Hangi Durumlarda Yüksek Lisanstan Kayıt Silinir? (Atılma)

Dissident

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar, yüksek lisans yapan bir öğrenci hangi şartlar
altında yüksek lisans eğitiminden kaydı silinir.? Üniversiteden
üniversiteye durum değişir mi? Mesela benim bildiğim 7-8 yıl
uzaklaştırılıp geri gelen var. Bildiğin tüm detayları paylaşırsanız
çok sevinirim.

İyi çalışmalar...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Akademik personel değilseniz, lisansüstü eğitimde okuma sınırı kalktı artık. Harcınızı yatırdıkça devam eder, hatta bazıları harç yatırmazsanız bile devam ediyor pasif konuma alıp.

Dissident

Araştırma Görevlisi
Akademik personel değilseniz, lisansüstü eğitimde okuma sınırı kalktı artık. Harcınızı yatırdıkça devam eder, hatta bazıları harç yatırmazsanız bile devam ediyor pasif konuma alıp.
Nazmi Hocam ben araştırma görevlisiyim. Yüksek lisansınım ikinci dönemindeyim.
Benim hangi durumda ilişiğim kesilebilir.?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam ben araştırma görevlisiyim. Yüksek lisansınım ikinci dönemindeyim.
Benim hangi durumda ilişiğim kesilebilir.?
Şöyle ki, araştırma görevlilerinde sınır 3 yıl ama bu sınırı geçerseniz görevinizle ilişiğiniz kesilir yükseklisansınıza bir şey olmaz o devam eder.

Dissident

Araştırma Görevlisi

Şöyle ki, araştırma görevlilerinde sınır 3 yıl ama bu sınırı geçerseniz görevinizle ilişiğiniz kesilir yükseklisansınıza bir şey olmaz o devam eder.
Anladım hocam, yani benim bu dönem bittiği (Haziran itibariyle) itibariyle 2 yılım daha var. Doğru anladım umarım.
Çok teşekkür ederim..

ressam

Öğrenci

Hocam, azami süre olan 6 yarıyılı(3yıl) aşan öğrenciler cezalı harçla uzatabiliyor bile olsa yine maksimum kaç yıl sayısına kadar bu haktan faydalanıyordu yani bu toplam yl 5 yıla kadarmıydı,bir de pasif etme demişsiniz para yatırmadan yl'yi dondurmakmı demek oluyor, harç borçlanması olur sanırım?

osske

Öğrenci
arkadaslar iyi günler ... Bir üniversite de yüksek lisans kazandık harcını yatırdık fakat hiç devam etmedik bu durumda da üniversiteden atılma olmuyor değil mi ? Dogru mu anladım emin olmak istiyorum.

mynet

Doçent
Hocam, azami süre olan 6 yarıyılı(3yıl) aşan öğrenciler cezalı harçla uzatabiliyor bile olsa yine maksimum kaç yıl sayısına kadar bu haktan faydalanıyordu yani bu toplam yl 5 yıla kadarmıydı,bir de pasif etme demişsiniz para yatırmadan yl'yi dondurmakmı demek oluyor, harç borçlanması olur sanırım?

Son yönetmelikle yüksek lisanstan atılma tamamen kalktı bildiğim kadarıyla yani siz kaydınızı sildirmediğiniz sürece okumaya devam edersiniz ama harç yatırmanız beklenebilir yine de. :)

arkadaslar iyi günler ... Bir üniversite de yüksek lisans kazandık harcını yatırdık fakat hiç devam etmedik bu durumda da üniversiteden atılma olmuyor değil mi ? Dogru mu anladım emin olmak istiyorum.

