Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?

A

Akademik Forum

Guest
bazıları barajın düşmesi için çabalayacaklarına kadar yabancı dil çalışsa çoğu 55 puan alabilirdi.yabancı dilden 55 alamayan nasıl doktora yapacak hayret.

A

Akademik Forum

Guest
Güzel bir haber aldım hemen sizlerle paylaşayım. Arkadaşların dediği gibi bu sene sonuna kadar 50'ye düşecekmiş.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar böyle bir konu keşke gerçekleşse ama medya olsun haberler olsun yapılan yazılı veya sözlü açıklamaların hiç birinde bu duruma rastlamadım.O yüzden bence böyle bir şeyin yapılma ihtimali sıfır.
Bu bilgiyi edinen arkadaşım,arkadaşlarım, nereden okudun ,duydun ,internet adresi vs gibi bir yerde mi gördün ,bizimle de paylaşırsan sevinirim .

A

Akademik Forum

Guest
doktora giriş şartı yds 50 olacak olmayacak tartışması bir tarafa... olmalıdır.

A

AraştırmaGör

Guest
Arkadaşlar, kusura bakmazsanız bir şey soracağım YDS'den en azından 70-80 alacak kadar ingilizceniz yoksa nasıl makale okumayı ve doktora yapmayı planlıyorsunuz? Sırf türkçe kaynaklar, vikipedi falan mı takılacaksınız? Öyle yürümez o iş söyleyeyim.

"YDS hiç bir şeyi ölçmüyoğğr" diyeceksiniz muhtemelen, evet YDS ingilizce bilgisini ölçmez ama okuma bilgisini ölçer. YDS'den en azından 75 alamayan biri de doktoraya başlamamalı bence. Başlarsa da maalesef 8-10 yılda ancak bitirir. Bu 8-10 yılın ilk 2 yılı da ingilizce öğrenerek geçer.

Bakın dost acı söyler. Bunları sizin iyiliğiniz için yazıyorum. Bu devirde ingilizceden kaçış yok arkadaşlar. Kanun bekleyeceğinize bir kitap alıp ingilizce öğrenmeye bakın derim.

sivassm

Öğrenci
Arkadaşlar, kusura bakmazsanız bir şey soracağım YDS'den en azından 70-80 alacak kadar ingilizceniz yoksa nasıl makale okumayı ve doktora yapmayı planlıyorsunuz? Sırf türkçe kaynaklar, vikipedi falan mı takılacaksınız? Öyle yürümez o iş söyleyeyim.

"YDS hiç bir şeyi ölçmüyoğğr" diyeceksiniz muhtemelen, evet YDS ingilizce bilgisini ölçmez ama okuma bilgisini ölçer. YDS'den en azından 75 alamayan biri de doktoraya başlamamalı bence. Başlarsa da maalesef 8-10 yılda ancak bitirir. Bu 8-10 yılın ilk 2 yılı da ingilizce öğrenerek geçer.

Bakın dost acı söyler. Bunları sizin iyiliğiniz için yazıyorum. Bu devirde ingilizceden kaçış yok arkadaşlar. Kanun bekleyeceğinize bir kitap alıp ingilizce öğrenmeye bakın derim.

Kardeş peki sana bir soru. 55 alan akademik makale çevirebilir ama 53 alan çeviremez öyle mi?

- - - Güncellendi - - -

Ben ısrarla diyorum arkadaşlar. Bu sene sonuna kadar 50 olacak.

- - - Güncellendi - - -

12) TUS VE DUS Sınavlarına girecekler bu haklarını çoğunlukla 3–5 puanla
kaybetmektedirler. Bu sınavdan 55 puan alamadıkları için doktora eğitimine başlama
imkânı bulamayanlar ile 65 puan alamadıkları için doçentliğe başvuramayacak olanların
miktarları karşılaştırılmalıdır. Bu sınavlarda 3–5 puan fazla alamadıkları için doktoraya ve
doçentliğe başvuramayan çok sayıda akademisyen vardı. Bunların 2013 YDS ilkbahar

A

AraştırmaGör

Guest
Kardeş peki sana bir soru. 55 alan akademik makale çevirebilir ama 53 alan çeviremez öyle mi?

