Eğitim Bilimlerinde Yüksek Lisans Önerisi

tevfik can

Öğrenci
arkadaşlar bende eğitim bilimlerinden yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama hangi bölümde yapacagıma karar veremedim eğitim yönetimi teftişi ve planlaması, eğitim programları ve öğretimi bölümleri arasında kararsızım. hangisinde yüksek lisans yapmak daha avantajlıdır?

N

nefertitism

Guest
tabii ki eğitim programları ve öğretimi. puanınız yüksek ise de ölçme değerlendirme

dudu_han

Öğrenci
ben de aynı ikilemi yaşıyorum. ilköğretimde mat eğitimi üzerine mi yoksa eğitim yönetimi mi avantajlı olur çok arada kaldım. ne dersiniz hocalarım ??

derya_klkn

Öğrenci
ben de aynı ikilemi yaşıyorum. ilköğretimde mat eğitimi üzerine mi yoksa eğitim yönetimi mi avantajlı olur çok arada kaldım. ne dersiniz hocalarım ??
hocam akademik kariyer düşünüyorsanız eğitim yönetimi pek işe yaramaz diyorlar.bn de çok araştrdım bu konuyu.ama hala ilköğret.mat.eğitimi hakkında tam ikna olamadım.eğitim prog.ve öğretimi iyiymiş.ölçme değ. ise çok az üni de var.4 tane...

derya_klkn

Öğrenci
Hangi alanda yüksek lisans yapmak daha avantajlı? Eğitim Bilimleri,Matematik Eğitimi,İlköğretim Matematik Eğitimi.

Merhabalar..
Ben ilköğretim matematik öğret.mezunuyum.nasipse eylülde göreve başlıyorum.aynı zamanda yüksek lisans yapmak istiyorum.Amacım akademik kariyer...Fakat eğitim bilimleri alanında yaparsam ilerde önümün açık olmayacağını alanım dışında olduğunu söylediler.Buna çok üzüldüm.Ben ölçme değ. ya da eğitim prog.ve öğretimini istiyordum.
Matematik eğitimi ya da ilköğretim mat.alanında ileriye dönük şansım nedir ? bunu öğrenmek istiyorum.
Eğer biran önce karar verebilrsem öğretmenlk tercihlerimi de bu yönde yapıcam.mesela mezun olduğum üni.yi düşünüyorum sizden gelen cevaplara göre netleşir umarım.
şimdiden teşekkrler...

mujde02

Öğrenci
eğitim bilimleri alanında yuksek lısans

kısmetse eylülde bilgisayar öğretmeni olarak atanıcam.eğitim alanında yüksek lisans yapmayı istiyorum eğitimde hangi alanın önü daha açık bilgi verebilir misiniz?

imagener

Öğrenci
Hocam en kısa hesapla 6 yıl sonrası için öngörü istiyorsun, bir şey demek zor. Kişisel düşüncem matematik eğitimi alanında yüksek lisans yapmanız yönünde olur.

imagener

Öğrenci
Benim tavsiyem öncelikle eğitim bilimleri alanında yüksek lisans yapabileceğiniz alanları ve dersleri incelemeniz yönünde olur. İlgileriniz bu konuda oldukça önemli; çünkü eğitim bilimlerinin temel alanları (eğitim yönetimi, eğitim programları, ölçme) birbirlerinden farklı alanlar. Hangisinin önü açık derseniz öğretmenlik derim:)

derya_klkn

Öğrenci
hocam, bu çok sübjektif bir tercih aşaması, belirttiğiniz alanlarda akademik kariyer yapan var ise forumda daha iyi olacaktır.

evet bu alanlarda yüksek lisans yapanlar da görse keşke sorumu :(

- - - Güncellendi - - -

Hocam en kısa hesapla 6 yıl sonrası için öngörü istiyorsun, bir şey demek zor. Kişisel düşüncem matematik eğitimi alanında yüksek lisans yapmanız yönünde olur.

hocam şimdi aslında benm amacım da oydu.yani hangi alanın önü daha açık diye araştırıyorum.şimdilk oklar ölçme değerlendirmeyi gösetriyor fakat o da çok az üniversitede var.

