Araştırma Görevlisi İstifa

serjazz

Öğrenci
iyi günler diliyorum. Benim istifa hakkında bir iki sorum olacaktı. Araştırma görevlisi olarak sınavı kazanıp göreve başladıktan sonra ayrılmak için bunun belirli bir süresi var mıdır? Şöyle ki; göreve A üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başladık ama memnun kalmadık. sonra da bir süre sonra B üniversitesinde yeni kadro açıldı. B üniversitesinin sınavını kazandıktan sonra A üniversitesinden hemen istifa edebilir miyiz? işe başlarken bizlere zorunlu olarak bir çalışma süresi getiriyorlar mı? Teşekkür ederim hocam,iyi çalışmalar diliyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Senet imzalamadan istifa edebilirsiniz sorun olmaz ama imzaladıktan sonra seneti ödemenizi isteyeceklerdir. Yani senet imza süresi ile istifa süresi arasındaki tutarı öderseniz yine istifa edebilirsiniz.

serjazz

Öğrenci
hocam teşekkür ederim. Doğudaki üniversitelerde açık olduğunda dolayı oralarda pek hocamız bulunmuyor. Böyle olduğu halde araştırma görevlisi arkadaşlarımız hem haftada 30 saate yakın derse giriyorlar ve hiç bir ek ödeme almıyorlar, böyle olduğu durumda bile senet imzaladıktan sonra istifa edilecek bir duruma gelindiğinde sonra ki maaşı geri istiyorlar. Bu sistemi bir türlü anlamış değilim inanın.. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum.

karateboy

Öğrenci
ben de buna ilave bir iki soru sorabilirmiyim,
şu anda yüksek lisans yaptıgım üniversitede benim için 50/d ile maddesinden kadro açılacak, burda göreve başlayıp, daha sonra X üniversitedesindeki normal kadroya başvurup, 50/d den istifa edebilirim demi? Herhangi bir yaptırımı falan var mıdır?

Teşekkürler...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır hiç bir yaptırımı yoktur. Zaten 50/d burslu öğrencilik gibidir, hiç bir sorun çıkmaz.

argordr

Öğrenci
herkese merhabalar,
ben 35 madde ile gorevlendirirldiğim universitede doktoramı yeni bitirdim ve eski üniversiteme geri dondum. baska bir universiteye ögretim üyesi, yüksek okula ögretim gorevlisi olarak veya yine üniversitenin birine tekniker olarak gecmeyi düşünüyorum. bu nedenle istifa etmem gerekebilir. öncelikli olarak ne yapmam gerekiyor. gideceğim yerin kadro acmasını mı? muvafakat işlemleri için ne yapmam gerekiyor? bu saydıgım yerlerden birine gecebilirsem mecburi hizmetimi yine bir devlet kurumunda tamamlama gibi bir dururmum olabilirmi? yurt dısında master veya doktora yapanlar gibi maas dısında ayrıca bir ucret (sadece asistan olarak enstitu kadrosunda olanlar gibi calıstıgımın karsılıgını aldıgım için) almadıgım için ödeme yapmam gerekiyor mu? ödeme ne kadar olur. benim senette 50 bin yazıyo ve 7 yıl, acaba bunun için ne kadar ödeme yapmam gerekir. çok acil bilgilendirirseniz sevinirim. saygılarımla

lxDeVILxl

Öğrenci
Merhabalar,

Benim de ufak bir-iki sorum olacak istifa hususunda. 50/d kadrosundan istediğimiz zaman istifa edip, hiçbir ücret ödemeden görevimizden ayrılabiliyor muyuz? Peki bu 33/a kadrosu için de aynı mı?

Şimdiden teşekkürler.

kaze

Doçent
Merhabalar,

Benim de ufak bir-iki sorum olacak istifa hususunda. 50/d kadrosundan istediğimiz zaman istifa edip, hiçbir ücret ödemeden görevimizden ayrılabiliyor muyuz? Peki bu 33/a kadrosu için de aynı mı?

Şimdiden teşekkürler.

öyp ile atanmamaışsanız tazminat zaten yok ister 33/A ister 50/D ..... ÖYP ile atanmışsanız kadro 33/A olmak zorunda hukuken ama fiilen 50/D olduguda görülmüştür....

