Araştırma Görevlisi İstifa

ilhan32

Öğrenci
Sayın Nazmi Hocam MKÜ üniversitesinde ÖYP kapsamında Araştırma görevlisiyim. başka bi üniversiteyi ÖYP kapsamında kazandım ve 30.01.2013 tarihinde istifa dilekçesi verdim. (muvafakat verilmeyeceği için)15.02.2013 tarihinde bana resmi yazıyla geri dönüldü ve rektör imzalı resmi yazının son cümlesi şu şekilde ''Üniversitemize karşı mecburi hizmetinin bulunması nedeniyle istifası uygun görülmemiştir.'' bende sizin söylediğiniz gibi biliyordum ve ordaki personel şube müdürü ile konuştum. dil tazminatını ödemeye razı olduğumu ve ayrılmak istediğimi söyledim. beni en fazla 1 aylık yasal bekleme süresi kadar bekletebileceklerini ifade ettim. ama görüştüğüm personel bunun tamamen rektörün insiyatifinde olduğunu isterse beni ayırmayacağını ve ben ayrılmak istiyorsam 10 gün işe gitmememi ve bu şekilde müstafi olabileceğimi söyledi. bana öneriniz nedir? bunların hepsi cuma günü konuşulduğu için hiç bir işimi yapamadım. ne tavsiye edersiniz.

İstifa kAbul edilmemesi gidi bir durum yok sadece yasal hakları olan 4 haftayı kullanabilirler. Dilekçenizi ne zaman verdiğiniz değil de onalrın ne zaman kabul edeceğine ve ilişiğinizi ne zaman keseceğinize bağlı olarak ücret iadesi belli olur. Yıllık izniniz varsa onun için verin tabi dilekçeyi bu arada istifa işlemleri devam eder.

ruanus

Öğrenci
Hayır hiç bir yaptırımı yoktur. Zaten 50/d burslu öğrencilik gibidir, hiç bir sorun çıkmaz.

Hocam bende Cari usulle kazandığım araştırma görevliiliği kadrosundan (babamın sağlık durumları sebebiyle) ÖYP' yi kazandığımdan dolayı istifa edeceğim. Ancak kazandığım üniversite bana başvuru tarihine kadar istifa ettiğinizi gösteren hizmet belgesini getirin diyor ancak ben istifa dilekçemi verdim, rektör ne zaman onaylar sisteme ne zaman geçirirler ben o hizmet belgesini nasıl alırım belli değil. Şimdi ben son güne kadar o belgeyi almazsam hem burdan istifa etmiş hemde oradan kadrosu düşmüş mü olacağım bunun başka bir yolu yok mudur? Çok rica ediyorum bi yol gösterirseniz çok mutlu olacağım.

AYTACSANLISOY

Öğrenci
Hocam bende Cari usulle kazandığım araştırma görevliiliği kadrosundan (babamın sağlık durumları sebebiyle) ÖYP' yi kazandığımdan dolayı istifa edeceğim. Ancak kazandığım üniversite bana başvuru tarihine kadar istifa ettiğinizi gösteren hizmet belgesini getirin diyor ancak ben istifa dilekçemi verdim, rektör ne zaman onaylar sisteme ne zaman geçirirler ben o hizmet belgesini nasıl alırım belli değil. Şimdi ben son güne kadar o belgeyi almazsam hem burdan istifa etmiş hemde oradan kadrosu düşmüş mü olacağım bunun başka bir yolu yok mudur? Çok rica ediyorum bi yol gösterirseniz çok mutlu olacağım.

Hocam benim için de benzer bir durum söz konusu. Öyp ile kadro kazandım ancak bulundugum unv'den istifa istiyeceğim. İstifa dilekcesi 4 hafta icinde sonuclanması gerekiyor demişsiniz ancak oyp'de atama yapılabilir tebligatından sonra 15 gun tanınıyor. Bu durumda istifa dilekcesinin 15 ile 30 gunlerinde kabul edilmesi durumunda nasıl bir surec islenmesi gerekiyor.

tezli

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

benim sorunum biraz farklı ancak neticesinin ne olacağı konusunda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.

tez sınavına girdim ve tebrik edilerek başarılı görüldüğü sınavdan sonra tarafıma sözlü olarak ifade edildi. ancak jurideki hocalardan birisi (danışman değil) sunum boyunca gayet asık suratla ve ilgisiz olarak dinledi. sunumdan sonra da çeşitli düzeltmeler yapılmasını istedi. istediği (yapılabilecek düzeydeki) düzeltmeleri her yapıp götürdüğümde yeni düzeltmeler ekleyerek tekrar düzeltmemi istedi. (en son isteği tezin içeriğinin değişmesi yeni bir bölümün eklenmesi ve tez başlığının değişmesi oldu bunları danışman onayı olmadığı için yapamadım).

