askerlik tecilim 30 haziranda bitiyor ama yl başvuruları ağustos eylül :/

havacı01

Öğrenci
Dostlar merhaba; canım çok sıkkın, haziran 2015 de iki yıllık tecil sürem doluyormuş ve muhtemelen ağustos celbinde askere gönderileceğim ama ben yüksek lisans yapmak istiyorum, askerlikten yırtmak için DEĞİL akademisyen olmak için bunu istiyorum. ALES ve YDS puanlarım mevcut, ara dönemde bölümüm(havacılık) yüksek lisans açmadığı için başvuru yapamadım, diğer başvuru ise ağustos eylül aylarına denk geliyor

1- 30 haziranda şubeye gitmezsem yani kaçak veya bakaya durumuna düşersem yüksek lisans kaydımı kazansam bile yaptıramam doğru mu?
2- tecili uzatmanın yüksek lisans dışında bir yolu var mı?
3- 30 hazirana yakın bir tarihte 10günlük rapor alsam, askeri şubeye hastaydım gelemedim desem beni ileri tarihteki bir celbe örneğin kasıma atmaları bana bir fayda sağlar mı yüksek lisans açısından?
4- özel üni. ve uzaktan eğitim de dahil olmak üzere yüksek lisansa başlayabileceğim(bölüm farketmez işletme v.s. uyar) en erken tarih nedir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim..

tsubasaugur

Öğrenci
1) Y.Lisans kaydında askerlik belgesi istiyorlar zaten eninde sonunda oraya gideceksin,gitmezsem diye bir seçenek yok.
2) Bildiğim kadarıyla yok.
3) Eğer bu yaptığınla askerlik belgesindeki tecil tarihide değişirse olabilir diye düşünüyorum,emin değilim.
4) Haziran-Temmuz gibi y.lisans ilanları başlıyor ve sonuçlarıda yine temmuz sonu ağustos başı gibi açıklanıyor.

havacı01

Öğrenci
Bu şekilde benim için bir felaket oluyor resmen, önce yds den 50üstü için uğraştım sonra yüksek bir ales puanı için uğraştım şimdi de günlerdir çalışıyorum alesi yükseltmek, 90 ın üstüne çıkabilmek için ama sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır, ağustosta askere gitmem demek uzun dönem yapmayacağımı farzedersek şubat 2016da teskere alırım, ağustos eylül 2016 yüksek lisans başvurularını beklerim hayatımdan bir yıl gitti geçmiş olsun...

- - - Güncellendi - - -

cevap için teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Dostlar merhaba; canım çok sıkkın, haziran 2015 de iki yıllık tecil sürem doluyormuş ve muhtemelen ağustos celbinde askere gönderileceğim ama ben yüksek lisans yapmak istiyorum, askerlikten yırtmak için DEĞİL akademisyen olmak için bunu istiyorum. ALES ve YDS puanlarım mevcut, ara dönemde bölümüm(havacılık) yüksek lisans açmadığı için başvuru yapamadım, diğer başvuru ise ağustos eylül aylarına denk geliyor

1- 30 haziranda şubeye gitmezsem yani kaçak veya bakaya durumuna düşersem yüksek lisans kaydımı kazansam bile yaptıramam doğru mu?
2- tecili uzatmanın yüksek lisans dışında bir yolu var mı?
3- 30 hazirana yakın bir tarihte 10günlük rapor alsam, askeri şubeye hastaydım gelemedim desem beni ileri tarihteki bir celbe örneğin kasıma atmaları bana bir fayda sağlar mı yüksek lisans açısından?
4- özel üni. ve uzaktan eğitim de dahil olmak üzere yüksek lisansa başlayabileceğim(bölüm farketmez işletme v.s. uyar) en erken tarih nedir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Neden ara dönemde herhangi bir tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptırmadınız? Akademisyen olacağım diyorsunuz ama daha bu tarz basit şeylerden başınız derde giriyor. Araştırmıyorsunuz, ilgilenmiyorsunuz.

Askerlik şubesine gitmeden, üniversiteleri arayıp sormadan ezbere foruma konu açıyorsunuz.

