A
Akademik Forum
Guest
bazıları barajın düşmesi için çabalayacaklarına kadar yabancı dil çalışsa çoğu 55 puan alabilirdi.yabancı dilden 55 alamayan nasıl doktora yapacak hayret.
Bazıları da akıl vereceğine işine baksa işler yolunda gider.bazıları barajın düşmesi için çabalayacaklarına kadar yabancı dil çalışsa çoğu 55 puan alabilirdi.yabancı dilden 55 alamayan nasıl doktora yapacak hayret.
Güzel bir haber aldım hemen sizlerle paylaşayım. Arkadaşların dediği gibi bu sene sonuna kadar 50'ye düşecekmiş.
Bu sene sonuna kadar nedir yahuAğırağır düşecekmiş altın gibi , dolar gibi
![]()
Altından dolardan kıymetli hocam.
Arkadaşlar, kusura bakmazsanız bir şey soracağım YDS'den en azından 70-80 alacak kadar ingilizceniz yoksa nasıl makale okumayı ve doktora yapmayı planlıyorsunuz? Sırf türkçe kaynaklar, vikipedi falan mı takılacaksınız? Öyle yürümez o iş söyleyeyim.
"YDS hiç bir şeyi ölçmüyoğğr" diyeceksiniz muhtemelen, evet YDS ingilizce bilgisini ölçmez ama okuma bilgisini ölçer. YDS'den en azından 75 alamayan biri de doktoraya başlamamalı bence. Başlarsa da maalesef 8-10 yılda ancak bitirir. Bu 8-10 yılın ilk 2 yılı da ingilizce öğrenerek geçer.
Bakın dost acı söyler. Bunları sizin iyiliğiniz için yazıyorum. Bu devirde ingilizceden kaçış yok arkadaşlar. Kanun bekleyeceğinize bir kitap alıp ingilizce öğrenmeye bakın derim.
Kardeş peki sana bir soru. 55 alan akademik makale çevirebilir ama 53 alan çeviremez öyle mi?
- - - Güncellendi - - -
Ben ısrarla diyorum arkadaşlar. Bu sene sonuna kadar 50 olacak.
- - - Güncellendi - - -
12) TUS VE DUS Sınavlarına girecekler bu haklarını çoğunlukla 3ââ¬â5 puanla
kaybetmektedirler. Bu sınavdan 55 puan alamadıkları için doktora eğitimine başlama
imkânı bulamayanlar ile 65 puan alamadıkları için doçentliğe başvuramayacak olanların
miktarları karşılaştırılmalıdır. Bu sınavlarda 3ââ¬â5 puan fazla alamadıkları için doktoraya ve
doçentliğe başvuramayan çok sayıda akademisyen vardı. Bunların 2013 YDS ilkbahar