Eğitim Bilimlerinde Yüksek Lisans Önerisi

derya_klkn

Öğrenci
hocam bölümünüzün eğitim programarında ilerlemenize engel olacağını düşünmüyorum.Zaten eğitim programları bölümünde kitapları olup da matematikçi olan eğitimciler var. Yüksek lisansa başladıktan sonra artık kendi gayretinizle kendinizi iyi bir şekilde yetirip alana hakim hale gelebilir akademik kariyerinize devam edebilirsiniz.Önce beni de korkutmuşlardı matematikçisin eğitimde ne yapacaksın diye ama hiç alakası yok emin olun. ben de eğitim programlarında tez aşamasındayım. bir yere başvurduğunuzda baktıkları sizin ales puanınız,dil puanınız bir de lisans veya yüksek lisans puanınız. sizin bölümünüze bakmazlar. Ayrıca eğitim programlarını da seversiniz bence....

hocam peki siz şimdi öyp li değilsiniz dimi? yani öyp dışında cari usülle şansımız çok mu az dersiniz ? birde ben şeyi kastettim hocam ilköğretim matematik alanında mı yapmam daha avantajlı olur yoksa eğitim programları ve öğretimi alanında mı ? aslında ölçme değerlendirme istiyorum ama 4 ünide var sadece :/

ibrahimbicak

Öğrenci
Hocam ilkogretim matematik onu acik bir alan... Çünkü yok yayınladığı bir bildiride Türkiye de bundan sonra eğitim fakültesi bölümlerinden 5tanesi izin vereceğini açıkladı. Bunların bir tanesi de ilkogretim matematik. Bu yılki cari alımların da ilk mat çok alındı. Bundan sonra azalmayacak bence. Kadroya girme açısından Öyp dışında eğitim de ıngilizceciler ve diğer bütün eğitim fakültesi mezunu olup eğitimden yüksek lisans yapan insanlar sizin rakibiniz olacaktır.
Ama tüm bu söylediklerimden öte siz hangi istidat ve kabiliyete sahip hangi alana ilgi duyuyorsunuz lisans bitirmek farklı bir şey hayatınızı bu eksende araştırmaya adamaniz farklı bir şey..
Onun için bu soruya en güzel cevabı SİZ verebilirsiniz.

derya_klkn

Öğrenci
Hocam ilkogretim matematik onu acik bir alan... Çünkü yok yayınladığı bir bildiride Türkiye de bundan sonra eğitim fakültesi bölümlerinden 5tanesi izin vereceğini açıkladı. Bunların bir tanesi de ilkogretim matematik. Bu yılki cari alımların da ilk mat çok alındı. Bundan sonra azalmayacak bence. Kadroya girme açısından Öyp dışında eğitim de ıngilizceciler ve diğer bütün eğitim fakültesi mezunu olup eğitimden yüksek lisans yapan insanlar sizin rakibiniz olacaktır.
Ama tüm bu söylediklerimden öte siz hangi istidat ve kabiliyete sahip hangi alana ilgi duyuyorsunuz lisans bitirmek farklı bir şey hayatınızı bu eksende araştırmaya adamaniz farklı bir şey..
Onun için bu soruya en güzel cevabı SİZ verebilirsiniz.

çok haklısınız hocam.elbette bu kararı verirken sadece önünün açık olduğunu önemsemiyorum.her iki alana da şaşılacak derecede ilgim var.:)) ama eğer eğitim prog.ve öğretimine karar verirsem kendi üniversitem olacak inşallah ve ben çok mutlu olucam.ilkmat'a karar verirsem,eylüldeki öğretmenlk tercihlerimi de ona göre yeniden şekillendrmem gerekecek.umarım kalan az bir zmanda netleşir kafamdakiler.çok teşekkr ederm hepinize arkadaşlar fikirleriniz benm için çok önemliydi.herşey gönlünüzce olsun.:))

Fenci14

Öğrenci
Acil yardım :)

arkadaslar merhaba ben eğitim bilimieri alanında yüksek lisans yapmak istiyorum ama hangi bölümü tercih etmeliyim ona karar veremedim,hangi bölümün önü daha açık atama sansları daha yüksek ? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Merve

Baş Editör
arkadaslar merhaba ben eğitim bilimieri alanında yüksek lisans yapmak istiyorum ama hangi bölümü tercih etmeliyim ona karar veremedim,hangi bölümün önü daha açık atama sansları daha yüksek ? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
Lütfen konu açmadan önce arama yapınız. İlgili bölüme taşıdım, ilk sayfaya bakarsanız orada yanıt verilmiş. Bilgisi olanlar yine yanıt verecektir.

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisans

arkadaşlar merhaba sigortacılık ve risk yönetimi mezunuyum yüksek lisans yapmayı düşünüyorum akademisyenlik istiyorum ama hangi bölümden yapacağıma karar veremedim hangi bölümün önü açık yardımcı olursanız çok sevinirim