bu lisans ortalaması ile öyp usul ile biraz zor gözüküyor tabi okuduğun bölüme bağlı olarak da değişe bilir bu durum ancak öyp düşünüyorsan ales ve dil puanını oldukça yüksek tutmalısın belki o zman bir şansın ola bilir. yada cari usul ile(50d ye tabi) araştırma görevlisi olabilirsin burda da yine ales ve dil puanını yüksek tutup bilim mulakat sınavında başarılı olarak araştırma görevlisi olabilirsin.bir diğer husus bu lisans ortalaması iel kendi alanında yüksek lisans yapabileceğin bir a.b.d. mevcutmu bunuda bir araştır. çünkü genelde y.l. yaparken lisans not ortalamsı 2.5 olması gerekiyor tabi buna bazı istisna enstütüler dahil değil.arkadaşlar akademik kariyer düşünmeye başladım ama maalesef öğrenciyken düşünmediğim için ortalamam düşüktü. 2.11 ortalamam var. araştırma görevlisi olma ihtimalim var mı? varsa nasıl? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benden sana +1akademik kariyer düşünmeye başlamanızın sebebi nedir ?
Şimdi şöyle oluyor. Cari usülle araştırma görevlisi alımı ilanlarına YÖK'ün sitesinden ulaşıyorsun. İlk değerlendirmede senin ALES puanının %60 ı ve dil puanının %40 ı alınıyor. Lisans ortalaman düşük olduğundan ALES ve dil puanlarının yüksek olması gerekiyor. Daha sonra ilandaki kadro sayısına göre, hesaplanan bu puanlar sıralanarak her kadro için 4 kişi olmak üzere 2. değerlendirmeye alınır, size sınav yapılır. Burada ALES puanının %30 u, akademik ortalamanın %30'u, girecek olduğun sınavın %30 u ve dil puanının %10 u alınarak tekrar sıralama yapılır ve kadro sayısına göre 1 kadro var ise 1. veya 2 kadro var ise ilk 2'ye girmen koşulu ile kadro senin oluyor. Bu arada ABD, ana bilim dalının kısaltması.ya okumayı sevmiyordum şimdi sevmeye başladım. yoksa devlette çalışıyorum gıda mühendisi olarak. gıda mühendisliğinde araştırma görevlisi olmak için bana yol gösterir misiniz?gizyl202 cari üsul nasıl oluyor? bir de abd ne demek?
Kaldır şu profil resmini yaYüksek lisansını yapmıs bırı kadroya basvuruyor ve yuksek lısans yapmıs sartı aranıyor ıse yine bu kısı akademık ortalamadan mı sorumlu oluyor yoksa yuksek lısans puanımı alınıyor? Akademik ortalama ile alım genel birşeymi yani?
her daim alımlar lisans not ortalaması ile işlem yapılıyor.Yüksek lisansını yapmıs bırı kadroya basvuruyor ve yuksek lısans yapmıs sartı aranıyor ıse yine bu kısı akademık ortalamadan mı sorumlu oluyor yoksa yuksek lısans puanımı alınıyor? Akademik ortalama ile alım genel birşeymi yani?
Mezun olmak kâfi.cari usulle alımda not ortalaması alt limiti var mı?
cari usulle alımda not ortalaması alt limiti var mı?
Bununla ilgili forumda yeterince yazı bulunmaktadır. Mezun olmanız yeterli alt not limiti yok.arkadaşlar cari usülle alımlar nasıl ilan ediliyor. bunun için alt not limiti var mı?
alt limit yok. bunun gibi soruların içinarkadaşlar cari usülle alımlar nasıl ilan ediliyor. bunun için alt not limiti var mı?