ALES'te Tespit Edilmek İstenen Nedir? ve Başarısızlık Sebepleri Nelerdir?

nehir

Öğrenci
ALES mantığa ve yoruma dayalı bir sınavdır. Bu sınavda önemli olan hızlı düşünme ve zamanı çok iyi kullanmaktır. Herhangi bir lisans programını tamamlamış aday ALES sorularını zaman kısıtlaması olmazsa doğru çözebilir ama burada önemli olan bize tanınan süre içerisinde soruları doğru çözmektir.

Neden başarısız olunur?

Eğer bir soru üzerinde çok düşünüyor soruya takılıp kalıyorsanız, hızlı çözeyim derken soruyu yanlış anlayıp yanlış çözenlerdenseniz, sınava yeterince motive olamamışsanız ve okuma alışkanlığınız yoksa bu sınavda başarısız olursunuz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kacak87

Öğrenci
konu biraz eski ama deneyimli arkadaşlar(özellikle düşük nottan yükseğe çıkanlar) deneyimlerini paylaşırlarsa daha güzel olur. iyi yapan hep yapıyor zaten
 

incirreçeli

Öğrenci
bence ales biraz zamanı doğru kullanma ve pratik düşünme ve bunu kısa sürede uygulamaya koymaktır. Özellikle çok soru çözmenin pratikliği arttıracağını bu sınavda zamanı iyi kullanmaya etki edeceğini düşünüyorum
 

sametweb

Öğrenci
Analitik dusunebilme ve okudugunu kavrayabilme becerini olcuyor. Tamam cok iyi olcuyor olmayabilir ama amaci bu. Yoksa istedigin kitabı goster 20 yil ugrasan ortalama her insan cozer.
 
A

Akademik Forum

Guest
Aleste Başarılı Olmak

Bence ales asla okuma alışkanlığı olan bir insanın çok rahat üstesinden gelebileceği bir sınav değil. Bir kere analik zeka, yok efenim düşünmedir bilemem nedir gibi olumlu sıfatları en son yapıştıracağınız türden bir sınavdır. Siz ne zaman ufkunuzun genişliği ile soruya baksanız soru size dar bak der. Zaten sınavdaki soruların içeriğine baktığınızda da bir çoğu hatalıdır. Özetle bir eleme taktiği olan bu sınava nice anlamlar yükleyerek moralinizi bozmayın. 3.dünya ülkelerinde uygulanan saçma sapan eleme tekniklerinden biri işte. Bu sınavda başarılı olup havalara uçanlar da gitsin kendini uçurumdan atsın. Ezberci mantığı yücelten engelli bir ülkenin ruhu şad çocukları.
 
A

Akademik Forum

Guest
evet ya! dikkat ettimde bu tur sinavlari pakistan, hindistan gibi ulkelerde daha cok yapiyorlar!
 

irem!

Öğrenci
Ales sınavı tamamen süreyle sıkıntısı olan bir sınav bizler süre olmadan alıp çözmek istesek eminim çok daha iyi şeyler yapabiliriz fakat işin içine süre girince malesef telaşa kapılıp işlem hataları yapıyoruz. Ales için yapmamız gereken en iyi şey pratik çözümler üretmek süreyi iyi kullanmak.
 
Üst