Sonuçta toplamda 4. düzeltilmiş çıktıyı alıp götürdüğümde vaktinin olmadığını "bir ara" bakacağını "ne zaman gelmem gerektiğini" de bilmediğini söyledi. yukarıda da bahsettiğim gibi jurinin diğer 2 üyesinin başarılı olduğum kanati tezi "eksik "bulan hocanında onayı alınarak tarafıma sınav günü iletildi.

ancak enstütü yazılı bir belgenin kendilerine ulaşması için belli bir süre olduğunu söylemekte ve bu sürede her geçen gün biraz daha daralmakta. kaldı ki evrakların teslimi işin sonu olmuyor bi de baskı vs gibi kırtasiye angaryaları ile uğraşmak gerekiyor. henüz 20 gün geçmiş olmasına rağmen bir yazı gelmiş değil, çünkü tezi eksik bulan juri üyesinin "eksik" leri bitmiyor bir türlü...

bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilenler varsa, yada bunun neticesinin ne olacağını bilenler varsa bilgilerini benimle paylaşmalarını istiyorum.

3 yıllık emeğim 1 yıllık labaratuvar çalışmalarım ve yazım sürecinde çektiğim sıkıntılar olmasa, juri sınavına girmiş olmama rağmen bırakacak hale geldim. fikirlerinize ve bilginize ihtiyacım var...

Danışmanımda kendi karizmasının çizildiğinin farkında değil. çok ilgilenmiyor durumla istifa etmeyi düşünüyorum ne yapmalıyım sizce

aDNA

Profesör
Arkadaşlar merhaba,

benim sorunum biraz farklı ancak neticesinin ne olacağı konusunda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.

tez sınavına girdim ve tebrik edilerek başarılı görüldüğü sınavdan sonra tarafıma sözlü olarak ifade edildi. ancak jurideki hocalardan birisi (danışman değil) sunum boyunca gayet asık suratla ve ilgisiz olarak dinledi. sunumdan sonra da çeşitli düzeltmeler yapılmasını istedi. istediği (yapılabilecek düzeydeki) düzeltmeleri her yapıp götürdüğümde yeni düzeltmeler ekleyerek tekrar düzeltmemi istedi. (en son isteği tezin içeriğinin değişmesi yeni bir bölümün eklenmesi ve tez başlığının değişmesi oldu bunları danışman onayı olmadığı için yapamadım).

Sonuçta toplamda 4. düzeltilmiş çıktıyı alıp götürdüğümde vaktinin olmadığını "bir ara" bakacağını "ne zaman gelmem gerektiğini" de bilmediğini söyledi. yukarıda da bahsettiğim gibi jurinin diğer 2 üyesinin başarılı olduğum kanati tezi "eksik "bulan hocanında onayı alınarak tarafıma sınav günü iletildi.

ancak enstütü yazılı bir belgenin kendilerine ulaşması için belli bir süre olduğunu söylemekte ve bu sürede her geçen gün biraz daha daralmakta. kaldı ki evrakların teslimi işin sonu olmuyor bi de baskı vs gibi kırtasiye angaryaları ile uğraşmak gerekiyor. henüz 20 gün geçmiş olmasına rağmen bir yazı gelmiş değil, çünkü tezi eksik bulan juri üyesinin "eksik" leri bitmiyor bir türlü...

bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilenler varsa, yada bunun neticesinin ne olacağını bilenler varsa bilgilerini benimle paylaşmalarını istiyorum.

3 yıllık emeğim 1 yıllık labaratuvar çalışmalarım ve yazım sürecinde çektiğim sıkıntılar olmasa, juri sınavına girmiş olmama rağmen bırakacak hale geldim. fikirlerinize ve bilginize ihtiyacım var...

