AÖF'de 2. üniversite olarak bir bölüm okumak mantıklı mı?

TekilBey

Öğrenci
Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim Aöf'de 2 Yıllık Sosyal hizmet, Sosyoloji veya İşletme bölümlerinden birisini okumayı planlıyordum fakat hiçbir işe yaramadığını, tamamen para tuzağı olduğunu söyleyen insan sayısı bir hayli fazla siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, zaman ve para kaybı mı? Yoksa yarar sağlar mı, sağlarsa ne kadar sağlar?

Not: Bu konuyu açabileceğim bir başlık bulamadığım için buraya açtım, kusura bakmayın. :confused: :abnormal:
 

Ink Bottle

Moderator
hiçbir işe yaramadığını, tamamen para tuzağı olduğunu söyleyen insan sayısı bir hayli fazla :confused: :abnormal:

Bu zihniyetteki insanlar için evet para tuzağıdır. Söz konusu üniversitenin daimi olarak akademik personeliyim ve AÖF'e ne kadar emek harcandığını, kalitesinin artırılması için durmaksızın nasıl çalışıldığını bizzat kendim de bir dersin koordinatör yardımcısı olduğumdan dolayı biliyorum. Yeni ders malzemeleri üretmek, seslendirmeler yapmak, kitapları revize etmek, özetler hazırlamak, kısacası her şeyi öğrencinin en güzel şekilde anlayacağı hale getirmek için tüm üniversite personeli olarak hepimiz azami özenle çalışıyoruz ve bunun karşılığında insanların böyle yorumlar yapması ziyadesiyle üzücü. AÖF yönetimi tüm dünyadaki yenilikleri sürekli takip ediyor, her ay seminerler oluyor, fikir alış-verişleri oluyor hocalar arasında eğitim kalitesini artırmaya yönelik.

Özetle, AÖF'te verilen eğitimin kalitesi konusunda bir şüpheniz kesinlikle olmasın. Tabii ki bir milyondan fazla öğrencinin olduğu bu sistemde zaman zaman ufak tefek aksaklıklar olabilir fakat genel anlamda sistemin verimli çalışabilmesi için her şey yapılıyor.

Neticede bu işte adayın kendisine de çok pay düşüyor. Sınavdan 1 gün önce internetten özet bulup çalışan o şekilde dersleri iyi kötü geçen ya da kalan biri tabii ki çok fazla şey öğrenemez. Ancak layıkıyla ders materyallerine çalışan, ek araştırmalarını yapan, öğrenen biri o diplomanın hakkını verecek bilgi birikimine de sahip olur.

İyi çalışmalar...
 
Üst