Araştırma Görevlisi SGK Girişi

A

Akademik Forum

Guest
Hocam o borçlar sizinde belirttiğiniz gibi GSS borcu. 25 yaşından küçükseniz o borcun çıkmamış olması gerekirdi. Yani şuanki durum ile ilgili birşey değil, mezun olmadan önce veya mezun olduktan hemen sonra çıkmış bir borç ancak dönemleri uyumsuz. Bir ara SGK'ya giderek bilgi alın isterseniz. Yanlışlık varsa borcunuz silinir.

Yani temmuz borcu tamam, hadi eylüle de tamam diyeyim fakat ekimin sigorta kapsamına girmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bu konularda pek de bir bilgim yok zaten. Cevabınız için teşekkür ederim. Bu arada 90 şubat doğumluyum, artık 25 mi oluyorum 25'ten gün mü almış oluyorum ona karar veremedim :)

ideolog

Öğrenci
Merhaba benim de bi sorum olacak. Bir süredir araştırıyorum fakat cevabını bulamadım. 16.06.2014 tarihinde üniversiteden mezun oldum. 09.09.2014 tarihinde 33/a kapsamında araş. gör. olarak göreve başladım. İnternetten gss prim borç detaylarını sorguladığım zaman 31.08-30.09-31.10 tarihlerinde 3 eadet borcum görünüyor. Bu borçlar da galiba genel sağlık sigortası kapsamında ortaya çıkmış. Peki her ay bu parayı kendim mi yatırmam gerekiyor? Bu paranın kurumum tarafından otomatik olarak ödenmesi gerekmiyor mu? Ya da benim sgk'ya gidip işe başladığımı bildirmem felan mı gerekiyor ?

Hocam nerden bakiliyor e devlet ten mi

Tarko

Doçent
Yani temmuz borcu tamam, hadi eylüle de tamam diyeyim fakat ekimin sigorta kapsamına girmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bu konularda pek de bir bilgim yok zaten. Cevabınız için teşekkür ederim. Bu arada 90 şubat doğumluyum, artık 25 mi oluyorum 25'ten gün mü almış oluyorum ona karar veremedim :)

Bulunduğunuz ilçenin sgksına gidin, orada atandığınız tarihten itibaren tahakkuk eden borçları düşerler.

A

Akademik Forum

Guest
Akademisyen

Merhaba ben okuyan bir öğrenci olduğum için ssk primi babamın üstünden gözüküyordu.ama şimdi araştırma görevlisi olarak atandım ve e devletten primlerimi takip edemiyorum ne yapmalıyım?ssk ya bir evrak vermem gerekir mi?

Ink Bottle

Moderator
Merhaba ben okuyan bir öğrenci olduğum için ssk primi babamın üstünden gözüküyordu.ama şimdi araştırma görevlisi olarak atandım ve e devletten primlerimi takip edemiyorum ne yapmalıyım?ssk ya bir evrak vermem gerekir mi?

E-Devletten primleri takip edemezsiniz prim dökümünüzü sadece SGK müdürlüğüne giderek öğrenebilirsiniz. Amacınız SGK girişinizin yapılıp yapılmadığını teyit etmekse e-devlet sistemine girin. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun altından 4C hizmetleri alt menüsünü bulun. Buradan 4C tescil kaydı seçeneğine tıklayın. Eğer orada Açıklama: Çalışan yazısını gördüyseniz olay tamamdır okul SGK girişinizi yapmış primlerinizi ödüyordur.

Ink Bottle

Moderator
GSS Prim Borcu

2013 Haziran'da mezun olup 2013 Eylül'de işe başladm.
E-Devlet sitesinden baktığımda yazın yatarak geçirdiğim 3 ay için devlet bana 325 lira gss prim borcu çıkarmış. Ben bunu üzerinden 1 yıl geçince fark ettim açıkçası, ödememek için yolları araştırdım ama bir yol bulamayıp bugun üzerine 70 küsür liralık 2 yıl faizi ve 5 liralık falan banka kesintisi ile 408 lira olarak ödedim.

Aslında ödemek istemiyordum bu parayı ve yıllık iznimde araştırıp yol bulup kurtulmak istiyordum fakat sanırım yapacak bir şey yok, bir de günden güne faiz işliyor yazıktır diye ödedim.

Bu durum normal mi? Bana sorulmadan yattığım o üç ay için niye sigorta yapılıyor ve ben 25 yaşıma kadar babama bağlı değil miydim işsizken?

Son düzenleme:

metix

Araştırma Görevlisi
E-Devlet sitesinden baktığımda yazın yatarak geçirdiğim 3 ay için devlet bana 325 lira gss prim borcu çıkarmış. Ben bunu üzerinden 1 yıl geçince fark ettim açıkçası, ödememek için yolları araştırdım ama bir yol bulamayıp bugun üzerine 70 küsür liralık 2 yıl faizi ve 5 liralık falan banka kesintisi ile 408 lira olarak ödedim.

