Gazetecilik Yüksek Lisans

H

history7

Guest
ben tarih bölümü mezunuyum. gazetecilik alanında yüksek lisans yapmam için ne şartlar aranır, şansım ne kadar vardır? yardımcı olursanız sevinirim

famadihana

Öğrenci
merhaba bu başlığı açtıgınız için teşekkürler öncelikle ben anadolu basın yayın mezunuyum yine kendi üni de yüksek yapmak istiyorum fakat girişte taban puanlar nedir bilgim yok dil konusunda sıkıntılıyım o nedenle :) gazi ünide araştırdıgım kadarıyla yazılı/sözlü mülakat yapılıyor fakat bu mülakatlarda ne gibi sorular yöneltiliyor bilginiz var mı ? açıkacası aklımda anadolu ve ege var

farukk

Öğrenci
değerli kardeşm. ege ve gazi biraz zor gibi görünüyor. öncelkle kendimi tanıtıyım erciyes gazetecilik mezunuyum aynı bölümde yüksek lisans yaptım şu an uzman kadrosundayım. o dediğin yerler yüksek puanlar başvurur. sen kendi üniversitedende yapman daha avantajlı

bLaster

Öğrenci
Arkadaşlar Merhabalar,

İşletme 3. sınıf öğrencisiyim Gazetecilik üzerine Tezsiz Yüksek Lisans yapmak istiyorum. İşletme çıkışlı olduğum için herhangi bir probleme maruz kalabilir miyim?

Gazetecilik Yüksek Lisans eğitimi veren örgün/uzaktan eğitim devlet ve vakıf üniversitelerini şartlarını ve bilgilerini buradan paylaşırsak ilgili arkadaşlara yarar sağlamış oluruz.

Konu başlığını açan arkadaşa ayrıca teşekkür ediyorum.

balkupuyum

Öğrenci
sosyoloji mezunuyum, ortalamam 2,40. alesim 89küsur. istanbula bu dönem başvurmayı düşünüyorum ancak şansım nedir bilmiyorum? olmazsa önümüzdeki dönem marmarada şansımı deneyeceğim. şansım var mıdır? tekrar alese girerek puanımı yükseltmeyi denesem mi? ve mülakatlarda ne tarz sorular soruluyor özellikle istanbulda bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Marmara için bir tanıdık bulursanız puanlarınızdan çok daha işe yarayacaktır :) Gazeteciliğin hangi anabilim dalını istiyorsunuz ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

edius

Araştırma Görevlisi
Marmara için bir tanıdık bulursanız puanlarınızdan çok daha işe yarayacaktır :) Gazeteciliğin hangi anabilim dalını istiyorsunuz ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

Bir marmara mezunu olarak aynen katılıyorum. isteseniz ales şampiyonu olun, tanıdığınız yoksa almazlar, net!

sudenur

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Ben Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunuyum. Gazetecilik alanında yüksek lisans yapmak istiyorum.
Gazi Üniversitesi'ne alınmam için neler yapabilirim. Bilimsel hazırlık okuturlar mı bir de?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Evet bilimsel hazırlık okuyorsunuz. ALES sözel puan ve yazılı sınava giriyorsunuz. Ayrıca ilk elemelerde puan üstünlüğünü sağlamanız gerekebilir başvuru sayısı fazla oluyor.

pepexd

Öğrenci
Merhabalar ben gazetecilik bölümünden mezun olcam 80 ales 25 ingilizce ve 3.00 ortalamam var bir devlet üniversitesinde yüksek lisans yapmak istiyorum hangi üniversiteler var ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Marmara ve Gazi üniversitesi yüksek lisans için dil puanı istemiyor iletişim fakültesinde.