Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?

sivassm

Öğrenci
Arkadaşlar sonuçlara baktığımızda 50-59 arası E geçiyor. Bir çok forumda bu seneden itibaren doktora için barajın elli olacağı söyleniyor? Şehir efsanesi mi?

ahmedoff

Profesör
O aralığın karşılığının E olarak gosterilmesi yeni bir şey değil, yıllardır hep öyle, dolayısıyla buradan yola çıkıp doktora için asgari puanın 50 olacağını söylemek pek mümkün değil.

Nokia 3330 cihazımdan gönderildi

Son düzenleme:

Hatem

Öğrenci
Ben de 50 ye düşeceğini duydum. Yök'e bilgi edinme formu doldurup soracağım bu hafta içi. Aslında 50 puan çok mantıklı. 55 biraz fazla. 50 alan birisi ingilizce biliyor demektir. Bu şartlarda doktora yapabilir bence.

A

Akademik Forum

Guest
Şehir efsanesi doktoranın 50 puan olacağı her yıl bu tarz söylentiler çıkıyor ama değişen bir durum olmuyor

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar kim çıkartıyor bunları doktora dil şartı 50 ye düşecek diye yök ne zaman böyle bir açıklama yaptı bu konu 2009 dan beri her yıl gündeme getirilir ama dil şartı yine 55 olarak kalır aynı şey doçentlik için 65 barajında da var yök böyle bir açıklama yapmadığı sürece bu tarz şeyleri kaideye almayın. 50 alan kişiyle 55 arası alan kişi arasında dili bilme açısından pek fark elbette yok ama sonuç itibariyle bir baraj puan olacak tutun ki 50 yaptılar bu kez 48.75 puana sahip olan 45 düşürün der.

A

Akademik Forum

Guest
Bence de olsun hocam çünkü araştırma görevlisi kadrosuna alımda 50 şartını koyuyorlar ama doktorada şart 55 oluyor ve birçok kişi masterdan sonra 50 yle 55 arasına sıkışıp doktora yapamıyor.hadi eskiden yüksek lisans için şart 50 ydi bu nedenle doktorayı 55 olarak belirlemiş olabilirler ama şimdi yüksek lisans için çoğu üniversite dil barajını kaldırdı inş 50 ye düşürürler

evreninho

Öğrenci
Ben de 50 ye düşeceğini duydum. Yök'e bilgi edinme formu doldurup soracağım bu hafta içi. Aslında 50 puan çok mantıklı. 55 biraz fazla. 50 alan birisi ingilizce biliyor demektir. Bu şartlarda doktora yapabilir bence.
çok yanlış bir düşünce yds den 70 üstü alıp da adını söyleyemeyen insanlar var !

- - - Güncellendi - - -

Kesinlikle daha fazla olmalı ve yüzdesi daha fazla olmalı

Bu alana bir cevap yazın...