Atanma için Güvenlik Soruşturması ve "Haklarımdan Feragat Dilekçesi"

sosyologDr

Öğrenci
Merhabalar,

Bir arkadaşımız, şu an milli eğitime bağlı bir okulda öğretmen aynı zamanda doktorasını tamamladı ve bir devlet üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi kadrosunu kazandı. Arkadaşımızdan "feragat dilekçesi" aldılar. Dilekçenin içeriği şu: "Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atamamın yapılabilmesi için gerek güvenlik soruşturmasının aleyhime sonuçlanması halinde görevimden feragat edeceğimi taahhüt ederim. Şimdi

1) Söz konusu devlet üniversitesi, personel dairesi bu dilekçeyi bir nevi dayatmış. Buna hakları var mı? Arkadaş imzalamazsa ne olur?

2) Diyelim ki imzaladı ve muvafakatnameyle üniversiteye geçip görevine başladı. Ardından güvenlik soruşturması yapıldı ve olumsuz çıktı. Bu durumda tekrar okuluna dönebiliyor mu? Dönüşü ne kadar sürer? Güvenlik soruşturmasının olumsuz çıkması, eski memuriyetine dönmesinin önünde engel midir?

ÇOK Acil Lütfen bilgi veya tecrübesi olanlar aktarırsa sevinirim. Teşekkürler.
 

Metaforik

Öğrenci
Arkadaşınızın durumu naklen atama olduğu için (muvaffakatname ile) güvenlik soruşturması yapılamaz. Bu duruma itiraz etmesi gerekir. Ayrıca şu an zaten güvenlik soruşturmasının kolluk kuvvetleri ve KİT ler haricinde uygulanmaması gerekiyor.
 
Üst