british council İelts açıklama?

tomreader2010

Öğrenci
ÖNEMLİ DUYURU:

“Yakın zamanda medyada ve çeşitli websitelerinde IELTS’in geçerliliğini ve güvenilirliğini sorgulayan birçok asılsız iddia ortaya atılmıştır. IELTS ortakları, gerçekleri ortaya koymak için IELTS ile ilgili bu açıklamayı yapmıştır”.

IELTS, son derece güvenilir bir İngilizce dil yeterlilik sınavıdır.

Hükümetler, eğitim kuruluşları ve profesyonel kuruluşlar da dahil olmak üzere dünyada 135’in üzerindeki ülkede 9.000’den fazla kuruluşun güven duyduğu bir sınavdır.

IELTS sonuçları, bireyin eğitim, göç ve mesleki akreditasyon amaçlı olarak İngilizce dilini kullanarak gerçek hayatta iletişim kurma becerisini ortaya koyan güvenilir, doğru, geçerli ve inanılır bir göstergedir.

IELTS tarafından uygulanan çok aşamalı güvenlik önlemleri, IELTS sonuçlarının Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, ABD ve Birleşik Krallık gibi dünyadaki birçok hükümetin göçmen başvurularında tüm diğer İngilizce sınavlarına nazaran daha çok tercih edilmesinin temel nedenidir. IELTS’in kaliteye ve güvenliğe olan bağlılığı sınava girenleri ve sınavı tanıyan ve IELTS sonuçlarının doğruluğuna inanan kuruluşların çıkarlarını korumaktadır.

Dünya genelinde yılda 2 milyondan fazla kez IELTS sınavına girilmektedir.

IELTS sınavı, Türkiye’de uluslararası eğitim görmek ya da çalışmak isteyenler, mesleki akreditasyon talep edenler ve diğer ülkelere göç etmek isteyenler için uygulanmaktadır. IELTS, Türkiye’deki üniversiteler ve okullar tarafından kabul edilmeye devam edilmektedir, ancak IELTS, sınava girecek olan herkese sonuç belgeleri ile birlikte başvuracakları kuruluş ile bağlantıya geçmelerini ve o kuruluşa özgü kabul koşullarını kontrol etmelerini önermektedir.


IELTS - British Council Türkiye
 
Üst