Son dakika kararınız değişmiş ve saat 19'da foruma bu konuyu açmışsınız. En azından dün akşam yatarken aklınızda bu sorular olsaydı eğer sabahleyin ilk işiniz askerlik bürosuna gitmek ve ilgili okulların öğrenci işlerinin telefonlarını meşgul etmek olurdu. Tabiki bunları yapmaya vaktiniz olmadı çünkü kararı zart diye foruma konuyu açmadan 5 dakika önce verdiniz. Dolayısıyla ilgili birimlerin mesaileri bitmiş oldu.

Ayrıca daha önceden MBA programını bile merak etmediğiniz için 4. soruyu sordunuz. Daha konuşurum aslında ama bu forumdaki insanların salak olmadığını anlamanız için ve insanların vaktini çalmamayı öğrenmeniz için bu kadar tespit yeterli diye düşünüyorum.

havacı01

Öğrenci
ara dönemde herhangi bir yüksek lisansa başvurmadım çünkü kendi bölümümde başvuru açılmasını bekledim kendi bölümüm de ara dönemde açmadı, işletme bölümü yüksek lisansa başvurdum o da son anda kabul edilmedi tüm bu süreç içerisinde de neredeyse tüm ünilerin başvurusu bitmiş oldu, tezsize de ben başvurmak istemedim zaten onların da çoğu bitmişti,
Askerlik şubesine gitmediğimi nerenden uydurdun?
daha önce mba programını merak edip etmediğimi de biliyorsun, dün gece yatarken ne düşündüğümü de, maşallah kahin felansın galiba, cevap vermek istersen verirsin yoksa da okur geçersin kardeşim ne bu tripler sorunlu musun?
akademikpersonel.org üye olmayanların yorum yapmasına müsaaade ettiği sürece senin gibi boşboğazlardan kurtulamıycaz biz anlaşılan....

ozdogankerim

Öğrenci
Haziran gibi ozel bir hastaneden saglik raporu al psikolojinin su an da askere gitmeye uygun olmadigini gosteren bir sonraki celp donemine tecil ederler sende basvurmus olursun yuksek lisansa ve kayidini yapip otomatik olarak tecil olur askerlik. Her zaman bir yol vardir . bol sans :)

havacı01

Öğrenci
hmm mantıklı görünüyor ve denenebilir, aslında yalan da değil, bu kadar uğraştan sonra yüksek lisansa askerlik yüzünden başlayamazsam psikolojimin bozulacağı kesin zaten :)

uzun06

Öğrenci
Hocam ales ve yds çalışmalarınıza devam edin. Çoğu üniversitenin yüksek lisans başvuruları değişiyor, ama genel olarak haziran sonu temmuz başında kadrolar ilan edilir ve ağustosun ilk haftalarında da kesin kayıtlar alınır. Rapora falan gerek yok. Siz haziranda şubeye gitmediğiniz takdirde bakaya kalırsınız ki bu durumda sizi ağustos celbinden sonraki celbe atar. Sanırım ağustostan sonra kasım celbi var. Yüksek lisansı kazandıktan sonra askerlikle ilişkisi yoktur belgesi talep edecektir, kazandığınız üniversite. O zaman gidersiniz askerlik şubesine. Askerlik şubesine gittiğinizde bakaya kaldığınız için ufak bir para cezası ödersiniz ve bir sonraki celp dönemine kadar(kasım celp dönemi) askerlikle ilişkisi yoktur kağıdını alırsınız.

