DPB nın sitesinde kurumlararası geçiş konusunda şöyle bir şey buldum. 2 yılı tamamlama durumunun kalktığını belirtmekte. benim yanlış anladığım bir durum var mı bilmiyorum. link şöyle:
Kurumlararası Geçiş (Naklen Atanma)
Diğer taraftan, 28/07/2009 tarihli ve 27302 sayılı Resmi Gazeteâde yayımlanan Kamu Personeli Genel Tebliğiânin (Devlet Memurluğuna Alınma) (Seri No:1) 6 ncı maddesinin âÖğretim Görevlileri, Okutmanlar ve Öğretim Yardımcılarının Devlet Memurluğuna Alınmalarıâ başlıklı (B) fıkrasında; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 31 inci maddesine göre istihdam edilen öğretim görevlileri, 32 nci maddesine göre istihdam edilen okutmanlar ve 33 ile 50 nci maddelerine göre istihdam edilen araştırma görevlileri, uzmanlar, çeviriciler ile görev süreleri sona erenlerin Devlet memuru olabilmek için en az iki yıl süreyle görev yapmış olmaları şartı düzenlenmekteydi. Fakat; Tebliğin 6/B maddesinde yer alan âen az iki yıl görev yapmaâ şartına açılan dava sonrası Danıştay Onikinci Dairesiânin 10/02/2012 tarihli, E:2010/8348 sayılı kararında, 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesinde yeniden memuriyete atanmada dava konusu Tebliğde yer alan süre şartının aranmadığı, 657 sayılı Kanunun öngörmediği bu kısıtlayıcı şartın Tebliğ hükmü ile getirilmesinde yasaya ve hukuka uyarlık bulunmadığını gerekçe göstererek en az iki yıl görev yapmış olma şartının yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir.
24/05/2013 tarihli ve 28656 sayılı Resmi Gazeteâde yayımlanan Kamu Personeli Genel Tebliği (Seri No:4) ile Kamu Personeli Genel Tebliği (Devlet Memurluğuna Alınma) (Seri No:1) yürürlükten kaldırılmış olup, diğer personel kanunlarına tabi olanların Devlet memurluğuna alınmalarına ilişkin herhangi bir özel şarta yer verilmemiştir.
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde adı geçen şahsın 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi kapsamında iki yıl şartı olmadan Üniversitenize naklen atanmasının mümkün olduğu değerlendirilmektedir
- - - Güncellendi - - -
DPB nın sitesinde kurumlararası geçiş konusunda şöyle bir şey buldum. 2 yılı tamamlama durumunun kalktığını belirtmekte. benim yanlış anladığım bir durum var mı bilmiyorum. link şöyle: http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/gorus/kurumlararasi-gecis-naklen-atanma
Diğer taraftan, 28/07/2009 tarihli ve 27302 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personeli Genel Tebliğinin (Devlet Memurluğuna Alınma) (Seri No:1) 6 ncı maddesinin Öğretim Görevlileri, Okutmanlar ve Öğretim Yardımcılarının Devlet Memurluğuna Alınmaları başlıklı (B) fıkrasında; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 31 inci maddesine göre istihdam edilen öğretim görevlileri, 32 nci maddesine göre istihdam edilen okutmanlar ve 33 ile 50 nci maddelerine göre istihdam edilen araştırma görevlileri, uzmanlar, çeviriciler ile görev süreleri sona erenlerin Devlet memuru olabilmek için en az iki yıl süreyle görev yapmış olmaları şartı düzenlenmekteydi. Fakat; Tebliğin 6/B maddesinde yer alan en az iki yıl görev yapma şartına açılan dava sonrası Danıştay Onikinci Dairesinin 10/02/2012 tarihli, E:2010/8348 sayılı kararında, 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesinde yeniden memuriyete atanmada dava konusu Tebliğde yer alan süre şartının aranmadığı, 657 sayılı Kanunun öngörmediği bu kısıtlayıcı şartın Tebliğ hükmü ile getirilmesinde yasaya ve hukuka uyarlık bulunmadığını gerekçe göstererek en az iki yıl görev yapmış olma şartının yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir.
24/05/2013 tarihli ve 28656 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personeli Genel Tebliği (Seri No:4) ile Kamu Personeli Genel Tebliği (Devlet Memurluğuna Alınma) (Seri No:1) yürürlükten kaldırılmış olup, diğer personel kanunlarına tabi olanların Devlet memurluğuna alınmalarına ilişkin herhangi bir özel şarta yer verilmemiştir.
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde adı geçen şahsın 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi kapsamında iki yıl şartı olmadan Üniversitenize naklen atanmasının mümkün olduğu değerlendirilmektedir