Myrves

Öğrenci
herkese merhabalar,
ben 35 madde ile gorevlendirirldiğim universitede doktoramı yeni bitirdim ve eski üniversiteme geri dondum. baska bir universiteye ögretim üyesi, yüksek okula ögretim gorevlisi olarak veya yine üniversitenin birine tekniker olarak gecmeyi düşünüyorum. bu nedenle istifa etmem gerekebilir. öncelikli olarak ne yapmam gerekiyor. gideceğim yerin kadro acmasını mı? muvafakat işlemleri için ne yapmam gerekiyor? bu saydıgım yerlerden birine gecebilirsem mecburi hizmetimi yine bir devlet kurumunda tamamlama gibi bir dururmum olabilirmi? yurt dısında master veya doktora yapanlar gibi maas dısında ayrıca bir ucret (sadece asistan olarak enstitu kadrosunda olanlar gibi calıstıgımın karsılıgını aldıgım için) almadıgım için ödeme yapmam gerekiyor mu? ödeme ne kadar olur. benim senette 50 bin yazıyo ve 7 yıl, acaba bunun için ne kadar ödeme yapmam gerekir. çok acil bilgilendirirseniz sevinirim. saygılarımla

bu soruyu bende merak ediyorum.. Cevap verecek yok mu acaba:(

chimeneyes

Öğrenci
Bir universitede arastirma gorevlisi iken istifa ettigimizde hemen baska bir devlet universitesinde goreve baslayabilirmiyiz??? Yani bekleme suresi oluyor mu diger memurlar gibi?? Yoksa biyerden istifa ettik islemlemlerimizde bitti o unide, baska bir unide acilan kadroya gecebilirmiyiz hemen????

Mr December

Baş Editör
Bir universitede arastirma gorevlisi iken istifa ettigimizde hemen baska bir devlet universitesinde goreve baslayabilirmiyiz??? Yani bekleme suresi oluyor mu diger memurlar gibi?? Yoksa biyerden istifa ettik islemlemlerimizde bitti o unide, baska bir unide acilan kadroya gecebilirmiyiz hemen????

Akademide bekleme süresi yok.

- - - Güncellendi - - -

herkese merhabalar,

Yahoodaki 35. madde grubuna üye olun. Orada gerekli mesajlar ve dökümanlar var.

relaxy

Doçent
İstifa sonrası bu öyp alımlarında atanacak olan arş. gr. için yök'ün isteyeceği belgelere(sağlık raporu,12 fotograf gibi) ek olarak hangi belgeler istenebilir ?

chimeneyes

Öğrenci
33 A kadrolu bir araştırma görevlisiyim, istifa süreci için bilgi almak istiyorum. İstifanın kabul edilmemesi gibi bir durum söz konusu mudur? ayın 15.inde maaş yatıcak eğer bu hafta içinde istifa dilekçemi verirsem, yine maaşımla ilgili geri ödeme talep edilebilir mi? ortalama olarak ne kadar sürede istifa işlemleri gerçekleşir? Şu noktayı anlıyamadım. diyelim ki 20 gün yıllık iznim var istifa etmek de istiyorum. Önce yıllık izin dilekçemi verip o izin bittikten sonramı istifa dilekçemi vermem gerekiyor? yoksa izin süresinin başında istifa dilekçesini mi vermek gerekiyor? Bu konuyu net olarak anlayamadım? yardımcı olurmusunuz?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İstifa kAbul edilmemesi gidi bir durum yok sadece yasal hakları olan 4 haftayı kullanabilirler. Dilekçenizi ne zaman verdiğiniz değil de onalrın ne zaman kabul edeceğine ve ilişiğinizi ne zaman keseceğinize bağlı olarak ücret iadesi belli olur. Yıllık izniniz varsa onun için verin tabi dilekçeyi bu arada istifa işlemleri devam eder.

chimeneyes

Öğrenci
Sayın Hocam,
nolur mazur görün.... Net olarak anlıyamadım.... Yani önce yıllık izin alıp onun bitiminde mi istifa dilekçemi vermem gerekir? yoksa yılık iznimi aldığım gün istifa dilekçemide vermem mi daha uygun olur?

İstifa kAbul edilmemesi gidi bir durum yok sadece yasal hakları olan 4 haftayı kullanabilirler. Dilekçenizi ne zaman verdiğiniz değil de onalrın ne zaman kabul edeceğine ve ilişiğinizi ne zaman keseceğinize bağlı olarak ücret iadesi belli olur. Yıllık izniniz varsa onun için verin tabi dilekçeyi bu arada istifa işlemleri devam eder.

egeiletişim

Öğrenci
iyi günler diliyorum. Benim istifa hakkında bir iki sorum olacaktı. Araştırma görevlisi olarak sınavı kazanıp göreve başladıktan sonra ayrılmak için bunun belirli bir süresi var mıdır? Şöyle ki; göreve A üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başladık ama memnun kalmadık. sonra da bir süre sonra B üniversitesinde yeni kadro açıldı. B üniversitesinin sınavını kazandıktan sonra A üniversitesinden hemen istifa edebilir miyiz? işe başlarken bizlere zorunlu olarak bir çalışma süresi getiriyorlar mı? Teşekkür ederim hocam,iyi çalışmalar diliyorum.

merhaba sanırım öypden istifa edeceksıznı bende öypden bu sene atandım sakıncası yoksa neden istifa etmek istiyorsunuz endişelerim var benimde o yüzden merak ettim