havacı01

Öğrenci
hocam asıl merak ettiğim mesele buydu işte kasıma kadarki dönemde bakaya kaldığım için yüksek lisansı kazansamda kayıt yaptıramamaktan korkuyordum eğer dediğiniz şekilde olursa sorunsuz bir şekilde halletmiş oluruz bu meseleyi, ben yarın askerlik şubeye tekrar bi gidip sorayım, teşekkürler

uzun06

Öğrenci
Bakaya kaldığınız zaman sadece para cezası ödersiniz ve bir sonraki celp dönemine sevk edilirsiniz. Askeriyeden yüksek lisans kaydı için istediğiniz belgede '' kasım celp dönemine kadar askerlikle ilgili bir engeli bulunmamaktadır '' tarzında bi yazı yazar, ki bu da üniversitenin istediği şeydir. Daha sonrasında üniversitenize vereceğiniz askerlik tecil formuyla universiteniz sizin adınıza askerliğinizi 2 yıl tecil ettirir. Bunu birinci elden ben yaptığım için bu kadar kesin konuşuyorum :)

havacı01

Öğrenci
gerçekten içime su serptiniz, eğer celp dönemim kasım ise bakaya kalmaktan da kurtulmuş olurum çok daha güzel olur, şu an bana düşen tek şey gece gündüz çalışıp yüksek lisansı garantilememdir, çok sağolun...

havacı01

Öğrenci
Arkadaşlar konuyu geçen yıl açmıştım ama haala mesaj atan arkadaşlar oluyor, ne yaptınız veya ne yapmalıyız şeklinde sorular geliyor, ben ne yaptığımı yazayım belki yardımcı olur, bakaya durumda en az 6 7 tane farklı şehire mülakata gittim ciddi manada rezillik çektim ve sonunda birine kabul edildim, bakaya iken kabul edilirseniz kayıt yaptırabilirsiniz(uzun06 arkadaşın dediği gibi oluyor), tecilim yapıldı, 2 3 ay önce ise 1 ay bakaya için 350 lira para cezası geldi durum bu. (Şu anda 2. sınıfım, tecille ilgili de bir sıkıntım yok)
Not: özelden mesaj atmayınız genelde misafir girişi yaptığım için görmüyorum mesajları

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
acil yardım arkadaşlar...

Selamlar. Benim tecilim 31 aralık 2016da bitiyor. Ve hic bir kayıt yaptırmadim , meslek lisesi 2013mezunuyum. Askerliği evlenip yurt dışına çıkacağım için tecil ettirmem gerekiyor. Ocak ayında sınav başvuruları var 12 martta sınav bildiginiz gibi benim avantajım sınavsız geçiş hakkımda olmasi . Ben bu süre içinde ne yapabilirim Yardımınızi bekliyorum

A

Akademik Forum

Guest
31/12/2016 askerlik durumu

Haziran 88 doğumluyum 31/12/2016 ya kadar askerlik ile ilişkisi yoktur diyor e devlet , ocak da durum nedir ,benim şu an ne yapmam gerekiyor

A

Akademik Forum

Guest
...

Bende haziran yaziyor ama muhtemel sevk tarihi kasim diyor.bu durumda bu sene agustosta yuksek lisansa basvurabilirmiyim.ve olurda bakaya kalirsam is yerime isten cikarilmam icin kagit gelebilir mi

A

Akademik Forum

Guest
Tecıl ıcın acıl yardım !!!

Arkadaslar bende ayni konudan muzdaribim. Lisans mezunuyum 2 yil tecil surem 2017 mayisin son gunu bitiyor. Ozel universtede yuksek lisans yapmak istiorm kayitlar agustosta arkads gbi bakaya kalip kayt yaptrcam bu konuyu okumam cok iyi oldu. Eger yazdklarimi gorursen ayrintili olarak bu surecte neler yaptgni anlatabilirsen cok sevinirim dostum. Sigortali olarak kurumsal bi firmada calisiorm ayni zamanda tecil bitince isyerine kagit gelirmi agustosa kadar isten cikarilma sebebi olarabilirmi bu durum. Cvplar izi bekliorm smdiden cok tsk ederm

A

Akademik Forum

Guest
Tecil

Merhaba ben aöf 4.sınıf öğrencisiyim. 89 doğumluyum, 31/12/2018e kadar tecilim var. Bu sene mezun olursam tecilim düşermi? Askere gitmem gerekirmi hemen?

A

Akademik Forum

Guest
Önceki mesajıma istinaden

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Yani busene mezun olsam bile herhangi bir işlem yapmazsam o tarihe kadar tecilim devam edecek anladığım kadarıyla?