Eski Akademisyen Yeni Başbakan Zam Sözü Verdi

Engin K.

Öğrenci
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haberde katıldığı programda öğretim üyelerinin özlük haklarını iyileştireceklerini belirtti.

Öğretim üyelerinin maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya, Başbakan Davutoğlu şu şekilde yanıt verdi. "İnsan kaynağının yeniden inşası için eğitim yapımızı güçlendirmeliyiz. 177 üniversitemiz var. Her yerde üniversitemiz var. Sınıflarımız arttı. Bugün meb Milli Eğitim Bakanıyla da ele aldık. Nicelikle artışı niteliksel bir devrime dönüştürmeliyiz. Öğretmen ve öğretüm üyesinin niteliğini arttıracağız. Ben maaş ve özlük haklarını gördüğümde çok geide olduğumuzu gördüm. Araştırma görervliliği öylesine cazip olmalıki, en iyi beyinler üniversiteye gitsin. Ama göreceli olarak maaşlar o düzeyden olmaz. Babacan'la da konuştum. 1 Ekimde ilk atacağımız adımlardan birisi özlük hakları ve hayat şartlarını düzeltmek olacaktır."


Öğretim üyelerine zam sözü - Memurlar.Net
son 5 dakika da açıkça söylüyor arkadaşlar
 
Son düzenleme:

Rocky-Marciano

Öğrenci
Hocam cebimdeki birikemiş parayla Amerika'ya geldim doktora tezde 6 ay kalacağım. Yeter ki, maaşlarda iyileştirme olsun. Cebimden verdiğim paraların belki belli bir kısmı uzun vadede çıkmış olur.:))

Hocam bakanların ağzından duymaya alıştık da, akademisyen bir başbakan böyle diyince inanmak istiyoruz. İnşaallah vaat edilen zamı alırız da, orda bi tatil de yapıp gelirsiniz :)
 

aktan

Doçent
Hocam bakanların ağzından duymaya alıştık da, akademisyen bir başbakan böyle diyince inanmak istiyoruz. İnşaallah vaat edilen zamı alırız da, orda bi tatil de yapıp gelirsiniz :)

Hocam tatilde felan hic gozum yok...hem yurt disina gitmek Türkiye'de çok prestij görüyor ve herkese gitmeli şeklinde bir algı ortamı yaratılmış durumda..ancak para vermiyorlar, öyp ödenegini kesiyorlar..kongre paralarını kendi aralarında turistik amaçlı iç ediyorlar.

Zam gelsin yeter:))) Tatile köye memlekete felan giderim..:)) az maliyetli olur böylece..
 

akademi_53

Öğrenci
Acaba! Ögederin bu konunun ayrıntıları hakkında bilgisi var mı? Çünkü yaklaşık bir hafta önce Faruk Çelik de açıklama yaptı 1000TL uygun gördük diye.Zam yakın mı?

Yetkililerden biri açıklama parsa sevinirim
 
Üst