Bir Üni'ye yüksek lisans kaydı varken başka Üni'ye kayıt??

Dissident

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar; ben bir üniversiteye yüksek lisans için kabul aldım ve kesin kayıt yaptırdım. Ama başka bir üniversiteden de kabul aldım ve buraya kaydımı almak istiyorum. İlk üniversiteden kaydımı sildirip ikinci üniversiteye kayıt yaptırabilirmiyim?
Teşekkürler...

SEFER

Doçent
evet yapabilirsin yada gitmek istemediğin üniversitedeki kaydını dondurursun diğer üniversiteye kaydını yaptırırsın.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yaptırabilirsiniz, sorun olmuyor. Harç için de bir dilekçe veriyorsunuz yönetin kurulu uygun görürse diğer üni.ye aktarıyorlar veya iade edebiliyorlar.

basilisk

Öğrenci
yüksek lisans yaptığımız bir yerdeki kaydımızı dondurup, yeniden başka bir yüksek lisansa başlayabiliyor muyuz?
ayrıca dondurduğumuza sonradan devam edebilir miyiz?

perfect_phi

Öğrenci
hocam emin misiniz 2005 yılı YÖK'ün kararı 2 yerde yüksek lisans kayıdı bulunmaması gerekiyor ayrıca y.lisansa kayıt olurken herhangi bir üni. de y.lisans yapmadığıma dair imza attıryorlar diye biliyordum.Eğer olabiliyorsa şu mümkün mü:
Hocam ÖYP arş. gör. leri dışarıdan alandışı Y.LİSANS a Kesin kayıt hakkı kazandığında öyp arş. gör. olduğuna dair belge verip harç parası yatırmadan kayıt olup okulu (1 yıl)dondurup ÖYP lisansüstü ilanını da kazanırsa öYP lisansüstü üniv.hemen geçme hakkı var mı? Bu Durumda 1 yıl sonra dondurduğu y.lisanstan ilişik kesme zorunda kalacağı için 2 y.lisans değişkliğinden TECİL günü bittiğinde ASKERe gitmek zorunda mı?
Hocam şehir dışında görev yaptığıma dair belge götürsek kayıdı dondurma ihtimalimiz var mı kayıt olup ders kaydı yapıp hemen 1 yıl kayıt dondurup istediğim zaman tekrar 1 yıl içnde devam etme durumu olabilir mi?

Tutatochi

Öğrenci
Çok üzüldüğümü belirterek cevabı düzeltiyorum. Önceki cevabı bi hocamın ifadesine göre vermiştim. Bir yere kayıtlıyken kaydı dondurup başka bir yerde yüksek lisansa başlamanız mümkün değildir. Kaydınızı sildirmeniz gerekir.

Enstitüler bünyesinde yürütülen tezli, tezsiz ve tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans programları ile ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin aynı anda başka bir yüksek lisans programına kayıt yaptırarak iki yüksek lisans programında öğrenim yapmalarının uygun olmadığı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 02.06.2005 tarih ve 1304-11463 sayılı yazısı ile bildirilmiştir.

@perfect_phi, dikkatin için teşekkürler.

cay571

Öğrenci
Peki mesela şu an yükseklisansa başladım, daha sonra ek yerleştirmeler ile öyp yi kazandım. Dil puanımda 65ten yukarı, bundan sonra ne olur, öyp kapsamında yükseklisansa başlıyabilir miyim? Veya kazandığım üniversite ile yükseklisans yaptığım bölüm aynı ise yapılan yükseklisans geçerli olur mu öyp de?

Yani şu an yükseklisansa başlamam ÖYP ek yerleştirmelerini kazanırsam sorun teşkil eder mi?

CemSoganci

Profesör
öyp de hıc bır senet ımzalamassanız ıstedıgınız anda ıstıfa edebılırsınız.senet ımzaladyısanız bu bedelı odeyerek gene ıstıfa edebılırsınız.
eger hıc bır yaptırım yoksa uzerınızde,ek kontenjanlarda basvurabılır yerlesmenız durumunda yenıden yuksek lısans ıcın tercıh yapabılırsınız.
yuksek lısansınız ıle kazandıgınız abd aynı ıse yuksek lısansıda sayarlar

Saitank

Öğrenci
Bir ünide yüksek lisans kaydınız bulunuyorsa ve başka bir yere kayıt yaptırmak istiyorsanız yaptırabilirsiniz fakat istemediğiniz ünide dilekçe yazıp kaydınızı sildirmeniz gerekiyor yada ders kaydı yaptırmassanız otomatik olarak kaydınız siliniyor bildiğim kadarıyla.geçiş yapabilirsiniz yani bildiğim kadarıyla durumlar böyle...

neo

Öğrenci
Ayni anda iki yuksek lisans programina kayitli olmanin yasak olmasi hic mantikli degil. Kararin iptali icin ne yapilabilir.

Mustafa

Araştırma Görevlisi
Aynı anda 2 yüksek lisans programına kayıtlı olamazsınız. Dondurma olayından emin değilim çünkü programı dondurduğunuzda yine harç ödüyorsunuz ve o programa olan kayıdınız silinmiyor. En garantisi ilk yerden kaydını sildirmen ve diğer yere kaydını alman. Zaten zırt bırt af çıkıyor ileride bitirmek istediğinde geri dönebilirsin. Benim merak ettiğim Yüksek lisans programına kayıtlıyken hatta araştırma görevlisiyken lisans programına kayıt olabiliyor muyuz? Mesela bazı üniversitelerde hukuk fakültesi devam zorunluluğu istemiyor, bu durumda lisansa kayıt olmamızda bir mahsur var mı acaba?

A

Akademik Forum

Guest
başka bir üniversiteye kayıt yaptırma

iyi günler... ben dokuz eylül üniversitesinde birinci sınıf öğrencisiyim. kaydımı mersin üniversitesine almak istiyorum ikinci yılımdan itibaren artık mersinde okuyabilir miyim?

M

MAZLUMMM

Guest
Kayıt sildirme vs

şu anda akdeniz üniversitesinde kaydım var burdan kaydımı sildirmeden başka bir bölüme yada başka bir üniversiteye kayıt yaptırabilirmiyim

A

Akademik Forum

Guest
Peki arkadaşlar tezsize kaydoldum 2,5 3 yıl okudum. kaydımı sildirdim. baska üniye kaydoldum. Askerlik tecili ne verirler? İşimden dolayı yerimden kıpırdayamıyorum. Özellikle tezsiz olmasının bir farklılıgı varmıdır mesela, yada aynı enstitüde farklı bölümde yapmamın..??