüm durdum soruda, fakat ikisinin toplamı % 100 olduğu için bir şeyleri yanlış yaptığımı anladım,meğer ben şekli tamamen yanlış yorumlamışım :) :)
şimdi sorun kalmadı :)

- - - Güncellendi - - -

hocam 62,5 + 37,5 = 100
360 derece 100'e denk ise
birim olarak 3,6 elde ederiz

62,5 * 3,6 = 225
37,5 * 3,6 = 135

225 / 135 = 0,6 olacaktır şekillere gore 3/5 yani 3 dilim 37,5, 5 dilim ise 62,5'u gosterecektir...

Hocam Teşekkür ederim :)

Es_r

Öğrenci
Evet hocam gayet anlaşılır oldu teşekkür ederim :)
Komik olucak ama ben taralı alanda ifade edilmesi gerektiğini düşündüm durdum soruda, fakat ikisinin toplamı % 100 olduğu için bir şeyleri yanlış yaptığımı anladım,meğer ben şekli tamamen yanlış yorumlamışım :) :)
şimdi sorun kalmadı :)

- - - Güncellendi - - -

Hocam Teşekkür ederim :)

Hep dikkatsizlikten kaçırıyoruz zaten soruları, aynı durum bende de fazlasıyla mevcut :)

hocam 75 derecelik acıyı C kösesinden karsı kenara (AB kenarına) indirirsek bir dogruyla, 15 derecelik ve 60 derecelik iki acı olusturuz. bi tarafta 30-60-90 ucgenı olusur. diğer tarafta 15-15-150 ucgenı. 30-60-90 ucgenınden butun kenar uzunluklarını bulabılıriz. Mesela dogrunun ındıgı noktaya H dersek. AC=6 CH=12 ve AH=6kök3. BH=12 olacak, 15-15-150 üçgeninden olayı. AB kenarı da toplamda AH+BH olacak. Bu da 12+6kök3 dur. Ucgenın alanı da 36+18kök3 tur.

muhibbi

Öğrenci
hocam işte yazdım ya altına güncelleyip benim çözdüğüm gibi çözün siz işlem hatası var sadece :D sonunda çarpma işlemini parantezin içine uygularken hata yapmışım sadece onu da en sona güncelledim bakın :)

muhibbi

Öğrenci
Cevap üzerinde yazdığı gibi B seçeneğidir.
Ekli dosyayı görüntüle 1486

Hocam öncelikle çok farklı bir soruymuş :) Şimdi fikir yürüttüm ama umarım soruyu doğru anlayabilmişimdir. 9 tane bilye var bunları eşit kollu terazide ilk tartımda herhangi 3 tanesini bir kola diğer 3 tanesini de diğer kola koyarsak iki seçenek olur: birinden biri diğerine baskın gelirse 2 kez daha tartım yapıp doğru olanı bulabiliriz bu da 3 eder. lakin farklılık olmazsa; dışarıda kalan 3 bilyeden bir tanesini bir kola bir tanesini de diğer kola koyarız. Ağırlık değişirse sonuç çıkar ama değişmediğini var sayarsak son tartımda da kalan bilyeyi kollardan birinden bir bilye çıkarıp yerine koyarız böylece yine en az 3 tartımda sonuca ulaşırız. Karışık anlatmamışımdır umarım..

pmk

Öğrenci
ales 2006 aralık soru 26:

A, B sıfırdan ve birbirinden farklı rakamlar, AA ve BB iki basamaklı birer sayı olmak üzere,

(AA)^(1/3) + (A)^(1/3) bölü (BB)^(1/3) + (B)^(1/3) ifadesinin değeri bir tam sayıya eşit olduğuna göre, A+B kaçtır?

çözümde A'ya 8, B'ye 1 demişler ama (88)^(1/3) veya (11)^(1/3) dışarıya nasıl tam sayı olarak çıkıyor anlamadım.

m3sut

Öğrenci
Hocam öncelikle çok farklı bir soruymuş :) Şimdi fikir yürüttüm ama umarım soruyu doğru anlayabilmişimdir. 9 tane bilye var bunları eşit kollu terazide ilk tartımda herhangi 3 tanesini bir kola diğer 3 tanesini de diğer kola koyarsak iki seçenek olur: birinden biri diğerine baskın gelirse 2 kez daha tartım yapıp doğru olanı bulabiliriz bu da 3 eder. lakin farklılık olmazsa; dışarıda kalan 3 bilyeden bir tanesini bir kola bir tanesini de diğer kola koyarız. Ağırlık değişirse sonuç çıkar ama değişmediğini var sayarsak son tartımda da kalan bilyeyi kollardan birinden bir bilye çıkarıp yerine koyarız böylece yine en az 3 tartımda sonuca ulaşırız. Karışık anlatmamışımdır umarım..

Teşekkür ederim hocam. Soruyu anlamama yardımcı oldun. 3er 3er koymaktansa 4er 4er koymamız gerekiyor. Sonra hangi taraf ağır basıyorsa o kısımdaki bilyeleri tek tek elimizde kalan bir tane bilye ile tek tek değiştirerek en az 3 kerede bulabiliriz. :)

Teşekkür ederim....

muhibbi

Öğrenci
Teşekkür ederim hocam. Soruyu anlamama yardımcı oldun. 3er 3er koymaktansa 4er 4er koymamız gerekiyor. Sonra hangi taraf ağır basıyorsa o kısımdaki bilyeleri tek tek elimizde kalan bir tane bilye ile tek tek değiştirerek en az 3 kerede bulabiliriz. :)

Teşekkür ederim....

Yok hocam en başta öyle denedim 3 değil 4 ediyor o zaman :) O yüzden 3'er koyacağız..

muhibbi

Öğrenci
3 top koyarsak da 3 den fazla (4 defa) denemiş olmuyor muyuz?

Hocam aşağıda açıkladım 3 kere denemiş oluyoruz ben de tam tersi 4'er koyduğumuzda 3'ten fazla deneyeceğimizi düşünüyorum ki öyle oluyor.. Yalnız biz resmen cevabın 3 olduğunu bilerek zorladık sınavda çıksa ne olurdu bilmem :)

m3sut

Öğrenci
Hocam aşağıda açıkladım 3 kere denemiş oluyoruz ben de tam tersi 4'er koyduğumuzda 3'ten fazla deneyeceğimizi düşünüyorum ki öyle oluyor.. Yalnız biz resmen cevabın 3 olduğunu bilerek zorladık sınavda çıksa ne olurdu bilmem :)

Hocam senin dediğin gibi olmuyor. İlk tartmayı hesaba katmıyorsun. İlk tartıyı hesaba katınca 4 oluyor senin hesaplamada.

Cevabın açıklamasına ulaştım. Aşağıdaki gibi yapmışlar.
Ekli dosyayı görüntüle 1487

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...