- - - Güncellendi - - -

cevaplarınız için çok teşekkür edeerim arkadşlar :)

N

nefertitism

Guest
Aslına bakarsak arkadaşlar, eğitim bilimleri her ne kadar daha önü açık gbi görünse de ben aynı fikirde değilim. Bir ölçmeciyim, puanlarım da gayet iyi sayılır ama ne yazık ki ölçmeci dahi olsanız eğitim bilimlernden son zamanlarda kadro açılmıyor ve öyp yi resmen ingilizceciler dolduruyor. o yüzden kendi alanınızdan pek bir farkı olmayacaktır. İlk. Mat'ten çok kadro açıldı bu sene mesela. Ölçme kadrosu neredeyse yoktu. Teftiş ve Epö'den girmek..evet zor. Yani çok da düşünmeyin. Ne istiyorsunuz hayatta, hangi alanda uzman olmak istiyorsunuz karar verin ve ilerleyin. Çalışkan insana da her yerde ekmek var, içiniz rahat olsun.

N

Niënor

Guest
Ben eğitim prog. ve öğretimdeyim. aslında 2012 Aralıkta çok fazla alım oldu bu alana, heralde doldu diye düşündüm ama bilgim yok.
Ölçme ise önü çok açık alan, az üni.de var bunun için artırmak istiyorlar. Okuması da zor bildiğim kadarıyla. Sözelci biri olarak teşebbüs edemedim her şey kazanmak değil ne de olsa. Kendi alanınızı seviyorsanız o alanda gidin derim eğer imkanınız varsa.

derya_klkn

Öğrenci
Aslına bakarsak arkadaşlar, eğitim bilimleri her ne kadar daha önü açık gbi görünse de ben aynı fikirde değilim. Bir ölçmeciyim, puanlarım da gayet iyi sayılır ama ne yazık ki ölçmeci dahi olsanız eğitim bilimlernden son zamanlarda kadro açılmıyor ve öyp yi resmen ingilizceciler dolduruyor. o yüzden kendi alanınızdan pek bir farkı olmayacaktır. İlk. Mat'ten çok kadro açıldı bu sene mesela. Ölçme kadrosu neredeyse yoktu. Teftiş ve Epö'den girmek..evet zor. Yani çok da düşünmeyin. Ne istiyorsunuz hayatta, hangi alanda uzman olmak istiyorsunuz karar verin ve ilerleyin. Çalışkan insana da her yerde ekmek var, içiniz rahat olsun.

hocam mesela benim branşım ilköğretim matematik öğretmenliği.nasipse eylülde de göreve başlıycam.ama ilköğretim mat.olduğu için acaba bu alanda ne kadar çok ilerleyebilirm onun kararsızlığını yaşıyorum.çalışmak konusunda hiç problemimim yok.yani eğitim bilimleri de olsa kendi alanım da olsa seve seve yapacağım bunu inşallah.eğitim programları ve öğretimi için kendi üniversiteme başvurucam.hayırlısı artık.zaten atanacağım ilde ölçme ya da ilköğretimmat programlarının olması düşük bir olasılık gibi görünüyor:(

gelengi

Öğrenci
hocam bölümünüzün eğitim programarında ilerlemenize engel olacağını düşünmüyorum.Zaten eğitim programları bölümünde kitapları olup da matematikçi olan eğitimciler var. Yüksek lisansa başladıktan sonra artık kendi gayretinizle kendinizi iyi bir şekilde yetirip alana hakim hale gelebilir akademik kariyerinize devam edebilirsiniz.Önce beni de korkutmuşlardı matematikçisin eğitimde ne yapacaksın diye ama hiç alakası yok emin olun. ben de eğitim programlarında tez aşamasındayım. bir yere başvurduğunuzda baktıkları sizin ales puanınız,dil puanınız bir de lisans veya yüksek lisans puanınız. sizin bölümünüze bakmazlar. Ayrıca eğitim programlarını da seversiniz bence....