Onay konusunda bir kamuoyu oluşturup, transkripti de e-devlet üzerinden temin edebilirsek çok güzel olur. Normalde diplomayı devlet kurumları da onaylıyor ama genellikle sıkıntı çıkıyor ki ben daha onaylayan bir devlet kurumuna denk gelmedim, hepsi geri gönderdi.
Kendi okulumda öğrenci işlerindeki memur Ayfer Hanım dahi işi olmasına rağmen 2'den fazla fotokopiyi imzalamıyor. Çünkü çok işi var, kendisi rektörlük seçimlerinde aday olacak sanırım. Özgüven tavan yapmış durumda. Pişkin pişkin "notere onaylat zorunda mıyım yerimden kalkmaya!" diye de çemkiriyor.
Diplomayı e-devlet üzerinden alırsanız sıkıntı çıkmıyor, erkekler için askerlik belgesini de alabilirsiniz onda da sıkıntı çıkmıyor ama transkript için üniversiteye gidilmesi lazım. Bazen onay için para isteyebiliyorlar sakın vermeyin. En son, 1 tanesi için 15 lira istemişlerdi de araya kaynayıp bedavaya getirdik. Şahsen transkript için gidince boş A4 kağıdı veriyorum kendilerine, o zaman hem para istemiyorlar hem de sıkıntı yapmıyorlar.
Not: PAÜ