Düşük Lisans Not Ortalaması İle Akademisyenlik

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
arkadaşlar akademik kariyer düşünmeye başladım ama maalesef öğrenciyken düşünmediğim için ortalamam düşüktü. 2.11 ortalamam var. araştırma görevlisi olma ihtimalim var mı? varsa nasıl? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tekrar lisans okuyabilirsin. Ayıp değil günah değil.

Merve

Baş Editör
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Burada Madde 7 nin 2. kısmında bunun aksini mi söylüyor Hocam, yoksa ben mi yanlış okuyorum.
Ya da kestirmeden sorayım. Bir kişinin iki farklı cari alımda aynı bilim ve aynı anabilim dalına dahi başvurmuşken farklı lisans mezuniyet notu bulunabilir mi?
Aksini söylemiyor aslında, üniversite YÖK'e göre çeviriyor hocam. 100'lük olsa bile o şekilde yapıyorlar.

A

Akademik Forum

Guest
çift anadal

ben çift anadal öğrencisiyim. esas bölümüm amerikan kültürü ve edebiyatı. iletişim fakültesinden çift anadal yapıyorum. iletişim fakültesinde akademik kariyer yapmak istiyorum. iki diplomam olacak ancak lisans not ortalamasına bakılırken hangisi göz önünde bulundurulur? iletişim not ortalamam çok yüksek ama diğeri biraz daha düşük:(

meteor78

Öğrenci
ben çift anadal öğrencisiyim. esas bölümüm amerikan kültürü ve edebiyatı. iletişim fakültesinden çift anadal yapıyorum. iletişim fakültesinde akademik kariyer yapmak istiyorum. iki diplomam olacak ancak lisans not ortalamasına bakılırken hangisi göz önünde bulundurulur? iletişim not ortalamam çok yüksek ama diğeri biraz daha düşük:(
Öğrenim belgenizde iki lisans programı içinde ayrı ayrı not ortalamanız bulunuyorsa her durumda ilgili programa ait not ortalaması kullanılır. Eğer sadece genel not ortalaması bulunuyorsa o kullanılır.

A

Akademik Forum

Guest
dusuk lisans

Ortalamam lisans 2.05 bunun etkisi cok olur mu yuksek lisans not ortalamasina bakmiyorlarmi alimda

M

MATHLAB

Guest
math

Ben de matematik mezunu olacağım not ortalamam 2.7 sizce yl ve doktora yapma ihtimali nedir bu notun