Nazmi hocam mühendisler 4 dereceli kadroya başvurabilir mi? Sadece lisans mezunu şartı var.
Merhaba, normal şartlarda tabiki o dereceyi karşılamanız lazım akademik personellerde yok diye bir şey yok çünkü 3. dereceden açılan bir öğretim görevlisi kadrosuna tecrübesiz biri başvuramaz o yüzden ilana da çalışma şartı koyarlar. Muvafakata da gerek yok istifa etsenizde aynen o kademe ve derece ile geçersiniz ve YÖK içinde olduğundan atamanız yapılır kadro dereceniz 2 olur maaşa esas ise 5/3 olarak devam eder. Bildiğim kadarı ile 6 yıllık çalışma 2. dereceyi karşılar.Nazmi Hocam Merhaba,
Ben bir üniversitede 5 yıldır 50D arş. gör. kadrosunda çalışıyorum.
Şimdilerde başka bir üniversitenin ilan ettiği 2. dereceden uzman kadrosuna başvurmak istiyorum. Benim şuan derecem 5\3 kafama takılan bir kaç soru oldu size danışmak istedim.
Benim mevcut derecem 5 iken, 2. dereceden ilan edilen uzman kadrosuna atanmam mümkün müdür?
Yasal olarak 2. dereceden kadronun niteliklerine sahip olmadığım gibi bir sorunla karşılaşır mıyım?
Uzman kadrosu ilanı veren üniversitenin personel daire başkanlığını aradığımda kadro derecesi şartının idari personeller için olduğunu akademik personellerde bu durumun sorun olmayacağını belirttiler ancak ben yinede mevcut üniversitemin muvafakat vermemesi nedeniyle istifa etmek durumunda kalırsam ortada kalmak istemiyorum.
Mevcut derecemden daha düşük bir kadroya başvurmam doğru mudur? Bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler.
Evet hocam sizin için sıkıntı olmaz, hatta 2. dereceden başladığınızda yeşil pasaportunuzu bile hemen alabileceksiniz.Nazmi Hocam, doğru anlamış olmak için soruyorum,
Benim deneyimim 5 yıl ve yüksek lisansım var, bahsettiğim kadro 2 yıllık deneyim istiyor.
Sizin yazdıklarınızdan 6 yıllık deneyimim olmasa dahi istifa edersem hiç bir sorun olmadan 2. dereceden uzman kadrosuna atanabileceğimi anlıyorum.
Umarım doğru anlamışımdır.
Teşekkürler.