Aslında ödemek istemiyordum bu parayı ve yıllık iznimde araştırıp yol bulup kurtulmak istiyordum fakat sanırım yapacak bir şey yok, bir de günden güne faiz işliyor yazıktır diye ödedim.

Bu durum normal mi? Bana sorulmadan yattığım o üç ay için niye sigorta yapılıyor ve ben 25 yaşıma kadar babama bağlı değil miydim işsizken?
Ben de 2014 hazıranda mezun oldum 2015 subatta başladım. Aradakı dönem için benim de borcum var mıdır. Yaş 23
😀

Gamze

Administrator

Ben de 2014 hazıranda mezun oldum 2015 subatta başladım. Aradakı dönem için benim de borcum var mıdır. Yaş 23

Erkek çocuklar eğer üniversite öğrencisiyse 25 yaşına kadar babasına bağlıdır. Okulunuz bittiği için işe girene kadarki süre babanıza bağlı olmuyorsunuz, genel sağlık sigortası yapılıyor. Ink bottle hocam sanırım gelir beyanı da vermemişsiniz bu nedenle daha yüksek bir ödeme tutarı çıkmış.

Kız çocuklar çalışıp sigortalı olana kadar veya evlenene kadar babasına bağlıdır.

Mr. Bombastic

Öğrenci
Herkese merhaba,

Bir devlet üniversitesinde öğrenci-işçi veya kısmi zamanlı olarak çalışıyorum. Bununla alakalı olarak 'iş kazaları ve meslek hastalığı' için sigorta yapılıyor.

Sorum şu ki bir vakıf üniversitesinde arş.gör kadrosunu kazandım. Buraya kayıt yaptırırken yapılacak olan sigorta ile iş kazaları ve meslek hastalığı sigortası çakışır mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

D

dogukan79

Guest
araştırma görevlisi SGK bilgisi eksikliği

merhabalar,

ben 2001 - 2003 yılları arasında istanbul üniversitesinde 50d kadrosunda araştırma görevlisi olarak çalıştım. o dönem sgk için herhangi bir kontrolüm olmadı. sonrasında özelde çalışmaya başladım, şu an edevletten incelediğimde 4c altnda herhangi bir kaydım olmadığını görüyorum. kadromla ilgili sgk'ya bir evrakmı çıkartmam gerekiyor.
bilgisi olan varsa, bilgi verebilirse sevinirim.
teşekkürler,

T

tacar

Guest
Eksik hizmet gun sayisi

Hocam saygilar,
ben arastirma gorevlisi olarak 2005 - 2012 yillari arasinda Yildiz Teknik Universitesi'nde gorev yaptim. Zira 2005'in 11.ayi olarak memuriyete giris tarihini e-devlet uzerinde goruntuleyebiliyorum. Ancak prim gunlerime baktigimda 2008'in 10.ayindan itibaren yatmis gorunuyor. Hemen hemen 3 senelik eksiklik bulunuyor. Cok zaman gectiginin farkindayim ancak boyle bir durumla karsilasabilecegim hic aklima gelmemisti bugune kadar. Sans eseri farkettim.
Acaba benim durumum ile ilgili problem nedir ve nasil bir yol izlemeliyim? 2012'den beri ozel sektorde calismaktayim. Ilginize cok tesekkur ederim.

Ink Bottle

Moderator
Hocam saygilar,
ben arastirma gorevlisi olarak 2005 - 2012 yillari arasinda Yildiz Teknik Universitesi'nde gorev yaptim. Zira 2005'in 11.ayi olarak memuriyete giris tarihini e-devlet uzerinde goruntuleyebiliyorum. Ancak prim gunlerime baktigimda 2008'in 10.ayindan itibaren yatmis gorunuyor. Hemen hemen 3 senelik eksiklik bulunuyor. Cok zaman gectiginin farkindayim ancak boyle bir durumla karsilasabilecegim hic aklima gelmemisti bugune kadar. Sans eseri farkettim.
Acaba benim durumum ile ilgili problem nedir ve nasil bir yol izlemeliyim? 2012'den beri ozel sektorde calismaktayim. Ilginize cok tesekkur ederim.

Hocam özel üniversite olsa hadi bir ihtimaldir diyeceğim de (ki orada bile çok zor bu hatanın yapılması) devlet üniversitesinde hem de 1 ay 2 ay da değil 3 yıl sigortasız çalıştırılmış olma ihtimalinizi ben çok düşük buluyorum. E-Devlet'teki o sigorta modülü henüz yeni sayılabilecek bir modül, birkaç yıl öncesinde yoktu sadece tescil kaydına bakabiliyorduk. Belki E-Devlet'e verinin aktarımında bir sorun olabilir bence öncelikle SGK ile bir görüşün ondan sonra duruma göre okulun akademik personel özlük işleri birimiyle görüşürsünüz.

Bu arada tescil kaydına baktınız mı tescil kaydında ne yazıyor?