Danışmanımda kendi karizmasının çizildiğinin farkında değil. çok ilgilenmiyor durumla istifa etmeyi düşünüyorum ne yapmalıyım sizce

Hocam istifaya gerek yok. Öncelikle ilk etapta sorunu irdeleyelim. Özelden numaramı size yolluyorum. Ayrıca ÖGEDER olarak bu durumlarda size destek vermek Derneğimizin amacı. Geçmiş olsun ancak yılmamak gerekiyor.

assistant

Öğrenci
Hocam merhaba , istifa dilekçesini vermeden bir gün önce mi rapor veya izin almalıyız yoksa dilekçeyi verir vermez izin ya da rapor alsak olur mu?

kalecikaslani

Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle bu konuda cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler , hocam ben bu gün itibarı ile mevcut üniversitemden dekanlığı dilekçemi vererek istifa ettim , belgeler rektörlüğe gönderildi , bende işlemler daha hızlı olsun diye rektörlüğe gittim , durumumu anlattım , bu hafta içinde başka bir üniversitede göreve başlamam gerektiğini belirttim , ve istifa işlemlerimi hızlandırmak istedim , ancak rektör hocanın olmadığını ve en erken haftaya pazartesi gelebileceğini söylediler , genel sekreter ile konuştum , oda aynı şeyi söyledi ve pazartesi günü bizzat kendisi yardımcı olacağını ve çıkış işlemlerini halledeceğini söyledi . Bunun üzerine durumu dekan hocama ilettim , ve rektör hoca olmadığı için işlemlerimi devam ettiremediğimi söyledim , o da sen dilekçeni verdin , bu saatten sonra sıkıntı olmaz , şayet geçeceğin üniversitede kararnamen çıkmışsa sen git orada göreve başla , işlemlerin için bir iki gün izin ister haftaya istifanı burda tamamlarsın dedi , ben böyle bir şey yapabiliyormuyum , yani mevcut kurumumdan ilişiğim kesilmeden , diğer bir kurumda göreve başlayabilirmiyim , ( Haftaya istifa işlemlerimin tamamlanacağını varsayarsak )

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar öncelikle bu konuda cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler , hocam ben bu gün itibarı ile mevcut üniversitemden dekanlığı dilekçemi vererek istifa ettim , belgeler rektörlüğe gönderildi , bende işlemler daha hızlı olsun diye rektörlüğe gittim , durumumu anlattım , bu hafta içinde başka bir üniversitede göreve başlamam gerektiğini belirttim , ve istifa işlemlerimi hızlandırmak istedim , ancak rektör hocanın olmadığını ve en erken haftaya pazartesi gelebileceğini söylediler , genel sekreter ile konuştum , oda aynı şeyi söyledi ve pazartesi günü bizzat kendisi yardımcı olacağını ve çıkış işlemlerini halledeceğini söyledi . Bunun üzerine durumu dekan hocama ilettim , ve rektör hoca olmadığı için işlemlerimi devam ettiremediğimi söyledim , o da sen dilekçeni verdin , bu saatten sonra sıkıntı olmaz , şayet geçeceğin üniversitede kararnamen çıkmışsa sen git orada göreve başla , işlemlerin için bir iki gün izin ister haftaya istifanı burda tamamlarsın dedi , ben böyle bir şey yapabiliyormuyum , yani mevcut kurumumdan ilişiğim kesilmeden , diğer bir kurumda göreve başlayabilirmiyim , ( Haftaya istifa işlemlerimin tamamlanacağını varsayarsak )

Arkdaşlar benim için çok önemli , bilgisi olan birileri cvplarsa çok iyi olur , vahdet hocam , nazmi hocam sizin yorumlarınızı bekliyorum

vira-vira

Öğrenci
Arkadaşlar ÖYP' li birisi zorunlu hizmetini yaparken başka bir öyp kadrosunu kazanırsa senedin tamamını mı, yoksa zorunlu hizmetini tamamladığı kısmını düştükten sonraki miktarı mı tahsil ederler ? (dil eğitiminden geldim 4 ay zorunlu hizmetim daha bulunmakta, 2 ayımı tamamladım)