- - - Güncellendi - - -

Ben ısrarla diyorum arkadaşlar. Bu sene sonuna kadar 50 olacak.

- - - Güncellendi - - -

kaybetmektedirler. Bu sınavdan 55 puan alamadıkları için doktora eğitimine başlama
imkânı bulamayanlar ile 65 puan alamadıkları için doçentliğe başvuramayacak olanların
miktarları karşılaştırılmalıdır. Bu sınavlarda 3–5 puan fazla alamadıkları için doktoraya ve
doçentliğe başvuramayan çok sayıda akademisyen vardı. Bunların 2013 YDS ilkbahar

Hocam zannediyorum ki yazdıklarmı dikkatlice okumadınız. Önceki yazımda

"YDS'den en azından 70-80 alacak kadar ingilizceniz yoksa nasıl makale okumayı ve doktora yapmayı planlıyorsunuz?"

"YDS'den en azından 75 alamayan biri de doktoraya başlamamalı bence. "

şeklinde iki ifade kullandım. Yani bana göre en az 75 sınırına çekilmeli şart ha ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki bırakın artırmayı 50'ye düşme ihtimali var.

Ortada beni ilgilendiren bir durum yok. Ben doktora tezimi yarılamış bir adam olarak size bir dost tavsiyesi vermek istedim. Zorlanırsınız, açık ve net. İngilizce olmadan bu iş olmaz, hadi yüksek lisans tezinizi de vikipedi'den türkçe kaynaklardan şurdan burdan yazdınız diyelim doktorada bunu yapamazsınız. Yayın yapmanız gerekiyor ama daha YDS'niz 50-60 iken yayın yapmayı bırakın yayını okuyamazsınız bile.

Artık isteyen beni bir dost bir abi olarak görür ingilizce seviyesini en az 75-80'e çıkarır, isteyense kanun çıkmasını bekler kanun belki çıkar doktoraya başlar yıllar sonra ne demek istediğimi anlar.

sivassm

Öğrenci
Bencelerle iş yürümüyor hocam. Sence 75 ise bence 50.

Bizim isteğimiz burada 50-55 puan arasına sıkışan öğrencilere fırsat verilmesi.

- - - Güncellendi - - -

Sınavındaki durumları ile ilgili çözüm yöntemi düşünülmelidir. (Bağıl değerlendirme)

kirpi

Öğrenci
Keşke doğru olsa bu haber. Güzel sanatlarda eğitim almış biri olarak bu puanın düşmesi sanatta yeterliğe başvurmam için bulunmaz fırsat. Sonuçta 51 küsür puan la 55 arasında 4 soru oynasa da kendimi yeterli görüyorum. Çeviri yapabiliyor ve makale yazabiliyorum. sınav süresince Stresle baş etmeyi bir türlü başaramadım. İnşallah herkesin istediği olur. Kolay gelsin herkese...

yenermsu

Öğrenci
Bu arada Yök'ün hedefinde uluslararasılaşma var. O yüzden puanı düşereceğini sanmıyorum aksine sınav sistemini değiştirerek arttırabilir. Yök'ün yds sınavı eleştirisi var ancak burada sınavın saçmalığından bahsedilen bir zorluk tartışılmış. Yök eğer uluslararasılaşma hedefine yönelik bir adım atacaksa, bu adım bütün dil yetilerini kapsar.(Okuma, yazman, dinleme, konuşma) Bu da baraj puanı almak isteyen arkadaşlar için daha zorlayıcı olabilir. Ama en azından gerçekleştirilen efor ile dil tüm yetileriyle öğrenilir.