Füruzan'ın pek muteber romanı " 47'liler "e atıf yapılmış.Ne de olsa akademi dünyası, atıf deryası...

Hocam daha önce kaynakları toparlamıştım, ihtiyaç yayınlarını bulamadım. Total'de 52 vardı yani, kalan 3 tanenin sadece sayısal kısmını çözmeyi düşünüyorum. Çok sıkıldım çünkü, ve test çözdükçe iyice düşüyor net sayısı bu yüzden yarın itibariyle çalışmalarımı noktalıycam. peki ben size sorayım neden "47"![]()
arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Ben alesde sözelciyim. Şimdiye kadar hep 4 matematik sorusu bir türkçeye denk geliyor diye biliyordum. Acaba doğru mu biliyorum, yoksa iki matematik bir türkçe ye mi denk geliyor?
sözelde iki matematik bir türkçeyle denk;
mat1 türk1 türk2
0.2---0.4---0.4
Yanlış doğruyu götürüyor.
bu sinav kagidinda niye gorunmuyor ??
- - - Güncellendi - - -
acaba bu konuyla ilgili herhangi bir yazili aciklama bir yerlerde var midir? sinav sonuc kagidinda sadece dogru ve yanlis sayilar gozukuyor cunki yani net=? diye bir sey yok.
Evet sonuç kağıdında yazmıyor ancak soru kitapçığının 2. sayfasında açıklamalar bölümündeki maddelere bakarsanız;
Bu testler puanlanırken her bölümde doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı o bölümle ilgili ham puanınız olacaktır. ifadesi yer alıyor.
Evet simdi anliyorum ki yanlislar dogrulari siliyor. Cok tesekkurler yardiminiz icin.
ooo çok sevindim ben bu işe![]()