A

Akademik Forum

Guest
merhaba.. Öyp araştırma görevlisi istifa edip tekrar başka bir kadroya atanırsa daha önceki memuriyet sicili devam eder mi? yani diyelim ki hakkında tutanak tutulmuş, bu ikinci memuriyet hayatında da geçerli olur mu? umarım anlatabilmişimdir..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba.. Öyp araştırma görevlisi istifa edip tekrar başka bir kadroya atanırsa daha önceki memuriyet sicili devam eder mi? yani diyelim ki hakkında tutanak tutulmuş, bu ikinci memuriyet hayatında da geçerli olur mu? umarım anlatabilmişimdir..
İstifa edip geçtiğiniz zaman sicil özetiniz gönderilmez ama hzimet belgesi dökümünüz istenir onda da sadece neden ayrıldığınız yazar sicil aktarılmaz sadece muvafakat ile geçişte aktarılır.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar araştırma görevlisi istifa ederse öyp gibi bir ücret ödemiyor değil mi?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak.araştırma görevlisiyim ve kpss ile atanma ihtimalim var.şimdi kpss ile yerleştiğim de mi yani yerleştiniz sonucu açıklandığında mı yoksa atandığım kurum beni çağırdığında mı istifa etmem gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim.

9

9296

Guest
merhaba arkadaşlar bende araştırma görevlisiyim ylsy başvurdum ve kazanırsam istifa etmem gerekiyor ancak hangi gün istifa etmeliyim yani ayın 1nde istifaa etsem ve kabul edilse geri kalan 14 gün çalışmadığım için para ödemek zorunda kalır mıyım veya çalıştığım 15 günlük parayı alabilir miyim ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar benim farklı bir sorum olacak , özellikle aramızda tecrübeli arkadaşlar varsa onlardan düşüncelerini benimle paylaşmalarını bekliyorum. Özel bir üniversitede ar.gör olarak başladım ancak daha 1 senem bile dolmadı. Bir yandan da yüksek lisans yapıyorum. Normalde okumayı, araştırmayı seven bir insanım ama şu kadarcık zaman içerisinde bir anda akademisyenlikten soğumayı başardım. Akademik çalışma yapamıyorum zaten, bunu geçtim de bir sürü saçma sapan öğrencilerin işleriyle uğraşıyorum; imza listesi, staj listesi, sunum yapılacak odanın teknik düzenlemesi vb. Bu kadar ıvır zıvır işin başıma geleceğini az çok tahmin ediyordum. Ama belki birlikte çalıştığım, asistanı olduğum hocalardan teorik pratik ne öğrenirsem kar diye düşünüyordum. Hiç bir yararları olmadı. Kendilerini bir gram geliştirmemişler, unvanları var ama sadece derste hoca olarak iş yapıyor gerisi tırıvırı.. Soruma gelecek olursak ben buradan istifa etsem ve kendi işimi yapabileceğim bir alanda çalışsam (kısacası sağlıkçıyım), ki doktora yapmayı da çok istiyorum yani eninde sonunda akademisyenliğe dönme düşüncem var, bir de bu hocalar camiayı da iyi tanıyanlar, bana negatif etkisi olur mu? Bu durumla karşılaşan var mı? İşin etik yanını düşünmekten kafayı yemek üzereyim. Bana bir akıl verin lütfen.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar acaba 3 yıldır görev yapan bir ars gor bir üniversiteden istifa edip baska bir universiteye geçtikten sonra yeni üniversite de ilk yıl yıllık izin hakki var midir

Mermaid92

Öğrenci

Arkadaşın sorusu cevaplandırılmamış aradan 1,5 sene geçmiş ama ben bu soruyu tekrar soruyorum.

Arkadaş bu durumu nasıl düzeltti acaba...

M

Madure

Guest
Acil cvp :((

Benim bir sorum var.33/a kadrosunda çalışan araştırma görevlisinin istifa durumunda geri donmesindeki karar yetkusi kime aittir.lütfen konuyu ne bilenler cvp verebilirmi.kac universitenin personel işlerine sordum adam akıllı buna cvp verebilen yok !!

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar özel üniversite kadrolarından istediğimiz zaman istifa edebiliyor muyuz. yoksa senet, zorunlu hizmet süresi vs gibi şartlar var mı ? diyelim ki şuan kazandım ve özelde işe başladım..5-6- ay sonrada cariden başka bir üniversiteyi kazandım. hemen istifa edip oraya geçebilir miyim ??