ALES'e Günler Kala...

47

Moderator
Füruzan'ın pek muteber romanı " 47'liler "e atıf yapılmış.Ne de olsa akademi dünyası, atıf deryası...

47'liller romanı ile ilgili bir benzerlikte romanın kahramanı ile ben aynı şehirde doğmuşuz ve çocukluk yıllarımız aynı şehirde geçmiş :) Güzel noktadan yakalmışsız. :applause:

Hocam daha önce kaynakları toparlamıştım, ihtiyaç yayınlarını bulamadım. Total'de 52 vardı yani, kalan 3 tanenin sadece sayısal kısmını çözmeyi düşünüyorum. Çok sıkıldım çünkü, ve test çözdükçe iyice düşüyor net sayısı bu yüzden yarın itibariyle çalışmalarımı noktalıycam. peki ben size sorayım neden "47" :)

47 ilginç bir rakam, her bakan ayrı bir anlam çıkarıyor. Edebiyatla ilgilenen ve okuyan arkadaşlar 47'liler romanını, film izleyenler 47 Ronin'i, Oyuncular Ajan 47'yi, Askerler Ak-47'yi, Pilotlar Thunderbolt P47'yi, yaşlılar yaşımın 47 olduğunu düşünüyor. bBölye bir rakam 47. Seviyorum nickimi. Ayrıca forumdaki tek iki harfli nick bana ait. Yarım ton rüşvet verdim bu nick için :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende Fem ygs simetri 3'lü set bitirdim, arkasından uzman kariyer stratejik ales setini, isa güleç sözel mantık kitabını bitirdim, x yayıncılık denemeleri bitirdim artı ihtiyaç 3 denemem kaldı, kalanları da bu iki günde bitirmeyi planlıyorum.Şu an denemelerde istediğim puanları hep alıyorum ancak yukarı da bir arkadaşın dediği gibi şans faktörü çok önemli,inanın öss zamanı bu kadar uğraşmadım.ÖSS 'ye hazırlandığım yıl sadece yaprak test çözdüm.Emek veren herkesin karşılığını alması dileğiyle, biraz da bu işler kısmet.Bakalım..

Mrvsnt

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Ben alesde sözelciyim. Şimdiye kadar hep 4 matematik sorusu bir türkçeye denk geliyor diye biliyordum. Acaba doğru mu biliyorum, yoksa iki matematik bir türkçe ye mi denk geliyor?

demircan_053

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Ben alesde sözelciyim. Şimdiye kadar hep 4 matematik sorusu bir türkçeye denk geliyor diye biliyordum. Acaba doğru mu biliyorum, yoksa iki matematik bir türkçe ye mi denk geliyor?

sözelde iki matematik bir türkçeyle denk;
mat1 türk1 türk2
0.2---0.4---0.4

H

hüsran olmasın

Guest
ALES deneyimim 2013 sonbahar ile başladı sırasıyla;

2013 sonbahar 73
2014 ilkbahar 81
2014 sonbahar 77 bu sınavlara girdim ve bu puanları aldım hiçbirine de çalışmadım 2015 ilkbahara da tek soru bile çözmeden gireceğim hedefim eşit ağırlık puan türünden 81 puanı geçebilmek
soruların ciddi bir kısmını yine göremeyeceğimi düşünüyorum ama inşallah öyle olmaz herkesin amacına ulaşması dileğiyle sınava gireceklere başarılar

ugurspdr

Öğrenci
Eşit ağırlık çıkışlıyım, pdr alanında akademik kariyer yapmak, mümkünse ylsy'den faydalanmak istiyorum ama böylesine sözel bir alanda neden yıllardır matematikle boğuştuğuma da anlam veremiyorum. Bilimsel merakı sıfır, lisansta bir sunum bile yaparken kekeleyen, rapor yazmayı bilmeyen, apa standardı kaynak gösteriminden bihaber ama matematigi iyi olan herkese akademisyenlik yolu açık. Benim matematik yeteneksizleri ise ancak bu şekilde öfkelenmekle meşguller.
Allah herkesin yardımcısı olsun, bu ales son şansım, başaramazsam bana 1 yıla mal olacak :)

fedailer

Öğrenci
merhaba ales te yanlislar dogrulari goturuyor mu? Zira sinav sonuc kisminda sadece dogru ve yanlis cevap sayilari yaziyor, ayni yds gibi. yani yds de yanlis dogruyu goturmuyor peki ya ales? eger goturuyor ise niye netlerimizi gosteren bir bilgi yok? cevaplarsaniz sevinirim..

Bebegüm

Öğrenci
bu sinav kagidinda niye gorunmuyor ??

- - - Güncellendi - - -

acaba bu konuyla ilgili herhangi bir yazili aciklama bir yerlerde var midir? sinav sonuc kagidinda sadece dogru ve yanlis sayilar gozukuyor cunki yani net=? diye bir sey yok.

Evet sonuç kağıdında yazmıyor ancak soru kitapçığının 2. sayfasında açıklamalar bölümündeki maddelere bakarsanız;
Bu testler puanlanırken her bölümde doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı o bölümle ilgili ham puanınız olacaktır. ifadesi yer alıyor.

fedailer

Öğrenci
Evet sonuç kağıdında yazmıyor ancak soru kitapçığının 2. sayfasında açıklamalar bölümündeki maddelere bakarsanız;
Bu testler puanlanırken her bölümde doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı o bölümle ilgili ham puanınız olacaktır. ifadesi yer alıyor.

Evet simdi anliyorum ki yanlislar dogrulari siliyor. Cok tesekkurler yardiminiz icin.