Araştırma Görevlisi İlanındaki Kadro Derecesi?

Gezence

Öğrenci
Merhaba,

Genel şartları itibari ile şartlarını sağladığım bir araştırma görevlisi ilanına başvuru yapmak istiyorum ancak ilanda kadro derecesi 4 olarak belirtilmiş.
Bu ne anlama geliyor? 2009 mezunuyum ve devlet kadrolarında dereceler 3 yılda bir artıyordu diye hatırlıyorum.
Araştırma görevlisi kadrosundaki derecede aynısı mıdır? Yani bu ilandaki kadro derecesi 4 denmesi 12 senelik iş tecrübesi şartı arandığını mı gösteriyor?

Birde merak ettiğim diğer konu herhangi bir araştırma görevlisi, görev yaptığı üniversiteden başka bir üniversiteye geçiş yapabiliyor mu?
Geçiş hakkı var ise şartları nelerdir?
Mecburi görev süresi, gitmek istediği üniversitenin kendisini talep etmesi gibi şartlardan bahsediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim..

Gezence

Öğrenci
Arkadaşlar kadro derecesi meselesini öğrendim ama üniversite arası geçiş şartları hakkında bilgi verebilecek kimse yok mu ?

panzehir65

Öğrenci
konu eski ama bir cevap alırsam çok mutlu olacağım.ben bugün çıkan bir ilanın şartlarını sağlıyorum.yeni mezunum.kadro derecesi 4 diye belirtilmiş.bu ne anlama geliyor.ben başvuramıyor muyum?deneyim mi aranıyor?

N

nefertitism

Guest
Ben de öğrenmek isterim. Ama tecrübe şartı olan, öğretim görevlisi kadrosu diye biliyorum.

panzehir65

Öğrenci
zaten mantıken de olmuyor.4.derece 12 yıl deneyim demek.23 ünde mezun olan biri zaten 12 sene sonra 35 yaşından gün almış olmuyor mu? umarım öyle değildir.başvurmak istiyorum hemen.kadro dereceleri hakkında bilgi veren arkadaşa şimdiden teşekkürler.:)

N

nefertitism

Guest
zaten mantıken de olmuyor.4.derece 12 yıl deneyim demek.23 ünde mezun olan biri zaten 12 sene sonra 35 yaşından gün almış olmuyor mu? umarım öyle değildir.başvurmak istiyorum hemen.kadro dereceleri hakkında bilgi veren arkadaşa şimdiden teşekkürler.:)

bence başvur, zaten biliyorsundur 90 Kpds sınırı koyup 84 le araştırma görevlisi alan üniversite var bu ülkede. bilmem anlatabildim mi :)

Arkadaş çok doğru söylemiş:). 4.derece bir arş gör kadrosuna basvuru yapmayı dusunuyorumda, iş tecrubem 6 ay, başvuru yapamaz mıyım? İlanda tecrübe konusuyla ilgili herhangi birşey yazmıyor. Derece dışında alalade bir 50-D ars gor ilanı.

teksas

Öğrenci
Ben uludağ üniversitesi personel daire başkanlığıyla yaptığım görüşmede tüm kadroların 4 çıktığını söylediler.

trexq

Öğrenci
şimdi sonuç olarak basvurabiliyor muyuz basvuranlar yazmamıs bir sorun oldu mu diye. bende yeni mezunum kadro 4. dereceden . 4. derecenin şartı nedir peki?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
şimdi sonuç olarak basvurabiliyor muyuz basvuranlar yazmamıs bir sorun oldu mu diye. bende yeni mezunum kadro 4. dereceden . 4. derecenin şartı nedir peki?
Araştırma görevlisi kadrolarında sorun çıkmıyor genelde hocam, 5'e kadar yeni mezun alıyorlar ama 4 için 3 yıllık devlet memuriyeti istenir yasal olarak.

trexq

Öğrenci
Araştırma görevlisi kadrolarında sorun çıkmıyor genelde hocam, 5'e kadar yeni mezun alıyorlar ama 4 için 3 yıllık devlet memuriyeti istenir yasal olarak.

mesela ytü nin bir ilanı var 4. derece kadro için ve yüksek lisans yapıyor olmak şartı da var diyor. o nasıl oluyor.
3 yıl devlet memuriyeti ve yüksek lisans şartı mı var :)

bu arada sitedenin birinde arkadas yazmış.

"arkadaşlar bugün okulu aradım sordum o sizinle ilgili bir durum değil dediler yani 4 veya 7 olması hiç farketmez başvurabilirsiniz..."

dediğiniz gibi sorun çıkmıyor herhalde hocam teşekkürler.

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
mesela ytü nin bir ilanı var 4. derece kadro için ve yüksek lisans yapıyor olmak şartı da var diyor. o nasıl oluyor.
3 yıl devlet memuriyeti ve yüksek lisans şartı mı var :)
Ellerinde derece kalmamışsa verirler daha önceden de dediğim gibi normal şartlarda kadro derecesinin 2 altını ya da 2 üstünü hak etmelisiniz ama başvurmanızda bir sakınca yok.

trexq

Öğrenci
Ellerinde derece kalmamışsa verirler daha önceden de dediğim gibi normal şartlarda kadro derecesinin 2 altını ya da 2 üstünü hak etmelisiniz ama başvurmanızda bir sakınca yok.

çok teşekkür ederim son olarakta basvuru formunda basvurdugu kadronun niteliği yazıyor onu anlamadım. hani şu bölümden mezun olmak yükske lisans yapıyor olmak falan yazıyor onu mu yazacagız.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
çok teşekkür ederim son olarakta basvuru formunda basvurdugu kadronun niteliği yazıyor onu anlamadım. hani şu bölümden mezun olmak yükske lisans yapıyor olmak falan yazıyor onu mu yazacagız.
Bildiğim kadarı ile öyle olması lazım ama linkini verirseniz bakarım.

soozecage

Öğrenci
Kadroda 50d veya 33a yazmıyorsa arayıp sormalı mıyız yoksa hiçbir şey yazmaması bu kadronun 33a kadrosu olduğu anlamına mı geliyor?