Askerlik tecili ve Yüksek Lisans

Davutt

Öğrenci
slm hocam.ben 2011 eylül ayında yüksek lisansa başladım.suan tez asamasındayım.2014 şubat gibi yeğenimi kışlada ziyarete gittim kimlğimi verince yoklama kaçağı olduğum söylendi.enstitüden öğrenci belgsiyle askerlik şubesine gittim.bana kağıt verdiler.15 mayıs 2015 celp dönemi yazıyordu yada 5 mayıs. geçen gün otelde kaldım polis memurları geldi tutanak imzalattılar 15 gün içinde askerlik şubesine gitmem gerektiğini söylediler. bugün okuldan öğrenci belgesi aldım.askerlik şubesinden tekrar tecil işlemi olur mu? yada nasıl yapmam gerekiyor. evliyim 15 aylık çocuğum var maddi manevi hazır değilim. %45 engelli raporu olan annem yanımda kalıyor.bir kardeşim üni 2. sınıfta okuyor başka şehirde. başka kimsem yok. şuan için askerliğe gidemem. ve kpss ye hazırlanıyorum.yarın bir gün memurluk kazanırsam sorun olurmu??? lütfen cvp. kusura bakmayın çok sordum acil yardım lütfen.teşekkür ederim

falcon2189

Öğrenci
Merhaba, gecen sene 2 yil tecil ettirdim tecilimde 30.09.2016 tarihine kadar askerlik yonunden sakincasi yoktur yaziordu. Bende nasil olsa yazin yuksek lisansa kaydolucam diye o zamana kadarda kayitlar tamamlanir diye ugrasmadim ama bugun edevletten sorgulatinca bide ne goreyim 18.06.2016 tarihine kadar askerlik yonunden sakincasi yoktur yazdigini gordum??? Bu tarih neden degismis acaba? Acil bilgiye ihtiyacim var lutfen

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, gecen sene 2 yil tecil ettirdim tecilimde 30.09.2016 tarihine kadar askerlik yonunden sakincasi yoktur yaziordu. Bende nasil olsa yazin yuksek lisansa kaydolucam diye o zamana kadarda kayitlar tamamlanir diye ugrasmadim ama bugun edevletten sorgulatinca bide ne goreyim 18.06.2016 tarihine kadar askerlik yonunden sakincasi yoktur yazdigini gordum??? Bu tarih neden degismis acaba? Acil bilgiye ihtiyacim var lutfen

Merhaba, sende, bende aynı konumdayız. e-devlette görünen tarih aslında erteleme bitim tarihi. Mezun olduğun tarihi baz alarak sistem otomatik olarak oluşturuyor. Büyük ihtimal tecil sırasında sana bi durum belgesi vermiş olmalılar, oradaki erteleme bitim tarihine bakarsan aynı tarihi görürsün. Her neyse senin için önemli verilen belgenin ta kendisi. Tecil sırasında aldığın belgede yukarıda hangi tarih yazıyorsa o geçerli. Tarih yaklaşmadan bir askerlik şubesine uğra ve teyit ettir.

Saseci

Öğrenci
Merhaba ben bu geçtiğimiz dönem yani Kasım civarı son bahar döneminde yüksek lisansa kayıt yaptırdım tezsiz olana. İlk bahar döneminde kaydımı yenilemedim ve okul yönetmeliğinde iki dönem üst üste yenilemeyen kayıtlar askıya alınır ibaresi olmasına rağmen okul benim kaydı tek dönemde askıya almış ve tecil tarihim yani askerlik yönünden sakıncası yoktur tarihim 29 Nisan 2016 olarak değişmiş. Önümüzde zabıt katpliği sınavı var ve bu sınava girebilmek için askerde olmamam lazım bakaya da olmamam lazım yardım istiyorum ne yapabilirim

blackprague

Öğrenci
Dostum senin adına çok sevindim tebrik ederim umarım doktora da yaparsın. Yani tarih olarak hangisi geçerli neyi dikkate alacağız bizi de bilgilendirir misin ?

_Whisper_

Öğrenci
Merhabalar ben 2014 eylül'de yüksek lisansa başladım. Şu anda askerlik 2018 Mart'a kadar tecilli görünüyor. Eğer bu ağustosta yani 2016 Ağustos'ta mezun olursam bu tecilim iptal olur mu?

Kısaca yüksek lisans bittiğinde tecil biter mi? Eğer bitiyorsa yeniden uzatma yolu var mıdır?

A

Akademik Forum

Guest
CELP DÖNEMİ : KASIM 2015

MUHTEMEL SEVK TARİHİ: 30.09.2015
ERTELEME BİTİM TARİHİ: 31.05.2016
Bu tarihlerden hangisi '' tecil tarihi '' acaba bilgisi olan var mı ?Yüksek lisans başvurularında surekli istiyorlar yanlış bilgi vermek istemiyorum.Yardımlarınız için teşekkürler simdiden.