Doğru anladın sanırım. :)

amar

Araştırma Görevlisi

ister cari kadro olsun.ister öyp olsun fark etmez mi hocam.kesinlikle 3 yıl şart mıdır?
ilişki kesilince bize verilen maaşlar a bir zeval gelmiyor sanırım? :) geri isteme falan olmaz yani değil mi.

ressam

Öğrenci
bu yeni tasarı olacak deniliyor öğrenci affıyla ilgili nedense yüksek lisans doktorayla ilgilide lakırdı edilmiş fakat anlayamadım olayı,azami süresi aşan yl öğrencileri para yatırmak şartıyla kayıtları devam ediyordu ve yıl sınırı yoktu şimdi nolacak para ödediğim halde zınk diye atılacakmıyım mesela ya nerden çıktı bu anlamıyorum kütüphaneden kitap bile alamıyoruz destek yerine köstek varken birilerine kızıp yorganı külliyen yakmanın anlamı nedir nabıyorum ben keyfimdenmi tez uzuyor hocalar şikayetçi diyor Çetinsaya tam tersi değiller kimseye tez yüküde binmiyor sistem sürekli keyfi değişiyor lisanstaki adama sınırlama getirmekle doktora yüksek lisanstakine getirmek aynı şeymi lisanstaki bilimsel tezmi yazıyor şartlar aynımı ya bu ciddi bi durum kaç yıl olacakmış yl süresi atılma için bilen varmı ?ben profil resmimden kurtulamıcam anladım

gubby

Öğrenci
yök başkanı zaten daha bu olay konuşma aşamasında dedi somutlaşmış bişey yok dedi , benim kendi fikrim 1 seneden önce çıkmaz bu, ama yüksek lisansla doktoranın durumu ne olacak orasıda zamanla belli olur çünkü daha ortada ne taslak var nede başka birşey...

nymphel

Öğrenci
Merhaba, ben yüksek lisansımın 6. döneminde ve tez aşamasındayım. Akademik personel değilim ancak olmak istiyorum. Bu dönem bitirip doktoraya başlamayı hedefliyorum ama yüksek lisansımın bir dönem uzaması söz konusu olabilir. Yüksek lisansımın 7. döneminde bir araştırma görevlisi kadrosuna başvurma hakkım oluyor mu? Sürekli bir şeyler değişiyor ve konuyla ilgili kime sorduysam cevap alamadım. Eğer cevaplandırabilirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler.

sidneh

Profesör
Merhaba, ben yüksek lisansımın 6. döneminde ve tez aşamasındayım. Akademik personel değilim ancak olmak istiyorum. Bu dönem bitirip doktoraya başlamayı hedefliyorum ama yüksek lisansımın bir dönem uzaması söz konusu olabilir. Yüksek lisansımın 7. döneminde bir araştırma görevlisi kadrosuna başvurma hakkım oluyor mu? Sürekli bir şeyler değişiyor ve konuyla ilgili kime sorduysam cevap alamadım. Eğer cevaplandırabilirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler.

Evet başvuru hakkınız var.

amar

Araştırma Görevlisi

3 yıl geçilirse
ister cari olsun ister öyp olsun ister enstitü kadrosu olsun farketmez ilişki kesilir mi yani..
peki alınan maaşlara zeval gelir mi?

nazperi

Öğrenci
Merhaba ben 2011 eylülde yüksek lisansa başladım. Ders dönemimi bitirdim. İngilizceydi alesti haliyle tez sürecim uzadı şu anda 5. dönemimdeyim. Bütün gün bu konuyu araştırdım, kafam oldukça karıştı, size danışmak istedim. Şu anda Cari usulde olan ilanlara başvurmaktayım. Başvurduğum ilanların bir kısmında 'yüksek lisans yapıyor olmak' şartı var. Eğer ben bu kadrolardan birisine yerleşirsem tezimi bitirmem için bana sadece 1 dönem mi verecekler? (yüksek lisans bitirme süresi 3 yıl diye okudum) Yani yerleştiğimde süreç 2011 den mi başlayacak? Eğer o bir dönemde yetiştiremezsem beni kadrodan atılma olasılığı mı var? Öyleyse o son dönem haziranda mı eylül de mi sona erecek?

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim..