Gazetecilik Yüksek Lisans

A

Akademik Forum

Guest
master

MERHABA yabancı bir arkadasım var gazetecilik ve medya mezunu türkiyede master yapmak istiyor nerde yapabilir

A

Akademik Forum

Guest
Evet bilimsel hazırlık okuyorsunuz. ALES sözel puan ve yazılı sınava giriyorsunuz. Ayrıca ilk elemelerde puan üstünlüğünü sağlamanız gerekebilir başvuru sayısı fazla oluyor.

Selam, lisansim turk dili ve edebiyati, y.lisans ise gazetecilik. Gazetecilik doktoraya girebilmek icin hangi ales puanina bakilir, e.a. mi, sozel mi? Simdiden tesekkurler..

lamborghini

Öğrenci
Nazmi hocam mrb, ben gazetecili ana bilim dalında yüksek lisans yapmaktayım, büyük ihtimalle 3.50 civarı bir ortalamayla mezun olacağım yüksek lisanstan. Ales'im de son sınavda 85 ve 3 yıl kullanma hakkım var. hedefim onu 90' a çıkarmak ama mesele bu değil. Benim sorum 3.50 not ortalaması ile doktora başvurularında gazetecilik bölümü için sıkıntı yaşar mıyım acaba ? Bu konuda bilginiz var mıdır. Bu dönem ders aşamam bitiyor ve YDS'ye odaklanıp onu halledip Tezimi bitirmeyi düşünüyorum. Eğer bu puanla sıkıntı yaşarsın derseniz önümüzdeki dönem cc olan dersimi alıp yükseltmeye çalışabilirim ama bu bana hiç çekici gelmiyor açıkçası Erzurum gibi bir yerde ve o hocanın da dersini almak istemiyorum, saygılar :)

A

Akademik Forum

Guest
bende akdeniz tarih mezunuyum genel gazetecilite yüksek lisans yapıyorum. ales'in yüksek olması ve mesleki bilgi değerlendirme sınavına iyi hazırlanman yeterli olacaktır

maunal39

Öğrenci
Merhabalar,
Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Bu yıl kendi alanımda yüksek lisans yapmak istiyorum. Ortalamam 3.40, Ales 75, yds 50. Oncelikle Ege Üniversitesi'ne başvurmak istiyorum. Sizce yüksek lisans şansım nedir? Gazetecilik'te yüksek lisans yapan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
A

AkademikkForum

Guest
merhaba bu başlığı açtıgınız için teşekkürler öncelikle ben anadolu basın yayın mezunuyum yine kendi üni de yüksek yapmak istiyorum fakat girişte taban puanlar nedir bilgim yok dil konusunda sıkıntılıyım o nedenle :) gazi ünide araştırdıgım kadarıyla yazılı/sözlü mülakat yapılıyor fakat bu mülakatlarda ne gibi sorular yöneltiliyor bilginiz var mı ? açıkacası aklımda anadolu ve ege var

Anadolu'da yüksek lisans yapmak istiyorsan kolay. 50 dil puanını hallet, TOEFL'a falan gir, sonuçta okulun %30 ingilizceydi, TOEFL ile bir şeyler yaparsın. Okulun zaten kendi öğrencisini öncelikli alıyor mülakatlarda. Ben de aynı okul mezunuyum ve yüksek lisans mezunuyum. Muhtemelen tanışıyoruzdur :)

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

gazetecilik yüksek lisans alımlarında yapılan MÜLAKAT larda ne tarz sorular sorulur ?

A

Akademik Forum

Guest
Yuksek lısans

mrb ben istanbul unv gazatetecılık bolumu mezunuyum marmara unv genel gazetecılıkte yuksek lısans mulakatına gırecem mulakatta nasıl sorular soruyolar bılgısı olan bırısı yardımcı olabılır

azrail

Öğrenci
marmara unvsı yuksek lısans mulakatı ıle ılgılı bılgısı olan paylasımda bulunabılır mı

- - - Güncellendi - - -

marmara unvsı yuksek lısans mulakatı ıle ılgılı bılgısı olan paylasımda bulunabılır mı

A

Akademik Forum

Guest
askerlik durumu

ales puanım da yds puanım da yok. askerlik durumundan dolayı yüksek lisans yapmam gerekiyor. 28 eylül 2015 tarihinden önce herhangi bir üniversitede yüksek lisans yapabilir miyim

- - - Güncellendi - - -

Marmara için bir tanıdık bulursanız puanlarınızdan çok daha işe yarayacaktır :) Gazeteciliğin hangi anabilim dalını istiyorsunuz ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

gördünüz mü gördünüz mü nazmi hoca resmen bu işte "torpil" var diyor kendisine değil de hay ben bu işe .. yazıklar olsun anlamında.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba

Merhaba ben gazetecilik lisans mezunuyum hangi alanlarda yüksek yapabileceğime Nasıl bakacağımı öğretirseniz çok sevinirim.. Başka hangi alanlara katabilirim? Bu üniversiteden üniversiteye göre değişir mi? Akademik kariyer için hangi alanda daha fazla alım olduğuna göre o alana yönelmek için Nasıl bir araştırma yapabilirim gibi yardımınızı beklediğim sorularım var, çok teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Mrb evet ben gazetecilik lisans mezunu olucam bu yıl. Gerekli bilgi verir misiniz ana bilim dalında hangi universitede hangi alan var?

A

Akademik Forum

Guest
Uzaktan Yüksek Lisans ile Gazetecilik üzerine Yüksek lisans yapmak istiyorum önerileriniz var mı? Üni konusunda?

A

Akademik Forum

Guest
ekonomi dalında gazetecilik yapmak için ibbf mezunları gazetecilik yüksek lisans yapmalı mı?yapabilir mi?

A

Akademik Forum

Guest
Lutfen cevaplarmisiniz

Gazetecilik de yuksek yapmak istiyorum. Birkac soru sorabilirmiyim. Gazetecilik ve radyo tv yuksek lisans yazili mulakatta ne gibi sorular soruyorlar hocam. Gazi ye basvurdum. Acil cevap verirseniz cok sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba bende sosyoloji Mezunuyum gazetecilik alaninda tezsiz yuksek lisans yaparsam o alanda calisabilir miyim