Sayın Nazmi Hocam MKÜ üniversitesinde ÖYP kapsamında Araştırma görevlisiyim. başka bi üniversiteyi ÖYP kapsamında kazandım ve 30.01.2013 tarihinde istifa dilekçesi verdim. (muvafakat verilmeyeceği için)15.02.2013 tarihinde bana resmi yazıyla geri dönüldü ve rektör imzalı resmi yazının son cümlesi şu şekilde ''Üniversitemize karşı mecburi hizmetinin bulunması nedeniyle istifası uygun görülmemiştir.'' bende sizin söylediğiniz gibi biliyordum ve ordaki personel şube müdürü ile konuştum. dil tazminatını ödemeye razı olduğumu ve ayrılmak istediğimi söyledim. beni en fazla 1 aylık yasal bekleme süresi kadar bekletebileceklerini ifade ettim. ama görüştüğüm personel bunun tamamen rektörün insiyatifinde olduğunu isterse beni ayırmayacağını ve ben ayrılmak istiyorsam 10 gün işe gitmememi ve bu şekilde müstafi olabileceğimi söyledi. bana öneriniz nedir? bunların hepsi cuma günü konuşulduğu için hiç bir işimi yapamadım. ne tavsiye edersiniz.
İstifa kAbul edilmemesi gidi bir durum yok sadece yasal hakları olan 4 haftayı kullanabilirler. Dilekçenizi ne zaman verdiğiniz değil de onalrın ne zaman kabul edeceğine ve ilişiğinizi ne zaman keseceğinize bağlı olarak ücret iadesi belli olur. Yıllık izniniz varsa onun için verin tabi dilekçeyi bu arada istifa işlemleri devam eder.