Araştırma Görevlisi Olana Kadarki Tecrübeler:)

Musikar

Öğrenci
Her kapının yüzüme kapandığı, çok umutsuz olduğum bir anda öyle iyi geldi ki bu yazı... Teşekkürler Nutritionist. :) Başarılarının devamını dilerim...

A

Akademik Forum

Guest
Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim.Diploma puanım mı yoksa ALES ve DİL SINAVI mı etkili ya da etki oranları nedir? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

A

Akademik Forum

Guest
hocam hak veriyorum hepinize ama akademisyenliğe son sınıfta karar veren veiktisadı gerçekten sevdiğini fark eden biri için çok mu imkansızdır ya? :/ 2,70 ortalamam var TOEFL 102 puanım (yds yi de yapabileceğimi biliyorum) ALES e henü çalışmaya başlamadım 7.dönemim okulda bu dönem de son mezun oluyorum biri yardımcı olabilir mi

dghn

Öğrenci
çok güzel ve insanı motive eden bir yazı olmuş. benim gibi kendini akademik olarak hem doyurmak isteyen hem de hep içinde üniversite de araştıran okuyan düşenen biri olarak var olmak isteyenlere ama yolunu da bilemeyenlere faydası olacağından eminim.
ve kendi adıma birkaç soru sormak istiyorum. bir devlet kurumunda öğretmenlik yapıyorum. nihai amacım üniversitede derslere girip ders vermek aslında. ama daha bunu nasıl yaparım onu dahi bilmiyorum. ales e girip y lisans yapıp-2yıl sonra uygun yerin açılmasını beklemem gerek? bir de şu tecrübe meselesi var. yani 3 yıllık öğretmenim. ales e girip dil şartı aranmaksızın öğretim görevlisi veya araştırma görevlisi olabilir miyim? ya da nasıl olurum?
**çok karışık sormuş olabilirim, kafa karışıklığımdandır :)

A

Akademik Forum

Guest
Hocam guzel paylasim yapmis. Ben de kendiminkini anlatayim.
Ankaranin buyuk universitelerinden birinde herkesin gipta ile baktigi bir bolum okuyordum. Ailemin, ogretmenlerimin, cevremin istegiyle gitmistim ve pek de emin degildim. Derken uzun seneler sonra gina geldi ve birakip severek isimi yapacagim bir yerde okumak istedim. Insan sevdigi yerde, iste mutlu olur arkadaslar. Basindan itibaren akademik dusuncem vardi ve ales ve yds ile kendimi bol bol denedim. 3.sinifta puanlarimi da yeterli derecede aldim. Tabi boyle bir karar verince ailenizin gozunde diken ustunde oluyorsunuz. Malum bir zamanlar oyp vardi ve puanlarimi ona gore almistim. Tabi mulakatlar gelince artik biraz isler degisiyor. Gectigimiz donem mezun oldum. Isler de karisinca ne yapsam diye dusunuyorsunuz ama hayaliniz varsa kovalayin. Aileler genelde anlayamayabiliyor yuksek lisansa malum kadroya girebilmeniz icin baslamaniz sart ve cogu aile yuksek lisansa basladiginizda geliriniz olacak sanmaktadir. Gectigimiz donemin ortasinda acilan ilanlara basvuru yaptim ve gjttigim 2.mulakatta kazandim. Bu surecte tabi sıkıntı icinde kalabilirsiniz. Etrafinizda ne yapmaya calistiginizi anlayamayanlar olacaktir. Simdi mutluyum diyebilirim en basindan itibaren hedefledigim seye ulastim.
Tabi bunu yapabilmek icin arkadasin da bahsettigi gibi ales icin temel bir yapiniz yoksa bol bol pratigini yapmalisiniz. Benim de ihtiyacim kalmadi onun durumu gibiyim hatta bazi okullarda gercek olmadigina inananlar da olmus :D
Ydsye gelirsek o noktada da arkadasa hak veriyorum. Yabanci takip edin her seyi. Tabi kursa gidip puan da alabilirsiniz ama ben yillardir bir cok seyi ingilizce izliyorum ve okuyorum bana kursa gitmeme gerek kalmayacak puani sagladi.
Hepimiz icin hayirlisi olsun insallah istedigimize kavusuruz. Ama kovalamayi birakmayin.

superEGO_

Öğrenci
Benim dönemimde ALES'in adı LES'di ve baraj yanlış hatırlamıyorsam 50 ya da 55'di ve benim matematiğim rezalet olduğundan ilk 1-2 girişimde hep daha düşük aldım. o yüzden de yüksek lisansımı yaparken ar.gör. kadrolarına başvuramadım. bunun tersi olarak dil puanım aşırı iyiydi (92).

y.l tez dönemimde danışmanım doğum iznine ayrıldı ve yaklaşık 8-9 ay gelmeyeceği söylendi. ben de alternatif aramaya başladım ve bütünleşik doktoraya (başka bir şehirde) başvurdum. bütünleşik doktoranın ilk senesinde bir vakıf üniversitesinde kendime iş buldum ama maaşım sadece 1500 tl idi (2009 yılı). 5 yıl orada çalıştıktan ve doktoramı bitirdikten sonra 2014 yılında bir devlet unıde yrd. doç. kadrosu aldım ve devam ediyorum..

kıssadan hisse benim hikayemle birlikte arkadaşlarıma tavsiyem; bu süreçte başınıza bazen gelen kötü şeyler uzun vaadede katkı sağlayabiliyor. (her şerde bir hayır olayı) sabır şart..

başarılar dilerim